به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در کمتر از یکماه مانده به آغاز رسمی سال تحصیلی جدید، چند روز دیگر قرار است نتایج نهایی کنکور سراسری اعلام شود و داوطلبین و دانشآموزان سابق که دیگر قرار است دانشجو شوند، برای ثبتنام به دانشگاه میروند.
ثبت نام جدیدالورودها برای جلوگیری از شلوغی و همهمه بیش از حد در دانشگاهها معمولا چند روز پیش از آغاز رسمی سال تحصیلی یا همان "اول مهر" انجام میشود و دانشجویان جدیدالورود برای اولین بار پایشان به دانشگاه باز میشود و خود را دانشجو میبینند.
فرقی هم نمیکند که در کدام نقطه کشور قبول شده باشند؛ جدیدالورود که باشید و وارد دانشگاه شوید، همین آش و همین کاسه است. هرچند ممکن است تعدادی از جدیدالورودها اولین بار نباشد که به دانشگاه میآیند و احتمالا قبلا دانشجو بوده باشند.
در کنار اینها، ورود دانشجویان جدید به دانشگاه نویدبخش پالایش و جذب نیروهای جدید در بخشهای مختلف دانشجویی دانشگاههاست.
قسمتهایی که دانشجویان در آن علاوه بر تحصیل، به کارهای فرهنگی، دانشجویی، سیاسی و ... میپردازند. از بسیج دانشجویی تا انجمن اسلامی گرفته تا شورای صنفی، انجمن علمی، کانونهای فیلم و عکس و تئاتر و قرآن و مواردی از این دست که میشود تشکلهای دانشجویی نیز نامیدشان.
فعالیت تشکلهای دانشجویی در دانشگاه چند قله دارد که یکی از آنها، مواجهه با جدیدالورودهاست. تشکلهایی که دوست دارند بهترین دانشجویان را به تشکیلات خود دعوت و انها را با فعالیتهای مجموعه متبوع آشنا کنند.
برای همین هم در روزهای ثبتنام جدیدالورودها، اعضای تشکلها و فعالین دانشجویی نیز در دانشگاهها حضور دارند و و معمولا برنامههای خاصی برای دانشجویان جدید در نظر میگیرند.
یکی از رایجترین اقدامات تشکلهای دانشجویی در این روزها، قرارگرفتن به عنوان راهنمای دانشجویان ورودی جدید است؛ دانشجویانی که تازه وارد دانشگاه شدهاند و به کلی گیج هستند و اطلاعی از مراحل ثبتنام ندارند.
دانشجویان سال بالایی در قالب اعضای تشکلهای به دانشجویان جدیدالورود راهنمایی و مشاوره میدهند و آنها ا از مراحل ثبتنام آگاه و حتی بعضا تا چند مرحله همراهی میکنند.
تعامل دانشجویان قدیمی و جدید در محل دانشگاه، به واسطه معرفی تشکل دانشجویی مورد نظر، میتواند زمینه جذب و آغاز همکاری دانشجوی جدیدالورود را از همان بدو ورود به دانشگاه شود. دانشجویی که بعد از ورود به فضای دانشگاه، احتمالا کسی را نمیشناسد اما به این واسطه، دوستان زیادی را پیدا میکند.
یکی دیگر از فعالیتهای رایج، تهیه و توزیع نشریه است؛ تشکلهای دانشجویی برای معرفی و اعلام مواضع خود در سطح دانشگاه، نشریه دارند. روز ثبت نام جدیدالورودها، همیشه زمینه تهیه، چاپ و انتشار یک شماره ویژه از نشریات دانشجویی را فراهم میکند. ویژهنامهای که جزئیات بیشتری از فضای دانشگاه، رشتهها، تشکلها، اساتید، دانشکدهها و هر آن چیزی که دانشجو باید بداند را در اختیارش قرار میدهد.
تشکلها در اولین گام میتوانند با استفاده از نشریه، بین دانشجویان جدید و تشکیلات، اعتمادسازی کنند و نظر دانشجویان را برای کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر از نشریه، دانشجویان و تشکل دانشجویی مورد نظر و به بهانههایی مثل امکان نگارش در نشریات و ... جلب کنند.
شرکت در اردوهای زیارتی و سیاحتی، بهانه دیگری است که دانشجویان جدیدالاورود را به سمت غرفه تشکلهای دانشجویی میکشاند؛ جدیدالورودها احتمالا با اطلاعیهها و تبلیغات ثبت نام برای شرکت در اردوهایی که تشکلهای دانشجویی برگزار میکنند، مواجه خواهند شد و غالبا هم ثبتنام میکنند.
اردوهایی که محتوایی آموزشی و تشکیلاتی دارد و با هدف معرفی تشکیلات دانشجویی به جدیدالورودها برگزار میشوند. هرچند که ماهیت این اردوها دو طرفه است و تشکلها و اعضای آنها نیز دانشجویان ورود جدیدی که پتانسیل فعالیت در تشکیلات را دارند، شناسایی کرده و با آنها صحبت میکنند.
جشن جدیدالورودها، یکی دیگر از ببرنامههایی است که معمولا با محوریت تشکلهای دانشجویی دانشگاهها برگزار میشود و ساز و کارهایی شبیه به اردوهای تشکیلاتی و همراهی در مراحل ثبتنام و ... نیز در این برنامهها، به منظور جذب دانشجویان در نظر گرفته میشود.
از حالا که حساب کنیم، شاید کمتر از 20 روز برای تشکلهای دانشجویی فرصت باقیمانده باشد تا برای این دست برنامههای برنامهریزی کنند. برخی از تشکلها نیز ممکن است خیلی زودتر از این حرفهای برنامههای خود را چیده و سیدبندی کرده باشند.