تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/06/04 - 10:50
کد خبر: 562610

ایران آماده مشارکت در ابتکار جهانی مقابله با گرد و غبار است

ایران آماده مشارکت در ابتکار جهانی مقابله با گرد و غبار است

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر ضرورت اقدام مشترک جهانی برای مقابله با طوفان‌های گرد و غبار گفت: ایران آماده مشارکت در ابتکار جهانی مقابله با گرد و غبار است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رضا افلاطونی، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در رویداد سطح بالای مقابله با طوفان‌های شن و گردوغبار که در حاشیه هفدهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی (COP۱۷) در اولان‌باتور مغولستان برگزار شد، گفت: ایران آمادگی دارد با اتکا به ظرفیت‌های علمی، تحقیقاتی و فنی خود در ابتکار جهانی مقابله با گردوغبار مشارکت کند.

افلاطونی تأکید کرد: اجرای ابتکار جهانی مقابله با گردوغبار، با تمرکز بر مدیریت منبع گرد و غبار و احیای زمین‌های تخریب‌شده، نه تنها می‌تواند به کاهش ۵۰ درصدی اثرات گردوغبار تا سال ۲۰۳۵ منجر شود، بلکه یک سرمایه‌گذاری اقتصادی و اجتماعی به حساب می آید.

وی با استقبال از نهایی‌شدن ابتکار بین‌منطقه‌ای مقابله با گردوغبار در غرب آسیا با همکاری کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای غرب آسیا (ESCWA) و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP)، افزود: این ابتکار می‌تواند به سکویی برای اعتمادسازی و همکاری مشترک کشورهای منطقه، به‌ویژه در زمینه مدیریت منابع آب مشترک، احیای دشت‌ها و تالاب‌های فرامرزی و توسعه برنامه‌های مشترک پایش و هشدار تبدیل شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، احیای کانون‌های داخلی گردوغبار با تمرکز بر مدیریت پایدار آب و خاک را از محورهای اصلی برنامه ایران در این حوزه برشمرد و گفت: تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در چارچوب دهه مقابله با طوفان‌های شن و گردوغبار و همسوسازی سیاست‌های ملی با اهداف جهانی در زمینه بیابان‌زدایی، امنیت غذایی و افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم، از دیگر اولویت‌های ایران در ۱۰ سال آینده است.

افلاطونی در ادامه چهار پیشنهاد ایران برای تقویت همکاری‌های جهانی و منطقه‌ای در مقابله با گردوغبار را مطرح کرد و گفت: ایجاد مرکز منطقه‌ای پایش گردوغبار در غرب آسیا با مشارکت کشورهای عضو ESCWA و ESCAP، توسعه برنامه‌های مشترک احیای تالاب‌های فرامرزی، راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک برای پروژه‌های مقابله با گردوغبار با مشارکت بخش خصوصی و نهادهای بین‌المللی و همچنین تقویت ظرفیت‌های علمی و آموزشی کشورهای منطقه برای مدیریت پایدار زمین و منابع آب، می‌تواند به تحقق اهداف مشترک کمک کند.

وی با بیان اینکه وقوع طوفان‌های گردوغبار یک بحران مشترک است که تنها از طریق اقدام مشترک قابل حل خواهد بود، تصریح کرد: ایران آماده است در این مسیر به‌عنوان همکار و شریک جامعه جهانی ایفای نقش کند؛ چرا که بر این باوریم احیای سرزمین، بنیان امنیت، رفاه و توسعه پایدار است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تأکید بر ضرورت مسئولیت‌پذیری کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته در قبال تخریب منابع طبیعی و آثار تغییر اقلیم گفت: سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی باید با ایجاد تعهدات و قواعد الزام‌آور بین‌المللی، کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته را به مشارکت در هزینه‌های احیای زمین، مقابله با آثار خشکسالی و حمایت از آسیب‌دیدگان ملزم کنند.

افلاطونی تاکید کرد: کشورهایی که بیشترین بهره‌برداری را از منابع معدنی زمین داشته‌اند و سهم بیشتری در تخریب جنگل‌ها و پوشش گیاهی و تشدید خشکسالی‌ها داشته‌اند، اکنون باید سهم زمین را به زمین برگردانند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دروغ عجیب سنتکام درباره تنگه هرمز
دستگاه‌ها برای مسکن و اشتغال جوانان برنامه زمان‌بندی‌شده ارائه دهند
دبیرکل حزب الله: مقاومت تنها راه آزادسازی خاک است
ساعت کاری جدید ادارات اعلام شد
واردات خودروهای کارکرده ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ مجاز شد
ورود بیش از ۷۵۰ هزار دانشجوی جدید به دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف
آغاز مهلت مجدد ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی ۱۴۰۵ از ۴ مهرماه
زنان سرپرست خانوار روستایی و شهرهای زیر۲۰ هزار نفر رایگان بیمه می‌شوند
آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ سوم مهر برگزار می شود
لیلاز: تاب‌آوری اقتصاد ما در گرو فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی است
پرداخت ۲۷۳ همت وام قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
بقایی: اتهاماتی که به ایران می‌زنند، توصیف کننده اقدامات آمریکاست
تاکید بر بهبود معیشت مردم و تامین کالاهای اساسی در جلسه سران قوا
ترامپ ادعا کرد: در حال ایجاد نیروی هوش مصنوعی هستم!
پرداخت ۲۷۳ همت وام قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
آموزش هوش مصنوعی به معلمان سراسر کشور در قالب طرح «ایران دیجیتال»
سنگر سازمان ملل نباید رها شود/ شرکت در مجمع عمومی، حق قانونی ایران
سردار شکارچی: ابتکار عمل در تنگه هرمز در دستان نیروهای مسلح ایران است
داده‌های قضایی مسیر سیاستگذاری در حوزه زنان را دقیق‌تر می‌کند
تکواندوکاران اعزامی ایران به ریاض مشخص شدند
اعلام برنامه عزاداری رحلت حضرت معصومه(س) در حرم مطهر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top