تاریخ انتشار: شنبه 1405/02/26 - 08:15
کد خبر: 556774

اقدامات و دیپلماسی فعال دولت شهید رئیسی تسهیل‌گر دورزدن تحریم‌ها و محاصره دریایی ایران شد؛

میراث ماندگار شهید جمهور

میراث ماندگار شهید جمهور

همزمان با تشدید تحریم‌ها و تلاش‌های ترامپ مبنی بر تحت فشار قراردادن ایران از طریق محاصره دریایی، راه‌اندازی سایر ظرفیت‌های‌کریدوری از طریق کشورهای همسایه بویژه پاکستان و چین حکایت از تاب آوری بالا و تحریم ناپذیری ایران دارد. ظرفیت‌هایی که بخش عمده آن محصول دیپلماسی فعال دولت شهید رئیسی و تقویت روابط ایران با سایرکشورهای جهان بویژه همسایگان مجاور در این دوره بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امیرحسین درکی///  پس از توقف موقت جنگ تحمیلی سوم و تشدید عملیات محاصره دریایی ایران و همچنین قطع ارتباطات تجاری با امارات، مسئله فعال‌سازی سایر ظرفیت‌های کریدوری به جهت تداوم فعالیت‌های اقتصادی کشورمان مورد اهمیت واقع شد. در همین راستا تاکنون به جهت خنثی‌سازی اثرات محاصره دریایی ارتش آمریکا، استفاده از کریدورهای زمینی مشترک با پاکستان مورد توجه و به مرحله عملیاتی رسیده است. موضوعی که بخش اعظمی از آن مدیون دیپلماسی فعال شهید رئیسی و احیای ظرفیت‌های زیرساختی و مرزی با پاکستان در دولت سیزدهم بود.

توجه ویژه دولت سیزدهم به احیای ظرفیت‌های بالقوه ایران با کشورهای همسایه بویژه پاکستان و چین حاکی از دوراندیشی و برنامه‌ریزی بلندمدت شهید جمهور در مدیریت کشور بود. مسئله‌ای که در جنگ تحمیلی اخیر به خوبی درک و باعث شد ایران به عنوان کشوری تحریم‌ناپذیر تلقی گردد. به تعبیری دیگر آماده‌سازی ظرفیت‌های زیرساختی و کریدوری در دیپلماسی فعال دولت شهید رئیسی، عامل اساسی در تسهیل دورزدن محاصره دریایی و ادامه خدمات‌رسانی دولت به مردم در پساجنگ نبرد رمضان شد.

با توقف آتش‌بس و با تداوم تهدیدات رئیس جمهور جنایت‌کار آمریکا و تمرکز آن بر محاصره و تحریم ایران، موضوع کریدوری‌های جایگزین بسیار حائز اهمیت است. بر اساس دستور صادرشده از سوی وزارت بازرگانی پاکستان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۵)، مجوز عبور کالاهای کشورهای ثالث از طریق خاک پاکستان به مقصد ایران را داده شد و مسیرهای جاده‌ای از بنادر گوادر، کراچی و بندر قاسم به مرزهای گبد و تفتان را تعیین شد. دستوری که اگر ظرفیت‌های زیرساختی ایران در دولت شهید رئیسی فعال نمی‌شد چه بسا ممکن بود کارکرد اساسی و عملیاتی به همراه نداشته باشد و کمبود بویژه کمبود کالاهای اساسی به شدت در کشور احساس شود.

همچنین به گزارش الجزیره، دستورالعمل «ترانزیت کالا از طریق خاک پاکستان ۲۰۲۶» با فوریت اجرایی شد و سه بندر بزرگ پاکستان (کراچی، بندر قاسم و گوادر) را با دو گذرگاه مرزی ایران در گبد و تفتان متصل کرد.

