تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/05/28 - 10:10
کد خبر: 176444

رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا در نشست اتحادیه مستقل؛

تعداد 147 شرکت بزرگ بیش از 40 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند

تعداد 147 شرکت بزرگ بیش از 40 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند

و یک پیشنهاد؛ اتخاذ ابتکار عمل برای ایجاد یک کمپین وسیع بین المللی برای لغو فوری و بدون قید و شرط تمامی تحریم های غیرمشروع علیه ایران، غزه، سوریه، کوبا ونزئلا و روسیه.

خبرنامه دانشجویان ایران: عبدالحمید شهرابی مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین و رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا با حضور در همایش بزرگ «همه در برابر استکبار» که در شانزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل به بیان دیدگاه های خود درباره مسئله استکبار پرداخت.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ متن اظهارت مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین و رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا در ادامه آمده است:

حکومت استکباری سابقه چند هزار ساله دارند، لکن نطفه نظام امپریالیستی که تجلی بارز استکبار در تاریخ معاصر است، حدود 5 قرن پیش در اروپا بسته شد و نو امپریالیسم حدود 3 قرن پیش در آن قاره ظهور یافت.  و اما، از پیدایش این نظام سلطه گر در آمریکای شمالی تنها 120 سال میگذرد.

اگر چه دوران حیات امپریالیسم در قیاس با حدود 200000 سال عمر جامعه بشری اندک زمانی بیش نیست، و اگر عمر بشر تا کنون را یک شبانه روز در نظر بگیریم، دوران امپریالیسم کمتر از 4 دقیقه از این مدت است، با این حال عمق و وسعت جنایاتی که این نظام ارتجاعی و وحشی در همین مدت کوتاه مرتکب شده، در طول تاریخ بی سابقه است.

امپریالیسم به عنوان یک نظام سلطه گر در قالب امروزی خود تنها یک هدف دارد، و آن تامین و حراست از منافع سودجویانه تعدادی اندک از شرکت های سرمایه داری انحصاری، بانک ها و مجمتع های صنعتی است که عمدتا در آمریکای شمالی و اروپا متمرکز هستند. مطالبق یکی از مطالعات انجام شده تعداد 147 شرکت بزرگ بیش از 40 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند و مطالعات دیگر نیز نشان می دهد، که جمعیتی ناچیز از بزرگ سرمایه داران دنیا که تعدادشان به مراتب کمتر از 1 درصد جمعیت کره زمین است، سلطه اقتصادی فرهنگی سیاسی، نظامی و رسانه ای خود را از طریق حکومت های مطیع سرمایه مالی و با توسل به زور و تزویر بر اکثریت 99 درصدی جهان تحمیل کرده است.

و این حکومت استکباری است که امروزه توسط شما و میلیون ها نفر مثل شما در آسیا، آمریکایی لاتین آفریقا و حتی در خود اروپا و آمریکای شمالی به چالش کشیده شده است.

نکته اول: شناخت و بصیرت است و در اینجاست که تاکیدات رهبری انقلاب در مورد ضرورت دشمن سناسی اهمیت خود را نشان می دهد. در این خصوص نیروهای انقلاب نیاز دارند که دائما آموزش ببینند، و آموزش دهند. اهمیت شناخت دشمن با توجه به تبلیغات دروغین و چهره کریهی که توسط استکبار و نیروهای داخلی وابسته و دل بسته به آن دائما بزک می شود، مورد تاکید بیشتری قرار میگیرد.

در این زمینه تشکل های دانشجویی و دیگر سازمان های مردم نهاد، حوزه های علمیه، رسانه ها و بالاخص صدا و سیما، آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی هر یک مسئولیت دارند، و نقش ویژه ای می توانند ایفا کنند. چرا نباید از همه این امکانات برای زنده نگه داشتن و اشعه تاریخ مبارزات ضد استکباری ملت ما و دیگر ملت ها قرار گیرد؟

نکته دوم، اهمیت نقش رهبری است. در مبارزه علیه امپریالیسم حضور رهبری قاطع و سازناپذیر واقعا یک نعمت است، و شکر خدا در انقلاب اسلامی یک چنین رهبری با ظرفیتی منحصر به فرد موجود است. یک وقت است که رهبری در مبارزات ضد استکباری صرفا با ملت همصدا می شود و مورد دیگر آن است که رهبری در این مبارزه نقش الهام بخش و هدایت گر را ایفا می کند.

