تاریخ انتشار: جمعه 1398/02/06 - 11:58
کد خبر: 309798

پشت پرده تعویق انتخابات نمایندگان مدیران مسئول شورای مرکزی ناظر بر نشریات چیست؟

اعتراض مسئولان نشریات به کوتاهی معاونت فرهنگی وزارت علوم +نامه

اعتراض مسئولان نشریات به کوتاهی معاونت فرهنگی وزارت علوم +نامه

در حال حاضر اما طبق اعلام اعضای شورای مرکزی ناظر، انتخابات تا بعد از ماه مبارک رمضان به تعویق افتاده است و این درحالیست که مهلت قانونی برگزاری انتخابات توسط وزارت علوم بعد از ماه مبارک رمضان، منقضی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جمعی از مدیران مسئول نشریات دانشگاه های کشور در حال تهیه امضا برای اعتراض به تعویق انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم هستند، در بخشی از این نامه آمده است: بر اساس دستور العمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی، شورای مرکزی ناظر بدون مدیران مسئول منتخب نشریات، رسمیت ندارد. از طرفی احکام دانشجویان برای عضویت در این شورا هرساله تا پایان خرداد ماه اعتبار دارد. با این حال مسئله این است که درصورتی که در انتخاباتی که به تعویق افتاده است، کوچکترین تخلفی صورت پذیرد، هیچ مرجعی برای رسیدگی رسمی به تخلفات وجود نخواهد داشت و این مسئله تا حدود بسیاری سلامت انتخابات را تهدید می کند.

این مسئله در حالی است که محمدرضا محمدی عضو کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم در توئیتی از پشت پرده این تصمیم گفته بود.

اعتراض مدیران مسئول نشریات به تخلف معاونت فرهنگی وزارت علوم +نامه

محمد زادمهر از اعضای شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز به این مسئله واکنش نشان داده است:

اعتراض مدیران مسئول نشریات به تخلف معاونت فرهنگی وزارت علوم +نامه

متن این نامه به شرح زیر است:

نامه اعتراضی مدیران مسئول نشریات به وزیر علوم
بسمه تعالی
نامه جمعی از مدیران مسئول نشریات دانشجویی وزارت علوم خطاب به وزیر علوم در واکنش به تعویق انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات این وزارتخانه
جناب آقای دکتر غلامی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

احتراما به استحضار می رساند مجموعه معاونت فرهنگی وزارت تحت امر جنابعالی، با کوتاهی از اجرای مواد شیوه نامه برگزاری انتخابات نمایندگان مدیران مسئول شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم و عدم برگزاری بموقع جلسات و تهیه مقدمات برگزاری این انتخابات، همایش سالیانه مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه های کشور را تا پایان ماه مبارک رمضان به تعویق انداخته است. دلیل این تعویق هم ناتوانی مجموعه وزارت علوم از اجرای تبصره اول ماده ۴۴ شیوه نامه انتخابات عنوان شده است. در خلال این تبصره، وزارت علوم ملزم شده است که حداقل دو هفته قبل از برگزاری انتخابات، اسامی افراد حائز حق رای را بصورت عمومی منتشر کند. اما علت اصلی عدم تحقق این ماده این است که معاونت فرهنگی جلسات خود را در زمان قانونی به پایان نرسانده و مقدمات اعلام اسامی افراد حائز حق رای را فراهم نکرده است. تنها دلیل این مسئله هم کوتاهی کارشناسان و مدیران مجموعه تحت امر حضرتعالی است.

حال، جالب تر اینجاست که وزارت علوم، ابتدای هفته گذشته  طی نامه ای به تمام دانشگاه های سراسر کشور اعلام کرده بود که قصد دارد این انتخابات را ١١ الی ١٣ اردیبهشت ماه در تهران برگزار کند.

جناب وزیر؛ پر واضح است که تحت هر شرایطی انتخابات فوق الذکر باید طبق زمانبندی موجود در شیوه نامه مربوطه برگزار شود. بر اساس تبصره ٣ ماده اول این شیوه نامه وزارت علوم باید این نشست را حد اکثر تا نیمه خرداد ماه هر سال برگزار کند. در حال حاضر اما طبق اعلام اعضای شورای مرکزی ناظر، انتخابات تا بعد از ماه مبارک رمضان به تعویق افتاده است و این درحالیست که مهلت قانونی برگزاری انتخابات توسط وزارت علوم بعد از ماه مبارک رمضان،  منقضی خواهد بود.

