تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/06/25 - 18:51
کد خبر: 564025

دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است

دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛محمدرضا عارف در جلسه شورای عالی مسکن با بیان اینکه تأمین مسکن اقشار مختلف جامعه یکی از چالش‌های مهم کشور است، گفت: اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم، بخش مهمی از مشکلات معیشتی مردم نیز حل خواهد شد.

وی افزود: مسکن در برنامه‌های توسعه کشور همواره یکی از اولویت‌ها بوده است، اما در اجرای این اولویت‌ها چندان موفق نبوده‌ایم. امروز شرمنده کارکنان دولت هستیم که حتی پس از ۲۵ یا ۳۰ سال کار، موفق نشده‌اند مسکن مورد نیاز خود را تأمین کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تأمین مسکن طی دو سال گذشته یکی از دغدغه‌های جدی دولت و وزارت راه و شهرسازی بوده است، گفت: با وجود مشکلات متعددی که کشور در این مدت با آن مواجه بوده، باید به حوزه مسکن جدی‌تر و فراتر از یک وظیفه اداری نگاه کنیم و حتی در تأمین مسکن اقشار آسیب‌پذیر، محرومان و روستاییان، نگاه عاطفی داشته باشیم.

عارف همچنین بر ضرورت توجه به مسکن کارکنان دولت به مفهوم عام، استادان دانشگاه و نیروهای مسلح تأکید کرد و افزود: باید در این مسیر حرکت کنیم تا اهداف برنامه هفتم پیشرفت در حوزه مسکن محقق شود.

هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تکمیل به‌موقع پروژه‌های مسکن گفت: باید با استفاده از راهکارهای مختلف، هزینه پروژه‌هایی که با تأخیر همراه شده‌اند برای متقاضیان جبران شود.

بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن وارد میدان شود

عارف از بخش خصوصی خواست به‌صورت جدی‌تر وارد عرصه ساخت مسکن شود و پیشنهادهای خود را به دولت ارائه کند و گفت: دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای تولید جهشی مسکن است.

وی افزود: قانون اساسی تأمین مسکن مردم را به‌عنوان یک وظیفه برعهده دولت گذاشته و ما باید به این وظیفه عمل کنیم. البته وظیفه دولت ساخت مسکن نیست، اما دولت آماده است برای تأمین مسکن مردم با بخش خصوصی همکاری کند.

عارف: هیچ بهانه‌ای برای تولید مصالح بی‌کیفیت پذیرفته نیست

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین خواستار ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی شد و گفت: متوسط عمر مسکن در ایران حدود ۲۰ سال است، در حالی که این عدد در جهان حدود ۵۰ سال است و بخشی از این اختلاف به استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت پایین بازمی‌گردد.

عارف تأکید کرد: با توجه به امکانات کشور، هیچ بهانه‌ای برای تولید مصالح بی‌کیفیت پذیرفته نیست. علاوه بر تأمین نیاز داخلی، باید به بازارهای منطقه‌ای نیز توجه داشته باشیم.

وی در پایان بر ضرورت حل مشکلات مربوط به تأمین منابع مالی برای ساخت و تکمیل مسکن اقشار آسیب‌پذیر تأکید کرد.

تحویل ۱۰۶ هزار واحد مسکن حمایتی در دولت چهاردهم

در این جلسه گزارشی از وضعیت بازار مسکن، اجرای مصوبات پیشین شورای عالی مسکن، طرح جوانی جمعیت، تخصیص تسهیلات ودیعه مسکن، روند اجرای مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان و پیشرفت طرح حمایتی مسکن ارائه شد.

براساس این گزارش، از مجموع ۸۵۰ هزار واحد مربوط به طرح حمایتی مسکن، ۱۰۶ هزار واحد در دولت چهاردهم تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شده است.

تعیین تکلیف پروژه‌های با پیشرفت کمتر از ۲۰ درصد

در ادامه جلسه، به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده شد طرح‌های حمایتی مسکن با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد را، پس از کسب رضایت متقاضی، در قالب واگذاری زمین یا انتقال متقاضیان به پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالاتر جایگزین کند.

بودجه تکمیل مسکن مهر از ۵ به ۱۵ همت افزایش یافت

شورای عالی مسکن همچنین با افزایش بودجه شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید برای تکمیل پروژه‌های مسکن مهر از ۵ همت به ۱۵ همت موافقت کرد.

همچنین مصوب شد صندوق ملی مسکن تا سقف ۲ همت از منابع خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد تا این منابع در قالب تسهیلات برای تکمیل پروژه‌های مسکن مهر هزینه شود.

در تصمیم دیگری، مقرر شد بانک مرکزی با همکاری وزارت راه و شهرسازی، سازوکار اجرایی تمدید قرارداد مشارکت مدنی پروژه‌های مسکن حمایتی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۵ درصد را که بیش از ۶۰ ماه از دوره مشارکت آنها گذشته است، تدوین کند.

همچنین کلیات طرح «کارگروه رفع موانع تولید مسکن» با هدف اصلی کاهش هزینه‌های تولید مسکن برای اقشار آسیب‌پذیر به تصویب شورای عالی مسکن رسید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عضو مجلس مشاوران ژاپن پس از مشاهده جنایت میناب قول پیگیری داد
فیلم | دولت آمریکا باید متوجه شود، ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد دلار درآمد شرکت‌های آمریکایی از جنوب خلیج‌فارس، ممکن است از بین برود!
لیلا کشاورزدر مالزی با کیف مدرسه نمادین به یاد کودکان میناب
پیروزی در میدان و تلاش نفوذی‌ها
دروغ عجیب سنتکام درباره تنگه هرمز
دستگاه‌ها برای مسکن و اشتغال جوانان برنامه زمان‌بندی‌شده ارائه دهند
دبیرکل حزب الله: مقاومت تنها راه آزادسازی خاک است
ساعت کاری جدید ادارات اعلام شد
واردات خودروهای کارکرده ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ مجاز شد
ورود بیش از ۷۵۰ هزار دانشجوی جدید به دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف
آغاز مهلت مجدد ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی ۱۴۰۵ از ۴ مهرماه
زنان سرپرست خانوار روستایی و شهرهای زیر۲۰ هزار نفر رایگان بیمه می‌شوند
آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ سوم مهر برگزار می شود
لیلاز: تاب‌آوری اقتصاد ما در گرو فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی است
پرداخت ۲۷۳ همت وام قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
بقایی: اتهاماتی که به ایران می‌زنند، توصیف کننده اقدامات آمریکاست
تاکید بر بهبود معیشت مردم و تامین کالاهای اساسی در جلسه سران قوا
ترامپ ادعا کرد: در حال ایجاد نیروی هوش مصنوعی هستم!
پرداخت ۲۷۳ همت وام قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
آموزش هوش مصنوعی به معلمان سراسر کشور در قالب طرح «ایران دیجیتال»
سنگر سازمان ملل نباید رها شود/ شرکت در مجمع عمومی، حق قانونی ایران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top