تاریخ انتشار: شنبه 1405/06/14 - 18:13
کد خبر: 563215

چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

چرا بچه ‌ها مدرسه را دوست ندارند، درباره‌ حواس‌پرتی، تمرکز نداشتن و فراری بودن از یادگیری است. اگر شما یک پدر یا مادر مسئولیت‌پذیر باشید حتماً بارها با این جمله مواجه شده‌اید: «من دیگه نمی‌خوام درس بخونم!»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟ نوشتهٔ دنیل ویلینگهم و ترجمهٔ سیدامیرحسین میرابوطالبی است و انتشارات ترجمان علوم انسانی آن را منتشر کرده است. این کتاب نگاه یک دانشمند علوم شناختی به کارکرد ذهن و اهمیت آن برای کلاس درس است.

درباره کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

چرا بچه ‌ها مدرسه را دوست ندارند، درباره‌ حواس‌پرتی، تمرکز نداشتن و فراری بودن از یادگیری است. اگر شما یک پدر یا مادر مسئولیت‌پذیر باشید حتماً بارها با این جمله مواجه شده‌اید: «من دیگه نمی‌خوام درس بخونم!»

ما فکر می‌کنیم باهوش هستیم، فکر می‌کنیم دوست داریم چیزهای جدید یاد بگیریم، اما به شکل عجیبی از تفکر فرار می‌کنیم. سخت‌ترین کار برای بچه‌ها حل کردن مسائل ریاضی است؛ درحالی‌که رؤیای دانشمند بودن را در سر می‌پرورانند. ما عاشق سر درآوردن از رازهای پنهان هستیم، کنجکاویم، اما به‌سرعت خسته می‌شویم و فرار می‌کنیم.
کتاب چرا بچه‌ها مدرسه را دوست ندارند، با استفاده از روانشناسی شناختی به شما نشان می‌دهد که ذهن چگونه فکر می‌کند، چرا از فکر کردن فراری است و چگونه می‌توان یک ذهن مؤثر داشت.

مدرسه برای بسیاری از ما یادآور کلاس‌های ملال‌آور، تکالیف گیج‌کننده و اضطراب امتحان است، جایی که با ترس و اشک واردش شده‌ایم و با شنیدن زنگ آخر شادی‌کنان از آنجا گریخته‌ایم. چرا مدرسه، با تمام فایده‌هایش، هنوز جایی خوشایند و لذت‌بخش نیست؟ چرا دانش‌آموزان دوست ندارند تن به کلاس و درس و مشق بدهند؟ آیا یادگیری اصولاً باید با مشقت و تأدیب و تکلیف همراه باشد؟ دنیل ویلینگهام، دانشمند علوم شناختی، در این کتاب پاسخ چنین سؤال‌هایی را از راه بررسی مغز و هوش انسانی و کارکردهای شناختی جست‌وجو می‌کند. به نظر او نباید تصور کنیم که مغزمان اساساً برای فکرکردن ساخته شده است و در این کار مهارت دارد؛ مغز انسان از تفکر فراری است و طبیعتاً آن را کاری ناخوشایند می‌داند، مگر اینکه بتوان بخش‌هایی از این فرایند را با مغز سازگار کرد. ویلینگهام یافته‌های علوم شناختی را به حیطۀ آموزش می‌آورد و توصیه‌هایی کاربردی برای اصلاح فرایند آموزش مطرح می‌کند. او در هر فصل، ضمن توضیح کارکردهای ذهن، سراغ یکی از معضلات رایج آموزشی می‌رود: چگونه باید ایده‌های انتزاعی را توضیح داد؟ چطور باید تعادلی میان آموزش واقعیت‌های نظری و مهارت‌ها ایجاد کرد؟ چطور باید به کندآموزها کمک کرد؟ و مهم‌تر از همه، چگونه می‌توان کاری کرد که دانش‌آموزان با لذت بیاموزند؟

خواندن کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این اثر در دسته‌ی کتاب‌های نظریه‌های آموزش و پرورش قرار می‌گیرد و مطالعه آن را به همهٔ والدین، مسئولان امور آموزشی و تربیتی و مشاوران تحصیلی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟

