تاریخ انتشار: شنبه 1405/05/31 - 18:24
کد خبر: 562307

متقاضیان بورس به صف شدند؛ معاملات ۴۲ همت شد

متقاضیان بورس به صف شدند؛ معاملات ۴۲ همت شد

بورس تهران در آخرین روز مردادماه، یکی از تاریخی‌ترین معاملات خود را پشت سر گذاشت و شاخص کل با عبور از مرز روانی شش میلیون واحد، در ارتفاع شش میلیون و ۶۱ هزار واحد ایستاد؛ رشدی که همزمان با افزایش تقاضا در بخش بزرگی از بازار و ورود نقدینگی به سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی رقم خورد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بازار سرمایه در نخستین روز معاملاتی هفته (شنبه ۳۱ مردادماه)، با موجی از تقاضا آغاز شد و شاخص کل بورس تهران در ادامه روند صعودی روزهای اخیر، توانست برای نخستین بار از مرز شش میلیون واحد عبور کند.

شاخص کل در پایان معاملات امروز با رشد ۱۰۸ هزار و ۴۲۱ واحدی، در ارتفاع شش میلیون و ۶۱ هزار واحد قرار گرفت و بدین ترتیب بازار سهام وارد محدوده‌ای جدید و بی‌سابقه شد. این در حالی است که شاخص کل در معاملات نیمه نخست بازار نیز با جهشی بیش از ۱۲۶ هزار واحدی از مرز شش میلیون واحد عبور کرده بود.

بررسی روند معاملات نشان می‌دهد رشد امروز تنها به چند نماد شاخص‌ساز محدود نبود و افزایش تقاضا در بخش قابل توجهی از بازار مشاهده شد؛ به‌طوری که در پایان معاملات، حدود ۸۸ درصد نمادهای بازار در محدوده مثبت قرار گرفتند. این وضعیت نشان‌دهنده گسترده بودن موج تقاضا و همراهی بخش بزرگی از بازار با روند صعودی شاخص کل است.

پول تازه در مسیر بورس

یکی از مهم‌ترین اتفاقات معاملات امروز، تداوم ورود نقدینگی به بازار سهام بود. بر اساس آمار، امروز ۴۲ همت ارزش معاملات بود و ۲۶۵۲ میلیارد تومان پول به معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی وارد شد.

این روند در حالی رخ داده که طی هفته گذشته نیز حدود ۴.۸ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شده بود؛ موضوعی که از افزایش توجه سرمایه‌گذاران به بورس و تقویت تقاضا در این بازار حکایت دارد.

ورود نقدینگی در شرایطی که شاخص در حال ثبت رکوردهای جدید است، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چراکه تداوم رشد بازار در سطوح بالاتر، بیش از هر چیز به توان بازار برای جذب و حفظ نقدینگی جدید وابسته خواهد بود.

دلار و طلا؛ دو محرک انتظارات تورمی

در کنار عوامل درون‌بازاری، تحولات بازار ارز و طلا نیز در شکل‌گیری فضای معاملات امروز بی‌تأثیر نبوده است. افزایش نرخ دلار و رشد قیمت اونس جهانی طلا، انتظارات تورمی را در بازار تقویت کرده و می‌تواند موجب افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌هایی شود که در برابر کاهش ارزش پول، امکان حفظ ارزش بیشتری دارند.

در همین روز، گزارش‌های بازار طلا از قرار گرفتن اونس جهانی در محدوده ۴۵۲۳ دلار حکایت داشت و قیمت طلای ۱۸ عیار نیز در محدوده بالای ۱۹ میلیون تومان قرار گرفت.

در چنین فضایی، سهام شرکت‌هایی که درآمد و سودآوری آنها از نرخ ارز، صادرات یا قیمت‌های جهانی اثر می‌پذیرد، می‌تواند مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد. در واقع بخشی از جذابیت فعلی بورس را می‌توان در تلاش سرمایه‌گذاران برای همگام شدن ارزش دارایی‌ها با متغیرهای تورمی و ارزی جست‌وجو کرد.

عبور از ۶ میلیون؛ پایان راه یا شروع یک مرحله تازه؟

عبور شاخص کل از شش میلیون واحد اگرچه از نظر روانی و تاریخی اهمیت بالایی دارد، اما به معنای پایان مسیر صعود بازار نیست. این سطح اکنون به مهم‌ترین آزمون بازار سرمایه تبدیل شده است؛ چراکه تثبیت شاخص بالاتر از این محدوده می‌تواند آن را از یک مرز روانی به محدوده‌ای حمایتی تبدیل کند.

در مقابل، رشدهای پرشتاب و متوالی معمولاً احتمال شناسایی سود و افزایش عرضه از سوی بخشی از سرمایه‌گذاران را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین در روزهای آینده، میزان ورود نقدینگی، ارزش معاملات و توان بازار برای حفظ تقاضا اهمیت بیشتری از صرف عبور شاخص از یک عدد مشخص خواهد داشت.

بورس تهران در حالی مردادماه را با فتح قله شش میلیون واحدی به پایان رساند که در هفته‌های اخیر روند صعودی بازار با افزایش تقاضا و ورود نقدینگی همراه بوده است. اکنون پرسش اصلی بازار این است که آیا شاخص می‌تواند در کانال جدید تثبیت شود و مسیر صعودی خود را ادامه دهد یا اینکه پس از این رکوردشکنی، بازار برای مدتی وارد مرحله استراحت و شناسایی سود خواهد شد.  

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
چین در همکاری با ایران از ترامپ سرپیچی می‌کند
کشف ۳۶ مزرعه و ۷۱۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان تهران
۴ ویزیت اولیه پزشک خانواده رایگان است
البوسعیدی با عراقچی دیدار کرد
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
پنتاگون شمار زخمی‌هایش در تجاوز به ایران را ۶۰ نفر افزایش داد
تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین گرفته نشده است
تامین گاز از ترکمنستان و روسیه؛ دو مسیر برای مدیریت ناترازی انرژی
مدافع استقلال به چادرملو پیوست
تصمیم فوری تارتار پس از باخت به تراکتور
صعود دو پله‌ای تیم ملی والیبال زنان در رنکینگ جهانی
دروغ‌گویی تازه ترامپ درباره ایران
راه اندازی مرکز درمان سرطان برای نیروهای مسلح
پروازهای ایران و افغانستان افزایش می‌یابد
رهبر انصارالله یمن: صهیونیزم امت اسلامی را هدف قرار داده است
صادق: ارتباطات حمل‌ونقلی با همسایگان در جنگ حیاتی بود
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
بهره‌برداری ۲ پروژه صنعتی در اصفهان با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون یورویی
اعلام وصول ۳ طرح در صحن علنی مجلس
البوسعیدی با عراقچی دیدار کرد
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
تسهیلات ویژه برای قهرمانان ورزشی دانشگاهی/ آمادگی برای سال تحصیلی جدید
پذیرش بدون آزمون دانشجوی زن در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top