تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/05/11 - 14:33
کد خبر: 174716

اخراج 47000 زن در بازگشت از مرخصی زایمان!

خبرنامه دانشجویان ایران: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، از اخراج ۴۷ هزار زن شاغل که از مرخصی ۶ ماهه زایمان استفاده کرده‌اند، خبر داد.

به گزارش مهر، دکتر شهیندخت مولاوردی در همایش کشوری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، گفت: اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد از شیر مادر موجب شد سازمان بهداشت جهانی و یونیسف از دهم تا ۱۶ مردادماه را به عنوان هفته تغذیه با شیر مادرعنوان کنند. در ایران نیز دهم مردادماه به عنوان روز جهانی تغذیه با شیر مادر اعلام شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های معاونت امور زنان درخصوص توانمندسازی زنان شاغل و کمک به ترویج تغذیه نوزادان با شیر مادر گفت: خوشبختانه در کشور ما با بهره‌مندی از نیروی انسانی ماهر دسترسی آسان و رایگان مادر و کودک به خدمات بهداشتی درهر نقطه‌ای فراهم است و امیدواریم سمت و سوی این حرکت‌ها به سمتی باشد که مادران بعد از تولد دغدغه‌ای جز تغذیه نوزاد با شیر خود نداشته باشند.

راه‌اندازی محیط‌های دوستدار کودک

مولاوردی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم با بی‌اعتنایی به تنوع نقش‌های زنان برای آنها برنامه‌ریزی کنیم، به برخی تدابیر معاونت امور زنان در این خصوص اشاره و اظهار کرد: راه‌اندازی محیط‌های دوستدار مادر و کودک به ویژه در اماکن عمومی و فرودگاه‌ها جهت فراهم کردن امکان شیردهی، فراهم کردن مکان‌های اختصاصی ویژه شیردهی کودک در سازمان‌هایی که حتی یک مادر باردار مشغول به کار است و کاهش ساعت کار زنان شاغل برای رسیدگی به کودک از جمله تدابیر ما در این زمینه بوده است.

اخراج ۴۷ هزار زن شاغل به دلیل مرخصی زایمان

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به پیگیری اجرای ۹ ماه مرخصی زایمان برای زنان شاغل اشاره کرد و گفت: پیگیری اجرای این کار بیشترین وقت و انرژی معاونت ما را گرفت. در این دو سال به رغم تصویب این قانون و متعاقب آن تصویب مصوبه مرخصی دو هفته‌ای پدران، برخی دستگاه‌ها از اجرای این قانون‌ها استنکاف می‌کنند. در ۱۸ ماه اخیر نیز در میان زنانی که از مرخصی ۶ ماهه زایمان استفاده کرده‌اند، حدود ۴۷ هزار اخراجی از محیط کار داشتیم.

وی افزود: پس به نظر می‌رسد قانون تصویبی جوانب کافی را برای الزام به اجرای آن در نظر نگرفته و نتوانستیم راهکاری برای تضمین امنیت شغلی زنان در نظر بگیریم و مشوق‌های لازم را برای کارفرمایان به ویژه در بخش خصوصی ایجاد کنیم.

مولاوردی درباره قانون مرخصی دو هفته‌ای پدر شدن نیز گفت: این قانون نیز در دولت متوقف نشده البته به این صورت به تصویب رسیده است که قابل ذخیره شدن نیست. یعنی اگر پدری در طی مدت زایمان همسرش از آن استفاده کند، بعدا نمی‌تواند از این مرخصی بهره‌مند شود.

لایحه اصلاحی ترویج تغذیه با شیر مادر در دست بررسی دولت

وی در ادامه اظهار کرد: در این مدت با مشارکت وزارت بهداشت لایحه اصلاحی ترویج تغذیه با شیر مادر را پیگیری کردیم که در کمیسیون فرهنگی دولت در دست بررسی است و امیدواریم به نتیجه برسد و پیشنهادات اجرایی آن مورد تصویب قرار گیرد. پیشنهاد ما به وزارت بهداشت این است که طرح تحول سلامت در ترویج زایمان طبیعی با قوت ادامه یابد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درخصوص سایر تدابیر معاونت زنان برای تسهیل خدمات به زنان شاغل گفت: پیشنهاد به شهرداری و سازمان‌های حمل و نقل عمومی و خصوصی جهت ارائه کارت تخفیف مادرانه برای استفاده مادران شیرده و یا دارای کودک زیر دو سال از وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس را داده‌ایم. همچنین درخواست‌هایی نیز جهت استفاده از صندلی‌های اختصاصی برای مادران و کودکان با نصب علائم تصویری حاوی اختصاصی بودن آن صندلی را مطرح کردیم.

