تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/04/08 - 09:20
کد خبر: 361373

زور کدام ارز به دلار خواهد رسید؟

در شرایطی که شمار زیادی از کشورها به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار هستند، سوال اصلی این است که کدام ارز توانایی گرفتن جای دلار را دارد؟

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل ازاستار مالزی، ضربان مالی جهان هنوز هم آمریکایی می زند. دلار آمریکا کماکان اصلی ترین سهم را از تراکنش ها، ذخایر ارزی و پرداخت ها در جهان دارد و برای ۷۰ سال، آمریکا از این ویژگی به عنوانی ابزاری نیرومند در پیشبرد سیاست خارجی و حفظ هژمونی آمریکایی بر جهان استفاده کرده است.

از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ، این وضعیت به یک " سو استفاده تمام عیار" تبدیل شده است: روسیه راهبرد آمریکا را تبدیل دلار به یک سلاح سیاسی خوانده است و حتی متحدان آمریکا نظیر اتحادیه اروپا، ژاپن و انگلیس نسبت به پبامدهای افراط در استفاده از ابزار تحریمی دلار هشدار داده اند. این رویکرد باعث شده است تا به تدریج کشورها به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار باشند.

در حال حاضر شماری از کشورها به دنبال استفاده از پول های ملی در مبادلات تجاری دوجانبه هستند: روسیه به عنوان یکی از پیشروترین کشورها در این زمینه حتی سهم دلار از ذخایر ارزی خود را از ۴۰ درصد به ۲۲ درصد کاهش داده است. چین قراردادهای نفتی جدید خود را بر حسب یوان امضا می کند و به دنبال معرفی یک ارز دیجیتالی مبتنی بر یوان است. در اروپا نیز مکانیزمی برای حفظ همکاری با ایران بر حسب یورو توسعه داده شده است.

به نظر می رسد متحدان آمریکا اگرچه به دنبال کاهش وابستگی خود به دلار هستند اما نمی خواهند آن را به طور کامل جایگزین کنند. اصلی ترین رقیب فعلی دلار یعنی یورو مقبویلت و محبوبیت دلار را ندارد اما  چین به عنوان اصلی ترین رقیب آمریکا به شدت در تلاش است تا سلطه دلار را به چالش بکشد و به نظر می رسد تحت شرایطی، امکان آن را دارد.

در سال های اخیر تلاش های چین برای جهانی شدن یوان آثار مثبت زیادی برای این کشور داشته است: سهم یوان از وام های بین المللی رو به افزایش است، تمایل کشورها برای نگهداری یوان در ذخایر ارزی خود بیشتر شده و در نیویورک، پاریس، لندن و هنگ کنگ شاهد انجام تراکنش های مالی و بانکی بر حسب یوان هستیم. با افزایش محبوبیت یوان اکنون سرمایه گذاران خارجی نیز راضی شده اند تا بر حسب یوان در این کشور سرمایه گذاری کنند تا جایی که سال گذشته ۱۵ درصد کل سرمایه گذاری های خارجی انجام شده در چین به یوان صورت گرفته است.

از سوی دیگر یک پنجم تجارت اتحادیه اروپا با چین در حال حاضر بر حسب یوان است و سهم یوان از ذخایر ازری جهان طبق اعلام صندوق بین المللی پول به بالای دو درصد رسیده است. چین با حدود ۶۰ کشور در جهان قرارداد سواپ ارزی امضا کرده و ۵۱ درصد کل ارزش بازار اوراق عظیم چین که ارزش آن حدود ۱۳ تریلیون دلار تخمین زده می شود بر حسب یوان است.

شکی نیست که جهان به یک نظام ارزی چندقطبی نیاز دارد و در حال حاضر یوان شاید تنها ارزی باشد که بتواند جلوی دلار قد علم کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
لایحه بودجه هفته آینده ۲ شیفت در صحن مجلس بررسی می‌شود
راهکارهای کمیسیون انرژی مجلس برای مدیریت مصرف
افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴
یارانه پردرآمدها این ماه حذف نمی شود
تداوم سبزپوشی بورس؛ شاخص کل ۴۵ هزار واحد رشد کرد
حراج بعدی سکه دوشنبه برگزار می شود
خودروهای بی‌کیفیت؛ متهم ردیف اول ناترازی سوخت و آلودگی هوا!
انتقاد از افزایش سن پذیرش دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان
زارع: حقوق گمرکی گوشی‌های تلفن‌ همراه بالای ۶۰۰ دلار تعیین شد
دیدار مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با وزیر امورخارجه
۶ وزیر برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس می‌روند
یک خداحافظی تلخ و ناگهانی برای هادی چوپان
قالیباف: همه باید در کشور برای خلق ثروت جدید تلاش کنیم
عجیب‌ترین غذای خیابانی که شبیه توده‌ای از موی انسان است +عکس
آزادسازی ۱۵۰ زندانی توسط خیرین منطقه ۱۰
گزارش سهم بازار وردپرس در سال ۲۰۲۴ – آخرین روندها
مجهز شدن مترو به سیستم اعلام عمومی خودکار
چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود؟
تأمین شیرخشک رگولار از تولید داخلی و تخصیص مناسب ارز از ابتدای سال
پرسپولیس یک میلیون دلار از لوکادیا می‌خواست!
کیمیا علیزاده مشکلی برای بازگشت به کشور ندارد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top