تاریخ انتشار: شنبه 1405/02/19 - 11:38
کد خبر: 556472

تبعات اقتصادی مدیریت تنگه هرمز، آلمان را از حامی تمام‌قد جنگ ۱۲ روزه به منتقد سرسخت جنگ اخیر تبدیل کرد؛

بزرگترین اقتصاد اروپا در گرداب هرمز

بزرگترین اقتصاد اروپا در گرداب هرمز

 ثمره‌های اقتصادی حکمرانی ایران بر تنگه هرمز، یکی پس از دیگری در حال نمایان‌شدن است. پس از تعطیلی یک شرکت هواپیمایی آمریکایی که در نتیجه افزایش قیمت سوخت جت در آن کشور در پی جنگ علیه ایران صورت گرفته، مواضع متعدد مقامات آلمانی درباره نتایج اقتصادی جنگ تحمیلی آمریکا نیز شاخص گویایی از اثرگذاری سریالی تنگه هرمز بر مناسبات بین‌المللی است. آلمان که در جنگ ۱۲ روزه حامی آشکار و تمام قد صهیونیست‌ها بود و صدراعظم آن، جنایات رژیم کودک‌کش علیه ایران را کار کثیفی می‌خواند که رژیم به نمایندگی از آلمان و اروپا انجام داده، حالا و با احساس درد از بسته شدن تنگه هرمز، انتقادات تند و روزافزونی را نسبت به شریک خود مطرح می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛روزنامه نوبنیاد نوشت: مقامات آلمانی برای چندمین‌بار نسبت به تبعات اقتصادی جنگ آمریکا علیه ایران و بسته شدن تنگه هرمز اظهارنظر کرده و هشدار داده‌اند. چند روز پس از آنکه مرتس صدراعظم آلمان اذعان داشت که «ما در آلمان و اروپا به‌طور قابل‌توجهی از عواقب جنگ با ایران رنج می‌بریم؛ به عنوان مثال، از بسته‌شدن تنگه هرمز. این تأثیر مستقیم بر عرضه انرژی و تأثیرات گسترده بر عملکرد اقتصادی ما دارد بنابراین، من برای حل این درگیری فشار می‌آورم.»، روز گذشته وزیر دارایی این کشور نیز سخنان مشابهی را مطرح کرد. لارس کلینگبایل، وزیر دارایی آلمان در واکنش به گزارشی پیرامون برآورد درآمدهای مالیاتی این کشور که کاهشی بیش از ۱۰ میلیارد یورویی را نشان می‌داد، گفت که این پیش‌بینی نشان می‌دهد، جنگ ایران چه میزان آسیب اقتصادی ایجاد کرده است. او در بیانیه‌ای افزود: «جنگ غیرمسئولانه ترامپ و شوک ناشی از افزایش جهانی قیمت انرژی، به‌طور موقت روند مثبت اقتصاد را کند کرده است.»

بیان اینگونه اظهارات صریح درباره اثرگذاری حکمرانی هوشمند ایران بر تنگه هرمز توسط مقامات اروپایی به وضوح میزان اهمیت تنگه هرمز در مناسبات اقتصاد بین‌الملل را نشان می‌دهد. مرتس صدراعظم آلمان اخیراًً در این باره گفته بود: «این جنگ نه تنها قیمت سوخت، بلکه پایه‌های اقتصاد آلمان را نیز تهدید می‌کند. او همچنین گفت که درگیری در خاورمیانه شوک‌های ژئوپلیتیکی به بازارهای انرژی در اروپا، آسیا و خود ایالات متحده آمریکا وارد می‌کند.»

همچنین نشریه آلمانی اشپیگل هفته گذشته خبر داده بود: در پی پیامدهای ناشی از جنگ علیه ایران، ممکن است گاز و سوخت هواپیما کمیاب شوند. همچنین کود شیمیایی و دستکش‌های یک‌بارمصرف نیز در معرض کمبود قرار دارند. طبق نوشته این نشریه آلمانی، پس از همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین، آلمان دوباره با تهدید یک وضعیت اضطراری روبه‌رو است.»

