تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/02/21 - 18:33
کد خبر: 556613

حمایت وزارت علوم از گسترش خانه‌های ریاضیات در کشور

حمایت وزارت علوم از گسترش خانه‌های ریاضیات در کشور

وزیر علوم در پیام بزرگداشت روز ملی خانه‌های ریاضیات ایران نوشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حمایت از شورای خانه‌های ریاضیات ایران را ـ به عنوان یکی از اعضای کمیسیون انجمن‌های علمی ـ در راستای تقویت، توسعه و گسترش این حرکت ارزشمند علمی ضروری می‌داند و آن را بخشی از سیاست کلان خود در ارتقای جایگاه علوم پایه تلقی می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حسین سیمایی صراف در پیام خود به مراسم بزرگداشت روز ملی خانه‌های ریاضیات ایران گفت: با یاد و خاطره شهیدان، به‌ویژه دانشجویان، استادان و دانشمندان شهید جنگ رمضان، و نیز زنده‌یاد دکتر فروزان خردپژوه، ریاست ادوار گذشته شورای خانه‌های ریاضیات ایران، برگزاری مراسم بزرگداشت «روز ملی خانه‌های ریاضیات ایران» در شانزدهم اردیبهشت‌ماه، زادروز آن استاد فرهیخته، از یک‌سو تجلیل از علم، تعهد و اخلاق حرفه‌ای است که شادروان دکتر فروزان خردپژوه نمونه‌ای برجسته از آن بود، و از سوی دیگر نشان‌دهنده سیر بالندگی و نهادینه‌شدن خانه‌های ریاضیات و نقش اثرگذار آنها در عرصه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی کشور است.

وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگر روشن است که علوم پایه، به‌ویژه ریاضیات، زیربنای پیشرفت‌های علمی، فناوری و نوآوری در جهان معاصر به‌شمار می‌آیند. ریاضیات زبان مشترک علوم و فناوری‌های نوین است و بنیان نظری بسیاری از دستاوردهای راهبردی در حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی، داده‌کاوی، مهندسی پیشرفته، علوم زیستی، اقتصاد و امنیت ملی را تشکیل می‌دهد. از این‌رو، تقویت بنیان‌های علوم پایه، سرمایه‌گذاری مستقیم بر آینده علمی و اقتدار فناورانه کشور است.

وزیر علوم گفت: گسترش فعالیت‌های خانه‌های ریاضیات در شهرهای مختلف کشور و شکل‌گیری نمونه‌هایی از آن در برخی دیگر از کشورها، بیانگر ظرفیت بالای این نهادها در ترویج فرهنگ علمی و ایجاد محیط‌های یادگیری غیررسمی و پویا برای دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان، استادان و عموم علاقه‌مندان است. این خانه‌ها با ایجاد پیوند میان آموزش رسمی و فضای خلاق و پژوهش‌محور، نقش مهمی در کشف استعدادها، پرورش تفکر منطقی و تقویت روحیه پژوهشگری ایفا می‌کنند.

سیمایی تاکید کرد: فعالیت‌های خانه‌های ریاضیات در جهت عمومی‌سازی دانش، ترویج اندیشه ریاضی و ارتقای سواد علمی جامعه، بسترساز گرایش نسل جوان به رشته‌های علوم پایه است. این مهم، کاملاً همسو با راهبردهای «نقشه جامع علمی کشور» در تقویت علوم پایه و ارتقای جایگاه آن در نظام آموزش عالی و پژوهش کشور است. بی‌تردید، توسعه پایدار و پیشرفت همه‌جانبه کشور، بدون توجه بنیادین به علوم پایه امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: بر همین اساس، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حمایت از شورای خانه‌های ریاضیات ایران را ـ به عنوان یکی از اعضای کمیسیون انجمن‌های علمی ـ در راستای تقویت، توسعه و گسترش این حرکت ارزشمند علمی ضروری می‌داند و آن را بخشی از سیاست کلان خود در ارتقای جایگاه علوم پایه تلقی می‌کند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وزیر علوم در پایان، ضمن قدردانی از اعضای شورای خانه‌های ریاضیات کشور گفت: انتظار می‌رود شورای خانه‌ها با تقویت تعامل و همکاری میان خانه‌های ریاضیات شهرها و گروه‌های ریاضی، آمار و دانشکده‌های علوم ریاضی دانشگاه‌ها، زمینه هم‌افزایی بیشتر ظرفیت‌های علمی را فراهم آورد تا با انسجام و برنامه‌ریزی هدفمند، روند اقبال به رشته‌های علوم ریاضی و سایر حوزه‌های علوم پایه در جامعه افزایشی و پایدار شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سوء استفاده نظامی آمریکایی از اطلاعات مربوط به تجاوزات واشنگتن
بی‌اطلاعی هم‌پیمانان آمریکا از جزئیات یک سفر محرمانه
وقوع درگیری‌های مسلحانه در جنوب سوریه
رد پای تل‌آویو در درگیری‌های داخلی سودان
هگست گزارش ان‌بی‌سی درباره احتمال نامزدی در انتخابات ۲۰۲۸ را تکذیب کرد
اردوغان: اسرائیل به جنگ افروزی اعتیاد دارد
برجای ماندن بیش از ۲۵۰۰ کشته و مفقودی در سیل نپال
مسئول لبنانی: اسرائیل در حال وقت‌کشی است
لفاظی‌های کاخ سفید درباره تنگه هرمز و نفت ایران
مخالفت آمریکا با تمدید مأموریت نیروهای یونیفل در جنوب لبنان
درخواست مردم اسپانیا برای قطع روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی
ادعای سنتکام: آمریکا مسیر ۸۲ کشتی تجاری را تغییر داده است
گمانه‌زنی‌ها درباره رقابت هگست برای ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۸
مماشات با دشمن کافیست / امنیت شریان‌های تجاری منطقه باید به امنیت لبنان گره بخورد
مگر مجلس باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید!؟
رهبر معظم انقلاب: ارتکاب هرآنچه به ضرر انسجام اجتماعی باشد، ممنوع است
اسپانیا: حملات غیر قابل‌ قبول تل‌آویو به مرکز آنروا را محکوم می‌کنیم
هگست: گزینه حملات نظامی در تنگه هرمز را منتفی نمی‌دانیم
رایزنی وزرای خارجه ژاپن و کویت درباره بازگشایی تنگه هرمز
تداوم حملات توپخانه و انفجارهای ویرانگر اشغالگران در جنوب لبنان
سی ان‌ان: چین تحریم‌های «یک‌جانبه» آمریکا علیه ایران را نمی‌پذیرد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top