تاریخ انتشار: شنبه 1404/12/16 - 21:43
کد خبر: 553990

واشنگتن‌پست: نظام ایران در برابر جنگ و بحران‌ها بادوام و پایدار است

واشنگتن‌پست: نظام ایران در برابر جنگ و بحران‌ها بادوام و پایدار است

روزنامه واشنگتن‌پست نوشت که یک ارزیابی محرمانه شورای اطلاعات ملی آمریکا نتیجه گرفته است که حتی یک حمله نظامی گسترده از سوی آمریکا نیز بعید است بتواند ساختار قدرت جمهوری اسلامی را سرنگون کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت که یک ارزیابی محرمانه شورای اطلاعات ملی آمریکا نتیجه گرفته است که حتی یک حمله نظامی گسترده از سوی آمریکا نیز بعید است بتواند ساختار قدرت جمهوری اسلامی را سرنگون کند. این گزارش که حدود یک هفته پیش از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران تهیه شده، تردیدهایی جدی درباره سناریوی تغییر حکومت در تهران مطرح می‌کند.

بر اساس این ارزیابی «حتی در صورت ترور رهبر جمهوری اسلامی، روحانیت حاکم و ساختارهای نظامی کشور احتمالاً طبق سازوکارهای از پیش طراحی‌شده برای حفظ تداوم قدرت عمل خواهند کرد». در این گزارش همچنین گفته شده احتمال اینکه اپوزیسیون پراکنده ایران بتواند قدرت را در دست بگیرد «بعید» است.

شورای اطلاعات ملی آمریکا متشکل از تحلیلگران ارشد است که ارزیابی‌های محرمانه‌ای را بر اساس دیدگاه جمعی ۱۸ نهاد اطلاعاتی آمریکا تهیه می‌کنند. مقام‌های آمریکایی از اظهار نظر رسمی درباره این گزارش خودداری کرده‌اند و مشخص نیست آیا دونالد ترامپ پیش از آغاز عملیات نظامی از آن مطلع شده بود یا نه.

با وجود ادامه حملات آمریکا و اسرائیل، مقام‌های فعلی و پیشین آمریکایی می‌گویند نشانه‌ای از یک قیام گسترده مردمی یا شکاف جدی در ساختار قدرت جمهوری اسلامی دیده نمی‌شود. در اعتراضات سراسری ماه ژانویه (دی‌ماه) نیز نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی توانستند کنترل اوضاع را حفظ کنند.

تحلیلگران می‌گویند حتی اگر توان نظامی ایران در منطقه تضعیف شده باشد، ساختارهای قدرت داخلی جمهوری اسلامی همچنان توان کنترل کشور را دارند. سوزان مالونی، پژوهشگر مؤسسه بروکینگز، گفته است این ارزیابی نشان می‌دهد نهادهای حکومتی ایران طی دهه‌ها به‌گونه‌ای شکل گرفته‌اند که بتوانند در برابر چنین بحران‌هایی دوام بیاورند.

در حالی که ترامپ همچنان از «تسلیم بی‌قید و شرط» ایران سخن می‌گوید و حتی گفته است باید در انتخاب رهبر بعدی ایران نقش داشته باشد، کارشناسان معتقدند توان آمریکا برای تعیین نتیجه سیاسی در داخل ایران محدود است.

به گفته هالی داگرس، پژوهشگر مؤسسه واشنگتن، رهبران جمهوری اسلامی به‌طور ایدئولوژیک خود را در برابر آمریکا تعریف کرده‌اند و تسلیم شدن در برابر واشنگتن با ماهیت سیاسی آن‌ها سازگار نیست.

این گزارش نتیجه می‌گیرد حتی اگر جمهوری اسلامی در عرصه منطقه‌ای تضعیف شده باشد، همچنان ابزارهای کافی برای حفظ کنترل در داخل کشور را در اختیار دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جایزه ۳۰ هزار دلاری برای کشتن یا دستگیری نیروهای متجاوز آمریکایی
۴ وزن نخست کشتی فرنگی‌ جوانان جهان/ ناکامی فرنگی کاران ایران در رسیدن به فینال
هشدار انصارالله به عربستان درباره کشاندن جنگ به خاک یمن
دیدارهای مشاور ترامپ در قاهره
امنیت انرژی کشور با تصمیمات صحیح مدیریت شود
موضع وزارت صمت درباره خصوصی‌سازی سایپا چیست؟
مجید انصاری: پیگیری حقوقی خسارات تا احقاق حقوق کشور ادامه دارد
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
رونالدو: شاید این آخرین سال فوتبال من باشد
۴ مزیت بزرگ قالیشویی برای کسب و کار شما
مقایسه ثبت شرکت و خرید شرکت از نظر مزایا، معایب و ریسک‌های حقوقی
راهنمای تصمیم‌گیری برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند!
احیای یکی از قدیمی‌ترین مسیرهای ارتباطی صنعت نفت در مسجدسلیمان
ابلاغ قانون موافقت‏ نامه مالیاتی بین جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش
نوری: صادرات علاوه‌بر ارزآوری می‌تواند به تنظیم بازار کمک کند
پیشرفت توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی؛ نصب جکت ۱۱A با ۷۰۰ متر شمع‌کوبی
بازگشت پروازهای تاجیکستانی به ایران؛ ظرفیت ۲۳ پرواز هفتگی بین دو کشور
بهبود نسبی فعالیت‌های اقتصادی پس از شوک جنگ
صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه در ژوئیه کاهش یافت
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top