در همین راستا نقش پایانه‌های مرزی میرجاوه و ریمدان نیز در این خصوص اهمیت دارد. میرجاوه با ارتقای زیرساخت‌های جدید (از جمله سالن مسافری و بهبود مسیرهای ورودی)، و ریمدان که از سال ۱۳۹۹ فعال و در دوره شهید رئیسی به بهره‌برداری کامل رسید در حال تبدیل شدن به گره‌های تجاری مهم و از دستاوردهای دولت سیزدهم هستند و اکنون هر دو با پروژه‌های زیرساختی (مانند بهسازی محور سه‌راهی سرباز – ریمدان)، آمادگی خود را برای پذیرش تردد تجاری بالا برده‌اند.

بر اساس اعلام مقام‌های گمرکی پاکستان، نخستین محموله تجاری از مبدأ پاکستان به مقصد ازبکستان، از طریق این کریدور ارسال شده و همین موضوع به‌عنوان نقطه شروع عملیاتی‌شدن این مسیر معرفی شده است.

ایران در سال‌های اخیر، بخش قابل توجهی از واردات و ترانزیت خود را از طریق بنادر امارات (به‌ویژه جبل‌علی) انجام داده است؛ مسیری که اکنون با تشدید محاصره دریایی و تغییرات سیاسی در منطقه، ناپایدار شده است. در این شرایط، بازگشایی مسیر پاکستان، ضمن افزایش همکاری‌ها با کشورهای همسایه و خنثی‌سازی محاصره دریایی و تحریم‌ها، امنیت تأمین زنجیره تأمین ایران را نیز تقویت می‌کند.

علاوه بر این بر اساس گزارش «راه‌آهن ایران»، بیش از ۴۰ قطار باری از چین از ابتدای سال وارد ایران شده‌اند، در حالی که در هفت سال پیش از آن، فقط هفت قطار در این مسیر تردد کرده بودند. همچنین رئیس جمهور چین در دیدار اخیر خود با ترامپ اعلام کرده است به خرید نفت ایران ادامه میدهد. این بدان معناست که دیپلماسی فعال شهید رئیسی و عضویت ایران در سازمان‌های شانگهای و بریکس در دولت شهید رئیسی به تقویت روابط راهبردی این کشور با ایران انجامیده به طوری که اکنون این ظرفیت‌ها به کمک کشور در شرایط جنگی آمده است.

 کشورهای بریکس پس از جنگ رمضان، به ما با چشم دیگری می‌نگرند

وزیر امور خارجه در مصاحبه‌ای در حاشیه دومین روز از نشست وزرای امور خارجه بریکس، گفت: کشورهای بریکس پس از ناکامی آمریکا در تجاوز، به ایران با چشم دیگری می‌نگرند. وی افزود: محور مشترک همه دیدارهای دوجانبه حاشیه بریکس، طبیعتاً وضعیت کنونی و جنگ و تجاوز غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران بود. همه کشورها مشتاق بودند بدانند چگونه ایران توانست به این شکل مقاومت کند و در این جنگ سربلند بیرون بیاید و همچنین از این پس شرایط چگونه خواهد بود و منطقه به چه سمتی حرکت خواهد کرد./// نوبنیاد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وزیر آموزش و پرورش: تلاش بر بازگشایی مدارس به شکل حضوری و با کمترین دغدغه است
رئیس جمهور: تنها با کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی می‌توان بدون چالش از زمستان عبور کرد
اقدام آمریکا در حمله یا تهدید زیرساخت‌های غیرنظامی ایران، ضربه‌ای بی‌سابقه به حقوق بشر است
واکنش هیأت رئیسه مجلس به اظهارات اخیر باهنر
جزئیات طرح جدید بنزینی از زبان سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس
سخنگوی قرارگاه خاتم: هیچ کشتی بدون مجوز و نظارت ایران امکان تردد امن از تنگه هرمز را ندارد
مخبر: پایدارترین‌ راه نظم جدید منطقه، اجرای سازکار اقتصادی-امنیتی هرمز مستقل از آمریکاست
قوه قضاییه: ادعای معاندین در مورد ارتکاب جنایت علیه یک نیروی حافظ امنیت صحت ندارد
جزییات ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دستیاری فوق‌تخصصی اعلام شد/آغاز آموزش از اول مهر
بررسی هزینه‌های اقتصادی مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در کشور
استاد ضد اسرائیلی دانشگاه بریستول در آستانه بازگشت به کار
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top