تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/03/06 - 11:41
کد خبر: 167666

آیا تیم مذاکره کنند بازی خطرناک «عامل تقصیر» را شروع کرده اند؟

آیا تیم مذاکره کنند بازی خطرناک «عامل تقصیر» را شروع کرده اند؟

پس این یک امر طبیعی است که شما به درخواست های درخصوص بازدید از مراکز نظامی و صحبت با دانشمندان هسته ای خود حساسیت بالایی داشته باشید چرا که همین 5+1 بود که بعد از دریافت اطلاعاتی از دانشمندان ما عده ای از ان عالمان عزیر را به شهادت رساند و داغ دوری آنها را بر دل خانواده ها و فرزندان کوچشکشان نهاد. حال فرض کنید مراکز نظامی ما مورد بازرسی قرار گیرد دیگر احتمالا مردم عزیز ایران در سراسر کشور را با مصیبت روبرو خواهین کرد!

خبرنامه دانشجویان ایران: صحبت های عراقچی و ظریف در مجلس شورای اسلامی در بین نمایندگان و حوادث بعد از ان که متأسفانه با تصویر برداری انجام شده به بیرون از جلسه غیر علنی! درز پیدا کرد هر چند ناراحتی هایی را در خصوص برخورد اتفاق افتاده در مجلس ایجاد کرد اما به نظر مطالب قابل تأملی را از لیدرهای مذاکرات به گوش مخاطبان رساند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، رضا رخسایی از فعالین دانشجویی در مطلبی درباره اتفاقات اخیر در مسئله هسته ای نوشت: در جلسه ای که اعضای تیم مذاکره کننده جهت توضیحات لازم در خصوص موضوعات بحث شده در ادامه مذاکرات با نمایندگان مجلس شکل گرفت، طبق دستنوشته یکی از نمایندگان در این جلسه عراقچی در خصوص مسئله مهم نظارت بر تأسیسات و مراکز غیر هسته ای گفت: "من صراحتا عرض میکنم در پروتکل الحاقی دسترسی به مراکز غیر هست های شامل مراکز نظامی وجود دارد و پذیرش پروتکل الحاقی خط قرمز ما نبوده، از روز اول که حتی مذاکرات در مسقط شروع شد به ما اجازه داده شد تا روی پروتکل الحاقی معامله کنیم. بدون پروتکل الحاقی هم توافقی در کار نخواهد بود."  وی حتی در پاسخ به اعتراض نمایندگان می گوید که درنهایت شما نپذیرید توافق نمی شود!

وی در خصوص نحوه بازرسی ها در این جلسه اینگونه گفته است که: "ببینید به هر حال دسترسی یک دسترسی مدیریت شده ا ست. باا ین کارا طمینان حاصل می شود که فعالیت آنجا درست است. عرض من این است اگر این دسترسی مدیریت شده، در این چارچوب که چشم بسته مامورین را ببرید داخل مراکز و چشم بسته بیاوریدش بیرون، اگر این بازرسی از مراکز نظامی و دسترسی به اطلاعات سری کشور و آنچه رهبری فرمودند شمرده میشود که ما پروتکل را نمی پذیریم ولی به اعتقاد ما اینطور نیست."

البته گفته شد که عراقچی این مطالب را تکذیب کرده است اما نماینده مذکور اینچنین گفته است که: متن بالا بخشی از دست نوشته های دیروز بود که آن را در جلسه علنی با سرعت نوشتم ولی با تکذیب روز گذشته آقای عراقچی در نوشته ام شک کردم، مجددا در اتاق صوت آن را بازبینی کردم و سوگمندانه دیدم تیم مذاکره کننده به جای رفع اشکالات، به منتقدان دلسوزش ... !

البته اتفاق دیگری هم در مجلس افتاد که نگرانی ها را با خود به دنبال داشت. نفر اول دستگاه دیپلماسی کشور در بحث با یکی از نمایندگان که نگرانی ها را از زبان مقام معظم رهبری بیان می کند که "شما نباید زیر سایه تهدید این مذاکرات را ادامه دهید" که جناب ظریف در پاسخ به این نماینده می گوید " اگر ایشان (مقام معظم رهبری) یک کلمه به من بگویند که نرو (جهت مذاکره)، من نمی روم!"

بی تردید آنچه که در اصل یک مذاکرات ان هم در این سطح مهم است، حفظ منافع یک کشور و محکم ایستادن در خصوص حفظ امنیت آن است چرا که وقتی شما برای احقاق حقوق به غارت رفته خود با دشمن به مذاکره رو می اوری اگر موضوع مهمی چون امنیت کشور را در نظر نگیری با فرض پذیرش خواسته های اینگونه طرف مقابل دیگر امنیت خود مذاکره کننده هم به خطر خواهد افتاد.

پس این یک امر طبیعی است که شما به درخواست های درخصوص بازدید از مراکز نظامی و صحبت با دانشمندان هسته ای خود حساسیت بالایی داشته باشید چرا که همین 5+1 بود که بعد از دریافت اطلاعاتی از دانشمندان ما عده ای از ان عالمان عزیر را به شهادت رساند و داغ دوری آنها را بر دل خانواده ها و فرزندان کوچشکشان نهاد. حال فرض کنید مراکز نظامی ما مورد بازرسی قرار گیرد دیگر احتمالا مردم عزیز ایران در سراسر کشور را با مصیبت روبرو خواهین کرد!