خوشبختانه امروز شاهد نمونه های دیگر از رهبری ضدامپریالیستی در مبارزات سایر ملل و بالاخص در منطقه آمریکای لاتین هستیم و کوبا، ونزوئلا و بولیوی که نمایندگان محترم آن در پنل امروز شرکت دارند در کنار تعداد فزاینده ای از کشورهای دیگر آن منطقه در این زمره اند.

نکته سوم: دیدن رابطه تنگاتنگ و به هم تنیده مبارزه علیه استکبار با دیگر مبارزات عدالتخواهانه است. این نکته بسیار حائز اهمیت است که چرا بدون پیشبرد مبارزه علیه فقر گرسنگی بیکاری فساد و دیگر معظلات اجتماعی و بدون مبارزه برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاه اجتماعی مردم، مبارزه علیه امپریالیسم بی معنی است و از هویت اصلی خود تهی می شود.

نکته چهارم: اهمیت شناخت از عوامل بازدارنده مبارزه ضداستکباری

نکته پنجم: محوری بودن خواست استقلال در مبارزه  علیه امپریالیسم است.

نکته ششم: شناخت از خط تفرقه دشمن و ضرورت اتخاذ سیاست حفظ وسیع ترین وحدت مابین صفوف ملت است.

نکته هفتم: طرد سیاست سازش و همینطور سیاست "مقاومت حداقلی" در مبارزه با استکبار است.

نکته هشتم: عدم اعتماد به استکبار و نیفتادن در دام فریبکاری و وعده های دروغین دشمن است.

نکته نهم: جهت گیری برای ایجاد اتحادهای ضد امپریالیستی منطقه ای و بین امللی و پیوستن و همکاری نزدیک با اتحادهای موجود در این راستا است.

نکته دهم:بسیج ساطماندهی ملت؛ مستضعفین جهان از هر مرام و مسلک که هستند متحد شوند.

و یک پیشنهاد؛ اتخاذ ابتکار عمل برای ایجاد یک کمپین وسیع بین المللی برای لغو فوری و بدون قید و شرط تمامی تحریم های غیرمشروع علیه ایران، غزه، سوریه، کوبا ونزوئلا و روسیه.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
باقری: کشورها از ابتکار ایران درباره معادله امنیتی جدید استقبال کردند
اعلام اسامی بازیکنان تیم فوتبال امید برای اردوی ترکیه
بقایی: آمریکا شریک تمام جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و منطقه است
همه ۲۷ کشور عضو از تنگه هرمز ضربه خوردند
چهار ضلعی پیام رهبری در موقعیت جنگ ترکیبی
 نگاهی به مصاحبهٔ اخیر محمود سریع‌ القلم با مجلات «آگاهی نو» و «اندیشه پویا»
اروپا بیست‌ویکمین بسته تحریمی ضد روسیه را آماده می‌کند
سیاست ایران گسترش همکاری با کشورهای مسلمان و همسایه است
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
بهترین چیلر تراکمی ایرانی برای برج مسکونی در تهران چیست؟
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
تشکر از تیم مذاکره کننده و اعلام نگرانی عمیق دربارۀ مذاکرات
 «الله‌اکبر» سلاح راهبردی امت اسلام برای درهم‌شکستن سلطه استکبار است/ اتحاد مسلمانان، رژیم صهیونیستی را در بن‌بست گسترش مقاومت گرفتار کرد
صندلی نمایندگی، سنگر خط مقدّم تحوّل در مسیر پیشرفت کشور است
فیلم | رسوایی قاری کویتی در محضر قرآن
فیلم | خطر انحرافات کوچک
 دارایی‌های ایران باید بدون قید و شرط آزاد شود
فیلم | پاسخ سپاه به تعرض سحرگاه امروز ارتش متجاوز آمریکا به بندرعباس
شهید شیرازی تجسم امانت و ولایت‌مداری بود
پیامدهای جنگ رمضان چگونه بر اقتصاد آمریکا اثر می‌گذارد؟
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top