اما این پایان ماجرا نیست. بر اساس دستور العمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی، شورای مرکزی ناظر بدون مدیران مسئول منتخب نشریات، رسمیت ندارد. از طرفی احکام دانشجویان برای عضویت در این شورا هرساله تا پایان خرداد ماه اعتبار دارد. با این حال مسئله این است که درصورتی که در انتخاباتی که به تعویق افتاده است، کوچکترین تخلفی صورت پذیرد، هیچ مرجعی برای رسیدگی رسمی به تخلفات وجود نخواهد داشت و این مسئله تا حدود بسیاری سلامت انتخابات را تهدید می کند.

لازم به ذکر است که تمامی این موارد در جلسه اخیر شورای مرکزی ناظر مطرح شده است اما در پایان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم با بی توجهی به موارد فوق الذکر، این انتخابات را به تعویق انداخته است و کوتاهی هایش را به نفع خود و به ضرر دانشجو حل و فصل کرده است.

سوال ما دانشجویان این است که حتی اگر هیچ کدام از موارد فوق که نقض صریح قانون هستند هم وجود نداشت، دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور چطور می توانستند در هفته ای که هم کنکور کارشناسی ارشد در حال برگزاری است و هم ایام امتحانات دانشگاه‌هاست خودشان را برای نشستی سه روزه به تهران برسانند؟! این درحالیست که انتخابات نشریات وزارت علوم به بهانه عدم اطلاع‌رسانی درست و به بهانه افزایش مشارکت دانشجویان در نشست نشریات به تعویق افتاده است!

علی ای حال به نظر می رسد سوگیری های خاص سیاسی هم در جریان این تخلفات در مجموعه تحت امر جنابعالی وجود داشته است که بی هیچ وجه من الوجوه برای دانشجویان قابل قبول نیست. فلذا اعلام می گردد که تمامی تبعات تخلفات معاونت فرهنگی وزارت علوم در این زمینه به عهده وزارت علوم می باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رکوردشکنی‌های جدید بورس/ شاخص وارد کانال ۵.۵ میلیون واحد شد، ورود ۹ همت پول حقیقی
سکه در آستانه بازگشت به کانال ۱۸۸ میلیون تومان
معاون ترامپ: روی طرحی برای عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز کار می‌کنیم
گزارش رسانه آمریکایی از اقدام ایران برای پایان حضور آمریکا درخلیج فارس
قرارداد مربی خارجی استقلال تمدید شد
شهرقدس میزبان بازی های استقلال و پرسپولیس شد
وزیر آلمانی خواستار کنار رفتن اینفانتینو از فیفا شد
پیام تبریک امیر دریادار ایرانی به مناسبت روز خبرنگار
سخنگوی ارتش: نظم ایرانی حاکم بر تنگه هرمز غیرقابل بازگشت است
رژیم صهیونیستی در قتل مداح جوان به دنبال ایجاد وحشت در جامعه است
ذوالقدر: آمریکا تا رفتارش را تصحیح نکند تنگه هرمز باز نخواهد شد
عراقچی: توافق با عمان نزدیک است/ تکذیب سهم ۱۱ درصدی ایران از خزر
شورای امنیت سه‌شنبه میزبان نشستی درباره کرانه باختری
آغاز فروش بلیت اتوبوس به مقصد مشهد/ قیمت‌ها اعلام شد
عمان: مذاکرات درباره ترتیبات دریانوردی در تنگه هرمز در فضای مثبت جریان دارد
پزشکیان‌: بهترین زمان برای دستیابی به توافق شرایط کنونی است
رونمایی از یک ربات انسان‌نما برای زندگی فراتر از کارخانه
بهبود باروری زنان بالای ۳۵ سال به کمک «مکمل‌های باکتریایی»
ارائه طرحی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های مسکونی
خبرنگاری در عصر هوش مصنوعی؛ تهدیدی برای شغل یا فرصتی برای تحول؟
«گزارش آخرین گزارش»؛ روایتی ماندگار از شهید محمود صارمی در روز خبرنگار
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top