«پرسش: اکثر معلمانی که می‌شناسم به این دلیل معلم شده‌اند که در دوران بچگی عاشق مدرسه بوده‌اند. آن‌ها می‌خواهند دانش‌آموزانشان را برای رسیدن به همان شور و شوقی یاری کنند که خودشان یک روز برای یادگیری داشتند. برای چنین معلمانی خیلی سخت است ببینند بعضی از دانش‌آموزان دل خوشی از مدرسه ندارند و آن‌ها نیز در مقام معلم نمی‌توانند به این سادگی نظرشان را عوض کنند. چرا لذت‌بخش ساختنِ مدرسه برای دانش‌آموزان دشوار است؟

پاسخ: برعکسِ باور رایج، مغز برای فکرکردن طراحی نشده است. درواقع مغز طراحی شده تا کمک کند از زیر بار فکرکردن در برویم، چراکه تفکر نقطه قوت مغز نیست. تفکر آهسته و غیرقابلِ‌اعتماد است. باوجوداین، اگر فعالیت فکری موفقیت‌آمیز باشد، افراد از آن لذت خواهند برد. آدم‌ها دوست دارند مسائل را حل کنند، نه اینکه وقتشان را روی مسائل حل‌نشدنی صرف کنند. اگر منِ دانش‌آموز همیشه حس کنم کارهای مدرسه کمی بیش‌ازاندازه دشوار است، طبیعی است از مدرسه دل خوشی نداشته باشم. اصل شناختیِ راهنمای این فصل این است:

ما ذاتاً کنجکاویم، اما ذاتاً متفکران خوبی نیستیم؛ ما از فکرکردن طفره می‌رویم، مگر اینکه شرایط شناختی روبه‌راه باشد.

معنای ضمنی این اصل این است که معلمان باید در نحوهٔ تشویق دانش‌آموزان بازنگری کنند تا به این ترتیب آن‌ها، تا حد امکان، هیجان لذت‌بخش ناشی از تفکر موفق را تجربه کنند.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محدودیت برد موشک‌ها برای ما برداشته شده است
هشدار قرمز سیلاب در تهران
حکم اعدام عنصر گروهک تروریستی جیش‌الظلم اجرا شد
آمریکا برای جاسوسی از ایران جایزه تعیین کرد
فیلم | رضایی: همین که قیمت نفت بالا می‌رود تعدادی از مسئولان دولتی ما نگران می‌شوند و با عجله به کمک ترامپ می‌آیند
سازوکار تاثیر جنگ با ایران در نتیجه انتخابات اخیر آمریکا
فیلم | ظهره‌وند: مذاکره برای جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی سوژه عملیات است!
فیلم | جلیلی: نمی‌شود ما همهٔ تکالیف NPT را انجام دهیم و از هیچ حقی برخوردار نشویم
همتی مسئول اصلی گرانی دلار است
هکرها با دمای بانک خون فرانسه بازی کردند
رئیس جمهور مصوبه جدید شرکت مجدد در آزمون دستیاری پزشکی را ابلاغ کرد
شکست جمهوریخواهان در انتخابات سیلی سنگین ملت ایران به ترامپ بود
زن؛ میان خانواده و جامعه، نه در برابر یکی از آن‌ها
زلزله ۳ تریلیون دلاری در بورس آمریکا
حذف خاموش از سفره کالابرگ/یک میلیون خانوار پشت خط کالابرگ
از حماسه تا زندگی؛ روایت‌های سینمای مقاومت
جمهوری‌خواهان در برابر ترامپ / اول آمریکا یا اول اسرائیل؟
انتقاد عضو اتاق بازرگانی از اقامت خانواده مدیرعامل شستا‌ در خارج از کشور
کنایه فعال اصلاح طلب به توهین دایی و فردوسی پور به سرود ملی ایران
فیلم | روایت سعید جلیلی از چگونگی تغییر ادبیات دشمن نسبت به قدرت ایران در تنگه هرمز
آتش سوزی دو فروند نفتکش در تنگه هرمز 
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top