تاریخ انتشار: شنبه 1399/03/17 - 10:22
کد خبر: 358459

فرصت استفاده مجازی از کتابخانه ویژه دانشگاه علامه

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی از امکان دسترسی الکترونیکی به خدمات کتابخانه مرکزی این دانشگاه در دوران کرونا خبر داد و گفت: استفاده از این خدمات صرفا به حضور فیزیکی محدود نمی‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از ایسنا، سیدمهدی طاهری ضمن اعلام این خبر، به تاثیرات شیوع ویروس کرونا (کووید- ۱۹) در  ارائه خدمات کتابخانه‌ای اشاره کرد و گفت: دوران کرونا، به دلیل محدودیت‌هایی که در تعاملات انسانی پدید آمد و استفاده از راهکاری چون قرنطینه شدن و نظیر آن برای مصون ماندن از ابتلا به ویروس، موجب برجسته شدن و باز شکوفایی خدمات مجازی در کتابخانه‌ها شد.

وی ادامه داد: به دلیل تعطیلی کتابخانه‌ها، به عنوان یکی از مکان‌های پر خطر که امکان انتقال ویروس را از طریق تعامل کاربران (واسط و نهایی) با یکدیگر و تماس با منابع اطلاعاتی فیزیکی و ابزارهای مطالعه مانند میز مطالعه و جز آن فراهم می‌کرد، تنها شیوه ارائه خدمات، مجازی شد. به عبارت دیگر، این گونه از خدمات کتابخانه‌ای، پیش از دوران کرونا نیز ارائه می‌شد و متداول بود. اما در این دوران، اقبال ویژه‌ای را به خود معطوف داشت.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی درباره خدمات کتابخانه‌ای این دانشگاه در دوران کرونا عنوان کرد: مجموعه کتابخانه‌ای دانشگاه علامه طباطبائی، یک کتابخانه دانشگاهی دیجیتالی دو وجهی است که مجموعه‌ای بالغ بر یک میلیون شی محتوایی (۳۴۵ هزار شیء دیجیتالی و ۶۵۰ هزار شیء فیزیکی) دارد، و غنی‌ترین کتابخانه کشور در حوزه علوم انسانی و اجتماعی به شمار می‌آید.

طاهری بیان کرد: دسترسی به محتوای کامل تمامی بروندادهای علمی دانشگاه علامه (پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، طرح‌های پژوهشی، کتاب‌ها، کارگاه‌های آموزشی و جز آن)، ارائه درختواره‌های گوناگون موضوعی، خدمات به گروه‌های ویژه کاربری مانند نابینایان و کم‌بینایان، خدمات مرجع الکترونیکی، خدمات تامین منابع و تحویل مدرک جامع و سریع، و نظیر آنها از مهمترین خدمات این کتابخانه دیجیتالی دو وجهی محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان  کرد: همان طور که از توصیف این کتابخانه هویدا است، کتابخانه‌های دانشگاه علامه طباطبائی، یک کتابخانه دیجیتالی دو وجهی هستند، نه کتابخانه‌ای فیزیکی شامل منابع یا مجموعه‌های دیجیتالی. خود این ویژگی، یعنی تمرکز بر کتابخانه دیجیتالی، بیانگر سطوح و تنوع خدمات این کتابخانه در دوران کرونا است.

طاهری یادآور شد: کتابخانه‌ای که محوریت را بر منابع دیجیتالی و خدمات الکترونیکی گذاشته است و منابع و خدمات فیزیکی را بخشی از رسالت خود می‌داند، بدون تردید دورانی شبیه دوران کرونا که دسترسی فیزیکی به کتابخانه‌های محدود می‌شود، این کتابخانه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
واکنش مقام ایرانی به سفر وزیر خارجه اردن به تهران
شمسایی نامزد بهترین مربی جهان شد
المپیکی‌های دوومیدانی و فرار از واقعیت!
هدیه روز خبرنگار به زودی واریز می‌شود
انقدر به من مزخرف نگو
مهم‌ترین علت نماز نخواندن جوانان چیست؟
نظر معاون اطلاعات نیروی قدس سپاه درباره نقش نفوذ
فرسایش تل‌آویو در دوره انتظار برای عملیات تلافی‌جویانه ایران
آغاز امتحانات جبرانی دانش‌آموزان از فردا
پیش‌بینی هوای تهران تا روز پنجشنبه
صحبت‌های مهدی تاج در مورد مصدومیت ستاره استقلال
جدیدترین اظهارنظر مشاور وزیر اقتصاد درباره‌ی قیمت نان
روش های کسب درآمد از بیت کوین
اعضای هیات امنای سازمان ملی سنجش معرفی شدند
جدایی ۵ بازیکن پرسپولیس قطعی شد
نگاه کردن به چه چیزهایی عبادت است؟ +فیلم
آغاز پیش فروش بلیت قطار اربعین از فردا
چمران بدون رای مخالف رئیس شورای شهر ماند
آغاز فروش بلیت قطار اربعین از فردا
المپیک پاریس؛ آغاز کشتی‌ها از فردا، در انتظار نخستین مدال
معصومه باقری برای قضاوت در مسابقات تکواندو عازم پاریس شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top