موضوع اساسی و البته تعجب آور و شگفت انگیز! این است که چرا تیم مذاکره کننده با وجود تجربه هایی که بخشی از آن ذکر شد هنوز که هنوز است تأکید بر ادامه مذاکرات می کنند تا جایی که اینگونه بیان می شود که، بدون پذیرش این بازرسی ها توافق نهایی انجام نخواهد شد!! و یا اینکه در جایی دیگر گفته می شود که به هر نحوی که شده توافق باید انجام شود!!

این سخنان در حالی بیان می شود که در حین مذاکرات و در حالی که ما از دو مرحله مهم از مذاکرات یعنی توافق ژنو و به تفاهم لوزان عبور کرده ایم، علاوه بر سخنان گستاخانه ای که مقام های اروپایی و خصوصا مقام مهای امریکایی علیه امنیت ملی کشورمان بیان کردند و می کنند، تحریم های چند باره ای نیز علیه کشور به تصویب رسید و با این حال ما اصرار داریم که به مردم بقبولانیم ساختمان تحریم ها فروریخته شده است!

اینکه با وجود چنین شرایطی تیم مذاکره کننده و دولت تأکید به ادامه روند مذاکرات دارد در حالی که همه چیزاین کشور و مردم به حالت تهدید از سوی دشمن در امده است، جای تعجب و ابهام های فراوانی دارد. هر چند به قول مقام معظم رهبری دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند.

حال در رویکردی جدیدی با کلید واژه هایی قابل تأمل را که از سوی نفرات اصلی مذاکره کننده بعد از این شرایط حاکم بر مذاکره که در بالا به بخشی از ان اشاره شد، شنیده می شود اینگونه است: اگر رهبری فرمودند ما پروتکل را نمی پذیریم ولی به اعتقاد ما اینطور نیست؛ اگر ایشان (مقام معظم رهبری) یک کلمه به من بگویند که نرو (جهت مذاکره)، من نمی روم! اگر در تهران نپذیرند انجام نخواهیم داد! ما توافق را انجام میدهیم منتهی مجلس می تواند با آن مخالفت کند!

هر چند جناب عراقچی معاون وزیر امور خارجه و مسئول تیم مذاکره کننده کشورمان در گفتگوی ویژه خبری که شب گذشته گفت که بنا نداریم به هر قیمتی به توافق برسیم و یا اینکه امنیت ملی محور اصلی و اولویت اصلی ماست اما سرال اصلی این است که چرا خود تیم مذاکره کننده با وجود چنین رفتارهای وقیحانه طرف مقابل روند جدیدی را اتخاذ نمی کنند و یا اینکه پاسخی به انهایی که ملت و مردم را تهدید می کنند داده نمی شود؟

این روندی که طرف مقابل اتخاذ کرده است بعید است در آن توافقی درشأن ملت و اهدافی چون برگشت حقوق این مردم را با خود به هرماه داشته باشد چراکه طرف مقابل با ابزار زور، تهدید کار خود را دارد ادامه می دهد.

حال با این روند آیا تیم مذاکره کننده که قطعا افراد کم توانی نیستند این فضا سخت و بد را دریافت نکرده اند؟ یا اینکه دوست ندارند همه تلاش های خود را اینگونه –یعنی بدون توافق- به پایان برسانند؟ شاید کس یا کسان دیگر را می خواهند مقصر موضوع در بین چشم مردم نشان دهند؟

با این حال ضمن احترام به تیم مذاکره کننده به آنها می گوییم اگر اکنون هم از مذاکراتی با چنین شرایط بد و گاها خطرناک بدون نتیجه خاص بیرون آیید هیچ کس این را به حساب ناتوانی و هر چیز دیگر نخواهد گذاشت چرا که مردم این مرز و بوم هم به رفتارهای گستاخانه طرف مقابل خصوصا امریکا آگاهند و ان را با خون فرزندانشان لمس کردند و هم اینکه همین مردم قدر دان شما خواهند بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
ناشناس
1394/03/06 - 12:33

ای کاش من یک برزیلی بودم و ننگ این توافقنامه را نمی کشیدم.
http://nasimonline.ir/detail/News/1003186/172
معرفی کسب و کارها
جایزه ۳۰ هزار دلاری برای کشتن یا دستگیری نیروهای متجاوز آمریکایی
۴ وزن نخست کشتی فرنگی‌ جوانان جهان/ ناکامی فرنگی کاران ایران در رسیدن به فینال
هشدار انصارالله به عربستان درباره کشاندن جنگ به خاک یمن
دیدارهای مشاور ترامپ در قاهره
امنیت انرژی کشور با تصمیمات صحیح مدیریت شود
موضع وزارت صمت درباره خصوصی‌سازی سایپا چیست؟
مجید انصاری: پیگیری حقوقی خسارات تا احقاق حقوق کشور ادامه دارد
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
رونالدو: شاید این آخرین سال فوتبال من باشد
۴ مزیت بزرگ قالیشویی برای کسب و کار شما
مقایسه ثبت شرکت و خرید شرکت از نظر مزایا، معایب و ریسک‌های حقوقی
راهنمای تصمیم‌گیری برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند!
احیای یکی از قدیمی‌ترین مسیرهای ارتباطی صنعت نفت در مسجدسلیمان
ابلاغ قانون موافقت‏ نامه مالیاتی بین جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش
نوری: صادرات علاوه‌بر ارزآوری می‌تواند به تنظیم بازار کمک کند
پیشرفت توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی؛ نصب جکت ۱۱A با ۷۰۰ متر شمع‌کوبی
بازگشت پروازهای تاجیکستانی به ایران؛ ظرفیت ۲۳ پرواز هفتگی بین دو کشور
بهبود نسبی فعالیت‌های اقتصادی پس از شوک جنگ
صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه در ژوئیه کاهش یافت
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top