تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/03/26 - 12:25
کد خبر: 558370

۲۰دانشگاه و موسسه ایران در فهرست برترین‌های سایماگو؛ مقایسه با سال ۲۰۲۵

۲۰دانشگاه و موسسه ایران در فهرست برترین‌های سایماگو؛ مقایسه با سال ۲۰۲۵

نتایج جدید رتبه‌بندی بین‌المللی (SIR) ۲۰۲۶ منتشر شد و بر اساس آن، دانشگاه علوم پزشکی تهران با کسب رتبه ۷۰۱ جهان، جایگاه نخست را در میان دانشگاه‌های ایرانی به خود اختصاص داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در رتبه‌بندی SIR ۲۰۲۶، در مجموع ۵ هزار و ۴۹۱ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی از سراسر جهان ارزیابی شده‌اند که در این رتبه بندی ۱۶۶ دانشگاه ایرانی حضور دارند.

بر اساس اعلام SCImago، رتبه‌بندی SIR دانشگاه‌ها را بر پایه سه محور اصلی شامل پژوهش با وزن ۵۰ درصد، نوآوری با وزن ۳۰ درصد و تأثیر اجتماعی با وزن ۲۰ درصد ارزیابی می‌کند.

در بخش پژوهش، شاخص‌هایی نظیر حجم و کیفیت تولیدات علمی، میزان استنادها، همکاری‌های بین‌المللی و دسترسی آزاد به مقالات مورد بررسی قرار می‌گیرد. شاخص‌های نوآوری و تأثیر اجتماعی، ارتباط دانشگاه با صنعت، ثبت اختراعات، حضور رسانه‌ای، مشارکت در اهداف توسعه پایدار و تأثیرگذاری بر سیاست‌گذاری عمومی را می‌سنجند.

حضور ۱۹۹ دانشگاه و موسسه ایرانی در رتبه بندی سایماگو

در رتبه‌بندی SIR ۲۰۲۶، از میان ۵ هزار و ۴۹۱ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی تعداد ۱۹۹ دانشگاه و موسسه ایرانی در رتبه بندی حضور دارند. به ترتیب ۲۰ دانشگاه و موسسه ایرانی حاضر در فهرست براساس رتبه سال ۲۰۲۶ و رتبه سال ۲۰۲۵ در جدول زیر قابل مشاهده و بالاترین رتبه جهانی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

همچنین در رشته های مختلف هر یک از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران دارای رتبه متفاوتی بوده اند. در «علوم کشاورزی و زیستی» از میان ۱۲۵ موسسه رتبه بندی شده ایرانی رتبه اول به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران را رتبه (۳۶۰) اختصاص دارد.

در «هنر و علوم انسانی» از میان ۳۴ موسسه، رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۶۹۸) تعلق دارد. همچنین در رشته های «بیوشیمی، ژنتیک و زیست شناسی مولکولی» از میان ۱۳۱ موسسه رتبه اول متعلق است به دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه (۱۱۴۶).

رتبه اول «بازرگانی، مدیریت و حسابداری» از میان ۴۵ موسسه به دانشگاه تهران با رتبه (۷۲)، «شیمی» از میان ۱۳۵ موسسه به دانشگاه صنعتی شریف با رتبه (۱۶۲۷)، «علوم کامپیوتر» از میان ۶۷ موسسه به دانشگاه تهران با رتبه (۵۶۴)، «دندانپزشکی» از میان ۲۹ موسسه به دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه (۳۷) اختصاص دارد.

در «علوم زمین و سیارات» از میان ۷۷ موسسه رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۲۴۲)، در «اقتصاد، اقتصادسنجی و مالی» از میان ۲۷ موسسه رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۳۳۹)، در «انرژی» از میان ۹۶ موسسه رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۱۱۲)، در «مهندسی» از میان ۱۰۰ موسسه رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۴۵۵) اختصاص دارد.

رتبه اول «علوم محیطی» از میان ۱۳۱ موسسه به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با رتبه (۱۳۰)، «ریاضیات» از میان ۹۱ موسسه به دانشگاه تهران با رتبه (۷۷۹)، «پزشکی» از میان ۱۱۲ موسسه به دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه (۱۳۱)، «داروسازی، سم شناسی و داروسازی» از میان ۱۰۷ موسسه به دانشگاه علوم پزشکی تبریز با رتبه (۱۰۹) اختصاص دارد.

همچنین در «فیزیک و نجوم» از میان ۷۳ موسسه، رتبه اول به دانشگاه زابل با رتبه (۱۴۸۵)، در «روانشناسی» از میان ۵۲ موسسه، رتبه اول به دانشگاه علوم پزشکی ایران با رتبه (۵۸۲)، در «علوم اجتماعی» از میان ۹۰ موسسه، رتبه اول به دانشگاه گلستان با رتبه (۱۳۲)، در «دامپزشکی» از میان ۴۱ موسسه، رتبه اول به دانشگاه تهران با رتبه (۱۸۸) تعلق دارد.

بالاترین رتبه جهانی به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص دارد

به این ترتیب بالاترین رتبه جهانی به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص دارد اما دانشگاه تهران بیشترین رتبه در میان رشته های مختلف دارد و در ۹ مجموعه دارای رتبه است. بهترین رتبه جهانی نیز به دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه (۳۷) در «دندانپزشکی» اختصاص دارد.

رتبه‌بندی SIR ۲۰۲۶ بر اساس عملکرد دانشگاه‌ها در دوره پنج‌ساله ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ انجام شده است و یکی از معتبرترین نظام‌های ارزیابی بین‌المللی دانشگاه‌ها به شمار می‌رود.

۱۰ دانشگاه برتر جهان

۱۰ دانشگاه و موسسه برتر جهان به ترتیب شامل Chinese Academy of Sciences از چین، Ministry of Education of the People's Republic of China از چین، Centre National de la Recherche Scientifique از فرانسه،Harvard University از آمریکا، University of Chinese Academy of Sciences از چین،Zhejiang University از چین، شرکت گوگل، Tsinghua University از چین، State Grid Corporation of China از چین، Shanghai Jiao Tong University از چین هستند.

نظام رتبه‌بندی سایمگو یا رتبه‌بندی SCImago توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس آن‌ها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top