تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/09/10 - 09:34
کد خبر: 186556

آیا ایران ارتش سایبری دارد؟

طی چند وقت اخیر سایت‌هایی خود را با عنوان ارتش سایبری ایران معرفی کرده‌اند که صحت آن قابل بررسی است.

خبرنامه دانشجویان ایران: طی چند وقت اخیر سایت‌هایی خود را با عنوان ارتش سایبری ایران معرفی کرده‌اند که صحت آن قابل بررسی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ بی تردید مقوله دفاع امری کاملا لازم و حیاتی برای یک کشور محسوب می‌شود و اساساً حیات یک جامعه و حکومت بسته به توانمندی‌های بالای دفاعی در تمام زمینه‌هاست. در این میان با تولد تکنولوژی‌های نویی چون فضای مجازی و دنیای دیجیتال، این امر به نوبه خود بعد جدیدی از تهدید و به دنبال آن دفاع را به وجود آورد.

باشکل گیری دنیای سایبر، گونه‌ جدیدی از تهاجم در بستر این فضا ایجاد شده که بدون استفاده از تسلیحات فیزیکی می توان زیرساخت‌های حیاتی یک کشور را مورد هدف قرار داد که از این نوع تهاجم با عنوان "جنگ سایبری" یاد می‌شود.

حال در چنین دنیایی باید ساز و کاری به منظور مقابله با تهاجمات سایبری در نظر گرفته  می شد. لذا تشکیل ساختار‌ها و نهاد‌های خاصی که امنیت را در فضای  مجازی برای یک کشورها ایجاد کنند امری کاملاً اجتناب‌ناپذیر است، از این رو بسیاری از کشورها به تشکیل چنین سامانه ای اقدام کرده اند. در این مبان هستند کشور‌هایی که با رویکردی نظامی به این مسئله نگریسته و از این رو در فضای مجازی اقدام به تشکیل ساختارهابی با عنوان «ارتش سایبری» کرده‌اند.

اگرچه این ارتش از یک سو وظیفه دفاع در مقابل تهاجم دیگران در فضای سایبر را بر عهده دارد. اما نکته قابل تامل آن است که حمله به طرف مقابل، مهمترین ماوریتی است که برای یک ارتش سایبری در نظر گرفته شده است. کشور ما ایران به دلیل ماهیت ضد استکباری خود همواره یکی از اهداف اولیه تهاجم سایبری دنیای استکبار است. حملات ویروس های استاکسنت، فلیم و رجین نمونه‌های بارزی از تهاجم سایبری به منافع حیاتی کشور ما هستند که واژه جنگ سایبری را برای  ما ایرانیان  کاملا ملموس کرده اند.

در این بین یک نکته کلیدی به وجود می آید و آن اینکه ایجاد یک ارتش سایبری در یک کشور به طور کلی این ذهنیت را در ناظرین خارج از مرز‌های آن ایجاد می کند که کشور تشکیل‌دهنده این ارتش قصد اقدامات تهاجمی و خراب‌کارانه را در فضای سایبر علیه دیگران دارد. آمریکایی‌ها  با آگاهی از این نوع نگاه به طور فزاینده‌ای شروع به تبلیغات رسانه‌ای به ویژه در فضای مجازی کرده‌ و طی یک عملیات پیچیده رسانه‌ای این طور وانمود کردند که جمهوری اسلامی ایران با ایجاد یک ارتش سایبری، قصد حمله به منافع حیاتی امریکا را دارد.

آیا ایران ارتش سایبری دارد؟

در این رابطه مسئولین مربوطه در سطح نیرو‌های مسلح پاسخ‌های تامل‌برانگیزی به این سؤال دارند اما قبل از پرداختن سخنان لازم است که به یک موضوع مورد توجه قرار گیرد.

چندی پیش برخی از پایگاه‌های اینترنتی با درجه نشان‌هایی خاص خود را ارتش سایبری ایران معرفی کردند و بعضاً با لحنی تخاصمی مطالبی را بر روی صفحات خود قرار دادند. با توجه به این مطالب است که پاسخ مسئولین نظامی کشور به این ادعا  و همچنین این پرسش که "آیا ایران ارتش سایبری دارد یا نه؟" اهمیت بیشتری پیدا می کند.

سردار سرتیپ دوم پاسدار بهروز اثباتی؛ فرمانده قرارگاه مجازی ستاد کل نیرو‌های مسلح در گفتگو با خبرنگار گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ضمن رد این موضوع که ایران ارتشی سازمان یافته به منظور تهاجم سایبری به دیگر کشور‌ها تشکیل داده عنوان داشت: اساساً طرح این موضوع از سوی آمریکایی‌ها بود چرا که آن‌ها می‌خواستند با این ادعا بهانه‌ای برای اقدامات تجاوز‌کارانه خود در فضای مجازی ضد کشورمان بتراشند. اگر چه در کشور ما ساز و کاری برای دفاع و پاسخ گویی مناسب به تهاجمات سایبری وجود دارد اما ما اساساً هیچ گاه ارتشی سازمان یافته و رسمی در فضای مجازی تشکیل نداده ایم.

سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور هم در همین رابطه در گفتگو با خبرنگار گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این که سایت هایی مدعی اند که ارتش سایبری ایران هستند ادعایی است که باید خودشان به آن پاسخ دهند اما ما در مجموعه پدافند غیر عامل کشور ساختاری با این عنوان نداریم و صرفاً به مقوله پدافند سایبری می‌پردازیم.

بر اساس آنچه که از گفته این دو مقام نظامی کشور مان بر می‌آید چون سیاست‌ جمهوری اسلامی ایران اساساً عدم تخاصم و تجاوز به حقوق دیگر ملت‌ها بوده لذا تشکیل ارتش سایبری در ایران موضوعی است که با این اصل در تناقض خواهد بود. چرا که ارتش سایبری صرفاً در کشور‌هایی استفاده و کاربرد دارند که قصد اقدامات منسجم و سازمان‌یافته و البته به شکل کاملاً برنامه‌ریزی شده را ضد منافع حیاتی دیگران در دنیای سایبر دارند. لذا این امر نشان دهنده آن است که آمریکایی‌ها با طرح موضوعی همچون ارتش سایبری ایران قصد ایجاد یک دشمن خیالی در فضای مجازی داشته تا توجیحی برای اقدامات تجاوزکارانه خود در فضای مجازی داشته باشند.

بنابراین، می توان گفت ادعای برخی پایگاه‌های اینترنتی که خود را ارتش سایبری ایران معرفی کرده‌اند از پایه و اساس نادرست است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نگرانی‌ تل‌آویو نسبت به درگیری نظامی با ترکیه
گاردین: اوکراین توان مقابله با حملات روسیه را ندارد
وقوع حمله سایبری علیه نیروگاه برق انگلیس
خروج هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی از بلغارستان
هزینه‌های ارتش اسرائیل سرسام‌آور شده است
اینترسپت: موساد در ایران شکست خورد
ادعای خبرنگار الجزیره درباره سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران
تقلای ۶ کشور اروپایی برای کاهش پیامدهای جنگ ایران
زخمی شدن یک صهیونیست بر اثر عملیات با سلاح سرد در کرانه باختری
مسئول صهیونیست: به صورت محرمانه با ترکیه در ارتباطیم
تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت
یائیر لاپید: انتفاضه سوم در کرانه باختری در راه است
مجید آدینه اعدام شد
موضع منفعلانه رژیم جولانی مقابل اسرائیل؛ مذاکرات به زودی آغاز می‌شود!
تلاش‌ کادر درمان نشان‌دهنده عالی‌ترین درجات وفاداری به میهن است
آتلانتیک: آمریکا در جنگ تجاری با کانادا شکست خورد
تشدید تنش میان آمریکا و کانادا
اکنش اتحادیه جهانی کشتی به شکست رحمانی
عاصم منیر به تهران سفر می‌کند
کاربران ایرانی در جستجوی ساقی ترامپ!
۳۰ هزار درخت خشک‌شده چیتگر جایگزین می‌شوند/ آبیاری اضطراری پارک‌ها با تانکر
بازنگری سرفصل دروس علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد کلید خورد
خانه‌نشینی دانشجویان انگلیسی به جای زندگی دانشجویی
اعلام زمان نام‌نویسی متقاضیان تدریس در دانشگاه علمی کاربردی
تعطیلی موقت خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر
دعوت وزارت بهداشت از کانون‌های دانشجویی برای ارائه ایده‌های نو
همکاری جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و شریف در هوش مصنوعی سلامت
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه تهران اعلام شد
نتایج پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
تدوین و انتشار اطلس ملی گرد و غبار ایران توسط دانشگاه تهران
تمدید مهلت اعلام علاقه مندی به آزمون‌های عملی برخی رشته های کنکور ۱۴۰۵
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحصیل بیش از ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها/اعلام نتایج آزمون ارتقای دستیاران به زودی
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در دهه اول شهریور اعلام می شود
زمان ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی دانشگاه تهران اعلام شد
جذب دانشجوی افسری ارتش از کنکور سراسری/ اعلام رشته های فناوری محور
واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور
جزئیات جدید برگزاری امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها اعلام شد
۵ آزمون علوم پزشکی با حضور ۲ هزار و ۲۰۰ نفر برگزار شد
موردی از لو رفتن سوالات کنکور نداشتیم/ رصد کلاهبرداران توسط پلیس فتا
دفترچه سوالات علوم تجربی کنکور ۱۴۰۵ منتشر شد/ زمان انتشار کلید اولیه
حدود ۵۹ هزار داوطلب اصفهانی آماده رقابت در کنکور / افزایش ۹ درصدی داوطلبان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top