مولاوردی ادامه داد: استفاده از ظرفیت صداوسیما برای اطلاع‌رسانی در جنبه‌های مختلف این موضوع و به ویژه ارتقاء نقش و آگاهی مردان در این زمینه و در زمان شیردهی موثر است که مجموعه این تدابیر در دستور کار ما بوده و برخی از آنها به نتیجه رسیده است، اما برخی نیز کماکان در دست اقدام هستند.

وی از تشکیل کارگروهی برای سلامت، بهداشت، و محیط زیست در معاونت امور زنان ریاست جمهوری خبر داد و گفت:‌ در این راستا به زودی کنگره‌ای تحت عنوان جمعیت بهداشت و سلامت باروری را برگزار می‌کنیم که امیدواریم بتوانیم از نتایج آن استفاده کنیم. ما با هدف ایجاد توازن میان کار و زندگی زنان و حمایت از زنان شاغل امیدواریم بتوانیم به آنها برای انجام نقش‌های خانوادگی و اجتماعی کمک کنیم تا زنان مجبور به انتخاب بین کار و زندگی خود نباشند. در حال حاضر شاهد هستیم که زنان به دلیل فشار مضاعف مسئولیت‌ها مجبور هستند یا کارشان را ترک کرده یا خود را به طور کامل از وظایف همسری و مادری کنار بگذارند.

مهدهای کودک‌ به ادارات بازمی‌گردند

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در همین زمینه ادامه داد: اخیرا پیشنهاد بازگشت مهدهای کودک‌ به داخل یا در جوار ادارات را مطرح کردیم که این موضوع چند سالی است برچیده شده است اما اجرای دوباره آن می‌تواند در اداراتی که مرخصی زایمان ۹ ماهه را رعایت نمی‌کنند و ۶ ماه را اجرا می‌کنند باعث شود تا مادر با خیال راحت در کنار فرزندش باشد و بتواند مسئولیت مادری و اجتماعی خود را انجام دهد که این پیشنهاد را با مشارکت بخش خصوصی به هیات دولت ارائه داده‌ایم.

مولاوردی افزود: در همین مورد در آبان‌ماه ۱۳۹۳ این موضوع در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی و مقرر شد که دستگاه‌های اجرایی با رعایت قوانین موجود از طریق سازوکارهای مدیریتی به این کار اقدام کنند. بنابراین نیاز به مصوبه جدید در این زمینه وجود ندارد.

وی به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به این معاونت اشاره و اظهار کرد: این پیشنهاد این بود که بسته جامع حمایتی از زنان شاغل را ارائه دهیم که آن را غنیمت شمردیم و منتظر جلسات کارشناسی برای تدوین بسته حمایتی از زنان شاغل که یکی از مفاد آن تسهیلات لازم برای شیردهی مادران است را مدنظر قرار خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: امیدواریم این بسته بتواند به زنان شاغل و مادران در پروسه سیاست‌های جمعیتی و افزایش نرخ باروری کمک کند که البته ارائه این پیشنهاد هم متعاقب ابلاغ سیاست‌های جمعیتی بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دیدار سفرای ایران در ایتالیا، فرانسه و انگلیس با عراقچی
واکنش ترامپ به افزایش تلفات نظامیان آمریکایی در تجاوز به ایران
پیام تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
حجم مبادلات ایران و پاکستان باید به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد
از مردم عذرخواهی کردم و امروز هم خودم را شرمنده مردم می‌دانم
سنتکام مدعی آغاز موج جدید حملات به ایران شد
حادثه دریایی دیگر در نزدیکی سواحل عمان
نامه‌های ادعایی قطر علیه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت
چه کسانی پشت تبلیغات سیاسی در فیلترشکن‌ها هستند؟
اعرافی: تسهیل ازدواج، تأمین مسکن و درمان ناباروری باید در اولویت باشد
نیروگاه دارخوین حتی حاوی مواد هسته‌ای نبود
هرگونه لغزش در مسیر حفظ اقتدار، بهایی سنگین برای امنیت ملی دارد
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
هشدار سازمان ملل؛ شیوع بیماری‌های حاد تنفسی و پوستی در غزه
پایان کار نمایندگان ایران با ۵ طلا و دو برنز
پزشکیان: مهم‌ترین میدان نبرد امروز، عرصه اقتصاد و معیشت مردم است
پیشنهاد تغییر نام میدان نوبنیاد به نام شهید محمد پاکپور در شورای شهر
تسلیم رونوشت استوارنامه سفیر جدید سریلانکا به عراقچی
سفیر جدید پاکستان در ایران با عراقچی دیدار کرد
سندروم توافق سال‌هاست به جان شما افتاده است
«ترین»های جذاب جام‌جهانی ۲۰۲۶
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top