تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/03/17 - 21:09
کد خبر: 557768

دستور پزشکیان برای افزایش اعتبار کالابرگ

دستور پزشکیان برای افزایش اعتبار کالابرگ

رئیس‌جمهور در نشست شورای هماهنگی اقتصادی دولت درباره افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی خانوارها دستور داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یعقوب اندایش معاون امور اقتصادی و رفاهی وزیر کار می‌گوید که در حال حاضر ۸۷ میلیون ایرانی ماهانه یک میلیون تومان کالابرگ می‌گیرند.

در سال نیاز به ۱۰۴۴ هزار میلیارد تومان برای کالابرگ است، در صورتی که به گفته مدیران سازمان برنامه و بودجه کل درآمد حاصل از تفاوت نرخ ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۲۱ هزار تومان،‌ در سال حدود ۹۹۶ هزار میلیادر تومان است،‌ بنابر این ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری منابع خواهد داشت.

طرح افزایش رقم کالابرگ که سال گذشته وزیر اقتصاد از پیگیری آن خبر داده بود و در نامه به معاون اول رییس جمهور افزایش رقم کالابرگ را به‌عنوان حق شهروندی و هدفمندسازی حمایت‌ها پیشنهاد داده بود.

در نشست شورای هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، بر تقویت حمایت‌های معیشتی از خانوارها تأکید شد.

رئیس‌جمهور در این نشست با اشاره به اولویت راهبردی دولت در حمایت از معیشت خانوارها اعلام کرد که دولت موظف است با تمام ظرفیت‌ها برای تقویت قدرت خرید مردم و کاهش فشارهای اقتصادی بر اقشار مختلف جامعه اقدام کند.

افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی خانوارها در دستور کار دولت قرار گرفت و حمایت از معیشت و تقویت قدرت خرید مردم از اولویت‌های اصلی دولت عنوان شد.

رئیس‌جمهور بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای کاهش فشارهای اقتصادی بر خانوارها تأکید کرد.

همچنین رئیس‌جمهور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مأموریت داد که داده‌های اقتصادی و مالی خانوارها را دقیق‌تر احصا و به‌روزرسانی کند، اطلاعات مربوط به خانوارها یکپارچه‌سازی شود و تخصیص یارانه‌ها و حمایت‌های اجتماعی با دقت و اثربخشی بیشتر انجام گیرد.

پیش از این وزارت امور اقتصادی و دارایی با پیگیری فعالانه و نقش محوری، در پیشبرد این سیاست‌های حمایتی تلاش کرده است.وزیر اقتصاد پیش از این در گفتگوی ویژه خبری سال گذشته خود بر ضرورت اجرای طرح کالابرگ به عنوان ابزاری مؤثر برای تقویت امنیت غذایی و معیشت خانوارها تأکید ورزیده و آن را حق شهروندی تمامی ایرانیان مقیم کشور دانسته و از پیگیری برای افزایش میزان کالابرگ برای حفظ قدرت خرید مردم خبرداده بود.

در ادامه این تلاش‌ها، وزیر اقتصاد در نامه‌ای به محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور پیشنهادهایی برای بهبود هماهنگی بین‌دستگاهی، هدفمندسازی حمایت‌ها و افزایش میزان کالابرگ برای حفظ قدرت خرید مردم مطرح کرده بود.

یک مقام آگاه سازمان برنامه در این باره به فارس گفت: با توجه به این که سهم دولت از ارز نفت 38.5 درصد است، میزان کل منابع حاصل از تفاوت ارز ترجیحی از 28 هزار و 500 تومان به 121 هزار تومان در حال حاضر هم تکافوی کالابرگ یک میلیونی نمی دهد،‌حقوق کارمندان هم به سختی تامین می‌شود، حال چگونه می‌خواهیم رقم کالابرگ را بالا بریم.

وی در پاسخ به این که آیا با حذف کالابرگ دهکهای پردرآمد امکان افزایش رقم برای دهکهای کم درآمد هست،‌گفت: پایگاههای اطلاعات اقتصاد خانوار اولا کامل نیست، ثانیا در این شرایط امکان حذف افراد از کالابرگ نیست.

یک مقام وزارت رفاه هم گفت: کالابرگ از محل تفاوت نرخ ارز ترجیحی است و از بانک مرکزی،‌وزارت اقتصاد،سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد و صمت ، وزارت دادگستری به عنوان ناظر، و در نهایت وزارت رفاه به عنوان مجری است. هر چه منابع بدهند‌،ما به عنوان مجری بین مردم توزیع می کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | آیت‌الله کعبی: شعام از لحاظ قانونی حق ندارد اداره جنگ را بر عهده بگیرد.
دیوان از قصور بانک مرکزی در اجرای برنامه هفتم پرده برداشت
فیلم| رحیمی: ثابت کنید اگر ارز ترجیحی حذف نشده بود قحطی می‌آمد/ بلاگرهای نشسته بیخ گوش رئیس‌جمهور در مورد قحطی آمار غلط می‌دهند
زنگ خطر نفوذ بی‌حد سلبریتی‌های مجازی
زنگ خطر نفوذ بی‌حد سلبریتی‌های مجازی
پیکر اکبر عبدی بدرقه شد
تماشای تلویزیون باعث تخریب مغز می شود
خبر خوب برای کادر درمان؛ محاسبه اضافه کاری در تعطیلات غیر تقویمی
مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز در مسیر پیشرفت است
ترامپ قصد ندارد تنش‌ با ایران را گسترش دهد
تمام زیرساخت‌های آمریکا در اربیل نابود شد
بازگشت لبنانی‌ها به «زوطر غربی»
پیشنهاد وزیر علوم برای تدوین چارچوب بین‌المللی حفاظت از دانشمندان
لایحه احداث پناهگاه‌ها در دستور کار شوراست
برادر اکبر عبدی؛ شهیدی که از تیپ ۵۵ هوابرد شیراز آسمانی شد
خبر مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای برخورد با بلاگرها تکذیب شد
آمریکا دچار استیصال و فرسایش درتصمیم‌گیری راهبردی شده است
حمله اوکراین به کشتی ایرانی در خزر/ آزمون بازدارندگی و ضرورت واکنش سخت
ترامپ کم آورد و عقب نشست
پیشرفت در مذاکرات دو روزه تهران
بحران یمن راه‌حل نظامی ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top