تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/06/22 - 13:25
کد خبر: 563748

توسعه یک پلتفرم آموزشی بازی‌محور برای دبستانی‌ها

توسعه یک پلتفرم آموزشی بازی‌محور برای دبستانی‌ها

گروهی از پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه تهران موفق به طراحی پلتفرم جامع یادگیری بازی‌محور برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این پلتفرم آموزشی که زیر نظر سید حسین حسینی‌نورزاد، عضو هیئت علمی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران و با حمایت طرح راهبردی «هاتف» (برنامه مشترک این دانشگاه با معاونت علمی ریاست‌جمهوری) توسعه یافته، گامی تازه در به‌کارگیری هوش مصنوعی در حوزه علوم تربیتی و انسانی به شمار می‌رود. این محصول دانش‌بنیان که جایزه ملی یونسکو را نیز کسب کرده، نه‌تنها الگویی برای شخصی‌سازی یادگیری در دوره ابتدایی است، بلکه نشان‌دهنده ظرفیت هوش مصنوعی در ایجاد تحول در تمامی رشته‌های دانشگاهی، از روان‌شناسی تربیتی و طراحی بازی تا تحلیل داده و اقتصاد دانش‌بنیان محسوب می‌شود. این پلتفرم، یک پلتفرم جامع یادگیری بازی‌محور برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی است که تلاش می‌کند تمرین، مرور و یادگیری را به تجربه‌ای جذاب، تعاملی و معنادار تبدیل کند. در این پلتفرم آموزشی، آموزش مفاهیم درسی با بازی‌وارسازی، هوش مصنوعی، تحلیل داده‌های یادگیری و پرورش مهارت‌های ضروری زندگی درهم‌آمیخته است؛ به‌گونه‌ای که دانش‌آموز در کنار یادگیری و تمرین دروس، مهارت‌هایی مانند تفکر، حل مسئله، کارآفرینی، سواد مالی و مهارت‌های زندگی را نیز تمرین می‌کند.

در طراحی این پلتفرم آموزشی، بازی تنها یک ابزار برای جذاب‌تر کردن آموزش نیست؛ خودِ جهان بازی نیز بخشی از تجربه یادگیری است. به همین دلیل، تلاش شده است محیط این پلتفرم با تکیه بر زبان، فرهنگ و زیست ایرانی شکل بگیرد. نام‌گذاری دوره‌ها و بازی‌ها، شخصیت‌ها و فضاها، داستان‌ها، ضرب‌المثل‌ها و دیگر ارجاعات فرهنگی، در کنار طراحی بصری، به‌صورت هماهنگ انتخاب شده‌اند تا کودک با یک جهان یکپارچه و معنادار روبه‌رو شود؛ جهانی که برای او آشنا است و در عین حال، امکان تجربه یادگیری را در بستری متناسب با فرهنگ ایرانی فراهم می‌کند.

ایده شکل‌گیری این پلتفرم آموزشی از یک مسئله مهم در آموزش ابتدایی آغاز شد: چگونه می‌توان فرایند تثبیت یادگیری را که نیازمند مرور و تمرین و تکرار است، از فعالیتی تکراری و خسته‌کننده به تجربه‌ای تبدیل کرد که کودک با انگیزه آن را ادامه دهد؟ این پلتفرم آموزشی پاسخ خود را در ترکیب بازی، یادگیری و فناوری یافته است.

برای دانش‌آموز، این یعنی مجموعه‌ای از بازی‌های تعاملی و مرحله‌ای که با بازخورد و امتیازدهی همراه‌اند و متناسب با سن، سطح و سرعت یادگیری او طراحی شده‌اند. برای والدین نیز، این پلتفرم امکان پیگیری مسیر یادگیری فرزند را فراهم می‌کند. گزارش‌های تحلیلی، وضعیت دانش‌آموز را در مباحث مختلف هر درس نشان می‌دهند و داده‌های حاصل از عملکرد او، امکان دنبال کردن مسیر و سرعت یادگیری و ارائه تجربه‌ای متناسب‌تر با شرایط هر دانش‌آموز را فراهم می‌کنند.

در ارزیابی انجام‌شده از تجربه کاربران در نوروز ۱۴۰۵، ۷۹ درصد دانش‌آموزان بازی‌های این پلتفرم آموزشی را متناسب با سطح خود دانسته‌اند و ۸۳ درصد گفته‌اند که علاقه‌مندند در آینده نیز از آن استفاده کنند. از سوی والدین، ۷۲ درصد اعلام کرده‌اند که این پلتفرم آموزشی به شناخت نقاط قوت و زمینه‌های بهبود فرزندشان کمک کرده است. همچنین ۸۳ درصد آموزگاران معتقد بوده‌اند گزارش‌های این پلتفرم آموزشی به شناخت بهتر دانش‌آموزان کمک می‌کند.

این پلتفرم تاکنون بیش از ۲۰ هزار کاربر از سراسر کشور را تحت پوشش قرار داده و موفق به دریافت جایزه ملی یونسکو در یادگیری الکترونیکی شده است. این پلتفرم آموزشی همچنین تأییدیه دانش‌بنیانی در حوزه کاربرد فناوری‌های رایانه‌ای در علوم انسانی را دریافت کرده است.

بر اساس اعلام دانشگاه تهران، حضور پلتفرم آموزشی بوبام‌زی در طرح هاتف، در کنار سایر طرح‌های منتخب حوزه هوش مصنوعی، فرصتی برای ارائه دستاوردهای این محصول و گفت‌وگو درباره مسیر توسعه، تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری فراهم کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جایگاه جهانی ایران در پیوند سلول‌های بنیادی چشم
تمدید دوماهه حمل‌ونقل عمومی رایگان در تهران با ۱۱ رأی موافق
نسخه مجلس برای حمایت از معیشت مردم
جزئیات حمله آمریکا به یک کشتی کانتینربر در آب‌های شهرستان قشم
ثبت ۳۰۲ هزار دادخواست مطالبه خسارات جنگ/ ۱۲۶ هزار و ۶۰۰ مورد مستندسازی از خسارات
پزشکیان: ایران هیچ‌گاه متجاوز نبوده/ اگر دنبال سلاح هسته‌ای بودیم عضو «ان‌پی‌تی» نمی‌شدیم
پزشکیان: نقش بریکس در دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و ممنوعیت توسل به زور مؤثرتر شود
بازگشایی مرزهای مسافری شلمچه و چذابه
دو کاتالیست راهبردی پالایشگاهی و پتروشیمی آماده ورود به صنعت شدند
هشدار کارشناسان نسبت به بحران بی سابقه اقتصادی در آمریکا
توسعه یک پلتفرم آموزشی بازی‌محور برای دبستانی‌ها
آغاز اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها از اواخر هفته/شروع سال تحصیلی از ۲۸ شهریور
امروز، آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری
ارزیابی سال ۱۴۰۴ واحدهای فناور پارک فاوا الکترونیکی می‌شود
هشدار نسبت به وزش باد شدید در تهران؛ احتمال خیزش گرد و خاک
شناسایی محلی مناسب برای انتقال مخازن نفت پایتخت
پذیرش دانشجومعلم تا سه برابر ظرفیت
از سفره اروپایی تا تغییر سوخت اندونزیایی
تأمین ۴.۸ میلیون دلار برای مدیریت گازهای مخرب لایه ازن
مترو و بی آرتی ۲ ماه دیگر در تهران رایگان ماند
شرط سابقه تحصیلی مرتبط برای ارزشیابی مدارک نهایی علوم پزشکی لغو شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top