تاریخ انتشار: پنجشنبه 1405/05/01 - 01:54
کد خبر: 560550

پزشکیان: سفر نخست‌وزیرعراق نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور است

پزشکیان: سفر نخست‌وزیرعراق نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور است

رئیس‌جمهور در آستانه سفر رسمی نخست‌وزیر عراق و هیئت عالی‌رتبه به تهران، این سفر را نقطه عطفی در ارتقای مناسبات راهبردی دو کشور دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ در آستانه سفر رسمی نخست‌وزیر عراق و هیئت عالی‌رتبه همراه به جمهوری اسلامی ایران، نشست ویژه پرونده روابط اقتصادی ایران و عراق در چهارچوب کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور به ریاست دکتر مسعود پزشکیان و با حضور اعضای اقتصادی دولت، وزیر امور خارجه، رئیس‌کل بانک مرکزی، مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد.

در این نشست اسناد همکاری مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق که طی ماه‌های گذشته در کمیته‌های تخصصی دو کشور تدوین و نهایی شده است، مورد ارزیابی و جمع‌بندی نهایی قرار گرفت تا برای امضا و تبادل در نشست‌های رسمی مقامات عالی‌رتبه دو کشور آماده شود.

همچنین مهم‌ترین محورهای همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل، ترانزیت، گمرک، کشاورزی، انرژی، همکاری‌های بانکی و مالی، توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و تسهیل مبادلات تجاری، به‌صورت دقیق و کارشناسی بررسی و درباره راهکارهای اجرایی‌سازی توافقات، هماهنگی‌های لازم انجام شد.

در ادامه این نشست، ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‌های راهبردی ایران و عراق در حوزه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و چشم‌انداز روابط دو کشور در افق پیش‌رو، از جمله تعریف پروژه‌های مشترک، ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی، تعمیق تعاملات منطقه‌ای و گشودن عرصه‌های جدید همکاری، برای طرح در نشست‌های هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ترسیم و بررسی شد.

بخش دیگری از جلسه به بررسی همکاری‌های امنیتی و هماهنگی‌های مشترک دو کشور در حوزه مقابله با تهدیدات، حفظ امنیت مرزهای مشترک، تقویت ثبات منطقه‌ای و استمرار همکاری‌های دوجانبه اختصاص یافت و بر تداوم رایزنی‌های نزدیک میان نهادهای ذی‌ربط دو کشور تأکید شد.

در این نشست همچنین توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی، دانشگاهی و فناوری، گسترش تعاملات فرهنگی، تقویت گردشگری، زیارت و گردشگری سلامت و تسهیل تردد زائران و شهروندان دو کشور، از دیگر محورهای مورد تأکید اعضای جلسه بود.

رئیس‌جمهور در این نشست، سفر پیش‌روی نخست‌وزیر عراق و هیئت عالی‌رتبه را رویداد بسیار مهمی توصیف کرد و اظهار داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، روابطی ممتاز، عمیق و مبتنی بر پیوندهای تاریخی، فرهنگی، دینی و منافع مشترک است و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ارتقای همکاری‌های همه‌جانبه و گشودن فصل جدیدی از مناسبات راهبردی دو کشور باشد.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های موجود در جریان این سفر، تصریح کرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید با هماهنگی کامل، زمینه تحقق توافقات و توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و زیرساختی را فراهم کنند تا نتایج این سفر در ارتقای سطح روابط دو کشور ملموس و ماندگار باشد.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به مراسم باشکوه تشییع رهبر شهید در عراق، این حضور گسترده مردمی را جلوه‌ای از پیوندهای عمیق دینی، مذهبی، فرهنگی و عاطفی میان ملت‌های ایران و عراق دانست و افزود: این سرمایه ارزشمند اجتماعی، مسئولیت دولت‌های دو کشور را برای تعمیق و توسعه روابط در همه عرصه‌ها دوچندان می‌کند و باید از این ظرفیت کم‌نظیر در جهت تقویت همگرایی، همکاری و منافع مشترک بهره گرفت.

پزشکیان در ادامه، بر نقش‌آفرینی فعال بخش خصوصی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور تأکید کرد و گفت: ضروری است زمینه‌های گسترش همکاری میان فعالان اقتصادی و بخش خصوصی ایران و عراق در تمامی حوزه‌های دارای ظرفیت، در دستور کار این سفر قرار گیرد؛ چرا که توسعه روابط پایدار اقتصادی، بدون مشارکت مؤثر بخش خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود.

در پایان این نشست، رئیس‌جمهور بر آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی برای برگزاری شایسته این سفر و پیگیری دقیق اجرای توافقات و اسناد همکاری میان دو کشور تأکید کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اولویت‌های عجیب دولت در روزهای سخت جنگ؛ رئیس‌جمهور به جای مدیریت بحران، به فکر رفع فیلتر سایت فردوسی‌پور!
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
۵۳ شهید در پی حملات آمریکا به ایران
احتمال محرومیت بیرانوند پابرجاست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران در مرحله جدیدی از بازدارندگی قرار دارد
قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود
اخطار می‌دهیم که از مسیرهای جایگزین تنگه هرمز استفاده نکنید
وضعیت مطلوب ذخایر خون و داروهای حیاتی در مناطق درگیر جنگ
عراقچی: دکترین دفاعی ما روشن است؛ چشم در برابر چشم
سردار موسوی: زیرساخت بزنید خاموشی خودتان قطعی است
پزشکیان: ایران، پاکستان را کشوری دوست و برادر می‌داند
پیام بقایی به مناسبت خاکسپاری تکه‌های تازه پیدا شده کودکان میناب
پزشکیان: سفر نخست‌وزیرعراق نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور است
بقایی: بی‌تفاوتی کنگره آمریکا در قبال ابعاد انسانی جنگ شرم آور است
سفارت انگلیس در تهران دورکار شد
ادعای سنتکام: تنگه هرمز همچنان باز است
ادعای ترامپ: درگیری با ایران «محدود» است
آمریکا و عربستان توافق همکاری هسته‌ای امضا کردند
عضو کمیسیون امنیت ملی: نیروهای مسلح مقتدرانه در میدان ایستاده‌اند
حمله به دو نفتکش سعودی/ یحیی سریع: در عمق خاک عربستان پاسخ خواهیم داد
هشدار قرارگاه خاتم: اجازه نمی‌دهیم یک قطره نفت صادر شود
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
طرح یارانه مستقیم غذای دانشجویی از مهرماه در دانشگاه تهران اجرا می شود
بازار فروش سؤالات جعلی آزمون دستیاری
ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران آغاز شد
۸ نفر از روسای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها ابقا شدند
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top