تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/04/21 - 17:15
کد خبر: 559887

گسترش همکاری‌های فناورانه برای بومی‌سازی مواد راهبردی

گسترش همکاری‌های فناورانه برای بومی‌سازی مواد راهبردی

ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، همکاری‌های مشترک خود را برای اجرای پروژه‌های پیشران در حوزه مواد پیشرفته و ساخت توسعه دادند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در نشستی با حضور وحید ضرغامی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته، و سید مهدی ابطحی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک برای رفع نیازهای فناورانه صنایع کشور، بومی‌سازی مواد راهبردی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه مواد و ساخت پیشرفته بررسی و درباره اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌های عملیاتی تصمیم‌گیری شد.

در این نشست، ایجاد یک اکوسیستم منسجم میان شرکت‌های فناور، صنایع بهره‌بردار، مراکز تحقیقاتی و سرمایه‌گذاران، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهبردهای توسعه فناوری در حوزه مواد پیشرفته مورد تأکید قرار گرفت. بر این اساس، مقرر شد همکاری‌های مشترک با هدف توسعه فناوری‌های راهبردی، تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و افزایش سهم تولیدات دانش‌بنیان در زنجیره تأمین صنایع کشور گسترش یابد.

وحید ضرغامی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته، با اشاره به ضرورت توسعه فناوری‌های راهبردی در کشور، اظهار کرد: امروز یکی از مهم‌ترین نیازهای صنایع کشور، دسترسی پایدار به مواد پیشرفته و کاهش وابستگی به واردات اقلام راهبردی است و تحقق این هدف، نیازمند شکل‌گیری همکاری مؤثر میان شرکت‌های دانش‌بنیان، صنایع بزرگ و مراکز علمی و فناوری است.

وی با بیان اینکه توسعه زیست‌بوم نوآوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای توان رقابتی صنایع کشور ایفا کند، افزود: یکی از محورهای اصلی همکاری مشترک با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ایجاد یک اکوسیستم تخصصی برای تولید بومی پودرهای فلزی مورد استفاده در فناوری ساخت افزایشی و پرینترهای سه‌بعدی صنعتی است؛ حوزه‌ای که از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار بوده و بومی‌سازی آن می‌تواند وابستگی کشور به واردات این مواد را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش فلزات استراتژیک را از دیگر اولویت‌های این همکاری عنوان کرد و گفت: توسعه فناوری و تولید در حوزه فلزاتی همچون منیزیم، مس و مواد دیرگداز، علاوه بر تأمین نیاز صنایع داخلی، زمینه ارتقای ارزش افزوده و افزایش تاب‌آوری زنجیره تأمین کشور را فراهم می‌کند و می‌تواند بخشی از چالش‌های موجود در تأمین مواد اولیه صنایع را برطرف سازد.

ضرغامی با اشاره به ظرفیت‌های ایجادشده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، این قانون را یکی از مهم‌ترین ابزارهای حمایت از توسعه فناوری در کشور دانست و تصریح کرد: مشوق‌هایی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و حمایت از بومی‌سازی فناوری‌ها، فرصت ارزشمندی برای صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرده است تا با سرمایه‌گذاری مشترک، مسیر توسعه فناوری و تولید محصولات راهبردی را با سرعت بیشتری دنبال کنند.

وی تأکید کرد: بهره‌گیری هدفمند از این ظرفیت‌های قانونی، ضمن افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، زمینه ارتقای توان رقابت‌پذیری شرکت‌های فناور و توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان را نیز فراهم خواهد کرد.

در ادامه این نشست، مدل‌های نوین همکاری میان ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز مورد بررسی قرار گرفت و بر طراحی و اجرای پروژه‌های ملی و پیشران در حوزه مواد و ساخت پیشرفته تأکید شد؛ پروژه‌هایی که با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، صنایع بزرگ و مراکز علمی، زمینه توسعه فناوری‌های راهبردی و رفع نیازهای اولویت‌دار کشور را فراهم خواهند کرد.

همچنین مقرر شد روند اجرای این پروژه‌ها با نظارت مستمر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مواد و ساخت پیشرفته و از طریق بازدیدهای منظم از شرکت‌های فناور و واحدهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان پیگیری شود تا ضمن تسریع در اجرای برنامه‌ها، موانع احتمالی شناسایی و در کوتاه‌ترین زمان برطرف شوند.

گسترش این همکاری مشترک، گامی مهم در مسیر توسعه زیست‌بوم فناوری مواد و ساخت پیشرفته، افزایش توان تولید داخلی، تکمیل زنجیره ارزش صنایع راهبردی و تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای توان فناورانه کشور، کاهش وابستگی به واردات و توسعه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا ایفا کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سفر تابستانی وزیر و قائم‌مقامش به کره جنوبی از مسیر گران‌تر
طرح بستن تنگه هرمز ۱۵ سال پیش به فرمان رهبری تدوین شد
صادرات ۸۰ میلیون بشکه نفت ایران به ارزش ۶ میلیارد دلار
محکومیت اقدام انگلیس در برچسب زنی به نیروهای مدافع ایران اسلامی
کرار نماری به تراکتور پیوست
شنیده شدن صدای چند انفجار در غرب بندرعباس
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
حکم اعدام دو تروریست داعشی اجرا شد
اظهارات شرم آور یسرائیل کاتس در مورد غزه
دو فروند سوپر نفتکش متخلف فریب خورده، مورد اصابت واقع شدند
توقف کامل حرکت کشتی‌ها در تنگه هرمز
اثر جدید کمال شرف در واکنش به رفتار خصمانه سعودی‌ها
اعتراض به VAR در جام جهانی
آمار استفاده کودکان اروپایی از اینترنت
یمن ذره ای از حقوق و حاکمیت خود کوتاه نمی‌آید
بلاتکلیفی قیمت بلیت پروازهای اربعین
۵ پیشنهاد ایران در اجلاس جهانی حکمرانی هوش مصنوعی ۲۰۲۶
تمدید دوماهه خدمات رایگان مترو و اتوبوس تهران تصویب شد
اعضای خانواده یک محیط بان هرمزگان در حمله آمریکا به شهادت رسیدند
آسوشیتدپرس از افزایش تلفات آمریکا در جنگ با ایران خبر داد
امضای بی‌ثمر رئیس‌جمهور/ آقای پزشکیان به تعهدی که دادید پاسخ دهید!
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
شهادت رهبر انقلاب نقطه آغاز خلق یکی از پرافتخارترین صفحات تاریخ انقلاب و جهان بود
منادی رئیس کمیسیون آموزش و پرورش باقی ماند
اجرای طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» مؤثر بوده است/تشکیل شبکه کاهش آسیب و پیشگیری دردانشگاه
ثبت و انتقال تجربه، از بزرگ‌ترین خدمات علمی به نسل‌های آینده است
هماهنگی دستگاه‌ها و شبکه ملی آزمون برای برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵
کارنامه عملکرد دانشگاه‌ها تا یک ماه آینده صادر می‌شود
تأخیر در پرداخت وام‌های دانشجویی به دلیل مشکلات بانکی
توصیه رئیس دانشگاه علامه درباره گفتگو با هوش مصنوعی
آمار دانشجویان به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید
قطع برق آزمون‌های مجازی دانشگاه شریف را لغو کرد
کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
ضرورت کاهش ضوابط دست‌وپاگیر و تقویت آزادی عمل پژوهشگران
آغاز ثبت نام دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی
امتحانات دانشجویان طبق برنامه قبلی برگزار می‌شود؛ کنکور اواخر مرداد
پیام تبریک پزشکیان به تیم ملی المپیاد فیزیک
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top