مشابه اینگونه مواضع درباره نتایج و تبعات جنگ رمضان و حکمرانی ایران بر تنگه هرمز را البته با غلظت کمتر، برخی دیگر از مقامات کشورهای اروپایی نیز داشته‌اند؛ منتها شاخصی که مواضع اخیر آلمانی‌ها در این باره را شاخص و متمایز از دیگر کشورهای اروپایی می‌کند، سابقه جهت‌گیری این کشور در جنگ 12 روزه است. جنگی که هیچ لطمه اقتصادی برای اروپا در پی نداشت. در جنگ 12 روزه تنها یک روز پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران، همین صدراعظم آلمان که این روزها به صرافت خسران کشورش از جنگ با ایران افتاده، وقیحانه صهیونیست‌ها را حمایت و تشویق کرده و گفته بود: «اسرائیل در ایران کار کثیف را به‌جای همه ما (اروپایی‌ها) انجام داد.»

این تغییر مواضع معنادار نشان می‌دهد تغییر وضعیت حکمرانی تنگه هرمز در همین فاصله کوتاه از ابتدای جنگ تا چه میزان برای ایران آورده سیاسی، اقتصادی و ژئوپلتیکی داشته و دارد و ضروری است تا این مدیریت در هر شرایطی در اختیار ایران بماند.

فاصله گرفتن اکثریت اروپا از سیاست‌های آمریکا

بر اساس نتایج پژوهش بنیاد آلمانی برتلسمان، 73 درصد شهروندان اروپایی معتقدند که اتحادیه اروپا باید از ایالات متحده فاصله بگیرد و “مسیر مستقل خود” را دنبال کند. همچنین 58 درصد شهروندان، آمریکا را شریک قابل‌اعتماد اتحادیه اروپا نمی‌دانند. در حالی که ناتو همچنان ستون فقرات دفاعی اروپا محسوب می‌شود، اما افکار عمومی در قاره سبز به این نتیجه رسیده است که برای بقا در دنیای چندقطبی، اروپا باید به جای تکیه بر آمریکا، به دنبال تعریف منافع مستقل خود باشد.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گزارش‌ها حاکی از تخلف از نظرات صریح رهبری در مذاکرات است
بسیج دانشجویی خوارزمی: فتنه دی ماه با حضور امت در ۲۲ دی و ۲۲ بهمن شکسته شد / برخی مجموعه‌های دانشجویی با استناد به هرانا به دنبال سیاه‌نمایی هستند.
تشکل‌های دانشجویی قم: تعطیلی بیش از صد روزه مجلس، نادیده گرفتن جمهوریت و رأی مردم است
بسیج دانشجویی مهندسی شیراز: رهبر انقلاب مسیر برخورد با هنجارشکنی را به قوه قضائیه اعلام کردند / منتظر اقدام قاطع و عملی شما هستیم
بسیج دانشجویی مهندسی شیراز: عمارهای زمان باید غبار شبهه را کنار زنند
غرامت برای بازدارندگی
سخن رهبری فصل‌الخطاب است
رابطۀ مسئولان باید با رهبری رابطۀ امام و رهرو باشد
پروژه مهار مقاومت در لبنان / دولت لبنان در مسیر فشار بر مقاومت
نبرد هرمز در سایه نقض توافق / تقابل برای کنترل حیاتی‌ترین آبراه جهان
عراق: میزبانی مراسم تشییع رهبر شهید ایران، افتخاری تاریخی برایمان است
شما فرزندان این کشور ثابت کردید که اراده یک ملت، بزرگ‌تر از هر مانعی است
دیدار استاندار کربلای معلی با عراقچی
جزئیات برنامه‌های وداع و تشییع امام شهید در تهران
کانادا؛ اولین تیم راه‌یافته به دور یک‌هشتم نهایی جام جهانی
عارف: مردم میزبان اصلی مراسمات رهبر شهید انقلاب هستند
توافق تهران و بغداد برای تقویت امنیت مشترک و مقابله با تروریسم
عراقچی: در برابر عهدشکنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با قاطعیت عمل می‌کنیم
پاکستان از حملات هوایی به اهدافی در شرق افغانستان خبر داد
بقائی: مردم ایران حامیان جنایت صدام در سردشت را فراموش نمی‌کنند
عراقچی: کشورهای منطقه اجازه ندهند از خاکشان به ایران حمله شود
رئیس دانشگاه شریف: اولویت‌های پژوهشی کشور باید به سمت مسائل دوران «پساجنگ» تغییر کند
یارانه غذای دانشجویان از ترم آینده مستقیم به کیف پول آنها واریز می‌شود
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top