تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/10/29 - 23:06
کد خبر: 223554

درخواست ایجاد ۴ گرایش مقطع دکتری در دانشگاه کردستان

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان گفت: درخواست ایجاد چندین گرایش و مقطع جدید را به وزارت علوم داده‌ایم.

خبرنامه دانشجویان ایران: رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان گفت: درخواست ایجاد چندین گرایش و مقطع جدید را به وزارت علوم داده‌ایم.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از کرددانش، محسن پیشوایی، رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان گفت: در حال حاضر در این دانشکده حدود ۱۰۰۰ نفر دانشجو در  چهار گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی،  زبان و ادبیات عرب و گروه زبان و ادبیات کردی است.

وی افزود: دانشکده ادبیات و زیان های خارجی دانشگاه کردستان در گروه زبان و ادبیات فارسی سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در گروه زبان و ادبیات انگلیسی و زبان‌شناسی دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در گروه زبان و ادبیات عرب دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و در گروه زبان و ادبیات کردی فقط مقطع کارشناسی دارد.

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان با اشاره به پذیرش هر ساله ۳۸ دانشجو در این رشته گفت: طبق دستورالعمل وزارت علوم باید یک تا دو سری فارغ التحصیل از یک رشته زبان و ادبیات کردی فارغ التحصیل شوند، بعد می توانیم درخواست مقطع ارشد را بدهیم؛ بنابراین طبق برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال اینده و یا سال ۹۷ در مقطه ارشد رشته زبان و ادبیات کردی می توانیم دانشجو پذیرش کنیم.

دانشکده ادبیات برای سال آینده قصد ایجاد رشته جدیدی را ندارد؛ اما به گفته پیشوایی درخواست چندین گرایش و مقطع جدید را داده ایم؛ از جمله در گروه زبان و ادبیات فارسی درخواست ایجاد و راه اندزی سه گرایش ادبیات غنایی، ادبیات عرفانی و ادبیات محض در مقطع دکتری و همچنین درخواست مجوز ایجاد رشته آموزش زبان انگلیسی در مقطع دکتری را داده ایم که منتظر نتیجه نهایی از وزارت علوم هستیم که اگر مجوز آنها صادر شود برای مهرماه سال آینده در این گرایش دانشجو پذیرش می کنیم.

وی دانشکده ادبیات دانشگاه کردستان همچنین از پذیرش دانشجو در مهرماه سال آینده در مقطع دکتری رشته ادبیات عربی خبر داد و گفت: با اخذ این مجوز از سال آینده و در گروه زبان و ادبیات عرب هر سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری را داریم.

پیشوایی ادامه داد: دانشکده ادبیات دانشگاه کردستان سه آزمایشگاه مجهز دارد که به عنوان مجهزترین مراکز آموزش زبان فارسی در غرب کشور است، که برای دانشجویان غیر فارسی زبان ایجاد شده است و همین زمینه جذب دانشجویان خارج از کشور را در این دانشگاه فراهم آورده است.

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان افزود: با توجه به‌ غنای زبان و ادبیات کردی از لحاظ مفاهیم، مضامین، آثار و چهره‌های برجسته‌، و همچنین تلاش در جهت صیانت از این میراث ملی،  از سال ۹۴ اقدام به رشته کارشناسی زبان و ادبیات کُردی کرده ایم و امرروز خوشبختانه با استقبال دانشجویان مواجه است و در هر دوره کل ظریفیت این رشته که حدود ۴۰ نفر است جذب می شود، البته هدف گذاری کرده‌ایم که در مهر ماه سال ۹۷ که اولین دانشجویان این رشته فارغ التحصیل می شوند مقطع ارشد و در سال ۱۴۰۰ مقطع دکترای رشته زبان و ادبیات کُردی را در دانشگاه کردستان راه اندازی کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بحث جهانی شدن و یکسان سازی سنت ها چه از نظر فرهنگی و اجتماعی و چه سیاسی و اقتصادی باعث می شود خرده فرهنگ ها یا به حاشیه رانده شود و یا حذف شوند یکی از سیاست های وزارت علوم احیا و بازسازی فرهنگ های بومی و محلی ایران زمین است تا با این سیاست باعث احیا فرهنگ ها، زبان ها، گویش ها، و ادبیات بومی و محلی اقوام مختلف ایران باشیم و از نفود فرهنگ بیگانه غرب جلوگیری کنیم و در راستای همین سیاست است که رشته زبان و ادبیات کُردی در کردستان و زبان های ترکی و ... در سایر استان ها بصورت یک رشته دانشگاهی درامده است.

پیشوایی هدف از ایجاد رشته زبان و ادبیات کُردی در دانشگاه کردستان را تحلیل و بررسی زبان و ادبیات کُردی، استفاده از توانایی های زبان و ادبیات کُردی، نگارش زبان و ادبیات کُردی با رویکرد آکادمیک، روزآمد و کارآمد کردن زبان کُردی، شناسایی جنبه های مختلف ادبیات کُردی و تقویت آنها، ایجاد بستر و زمینه های لازم برای پرورش نخبگان ادبی و انجام تحقیقات علمی در این حوزه و... عنوان کرد و گفت: هر چند ممکن است در راستای زنده کردن آداب و رسوم و فرهنگ و ادبیات بومی با فقر منابع روبرو باشیم اما امیدواریم با راه اندازی این رشته گامی موثر در راستای احیای فرهنگ و ادبیات بومی که ممکن است تا امروز کمتر به آن پرداخته شده باشد و یا اصلا به ان پرداخته نشده باشد گام برداریم.

رئیس دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه کردستان یادآور شد:  با توجه به هماهنگی‌هایی که صورت گرفته، بناست از مهرماه آینده دو واحد درس عمومی زبان و ادبیات کُردی به صورت اختیاری برای تمامی رشته‌های مقطع کارشناسی دانشگاه کردستان تدریس شود.

وی به فعالیت شش انجمن علمی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: انجمن علمی «نمایش» دانشکده ادبیات دانشگاه کردستان دارای دو مقام کشوری است و در حال برنامه ریزی برای برگزاری همایش روایات و نقد ادبی است.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تأثیر قوانین جدید بر صرافی ‌های ارز دیجیتال
مه بافت بهترین تولید کننده کش و نوار
محبوب ترین بازی‌های Esports در سال ۲۰۲۴
نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ / راهنمای خرید آنلاین کتاب
بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (برنامه‌های رایگان را بشناسید)
دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
گشت مرزی آمریکا هم وارد دانشگاه‌ها شد +فیلم
جزئیات توافق مهم ایران و آژانس
ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
ژست های تتلو در آخرین جلسه دادگاه +عکس
تتلو: اشتباه کردم و هیچ دفاعی ندارم
اسیدپاشی به بازیکن ملی پوش +عکس
سازمان مالیاتی به ابهامات طلا فروشان پاسخ داد
دو نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شدند
ضربه ناک‌اوت نوشاد عالمیان در جده
افتتاح کتابخانه مرکزی دانشگاه جهرم با حضور معاون توسعه منابع وزیر علوم
فیلم/ سیل آخرالزمانی در کنیا +فیلم
تشدید تنش میان اسرائیل و آمریکا
دبیر: یک طلا در المپیک بگیریم هنر کرده‌ایم
درس اخلاق/ ذکر خدا با انسان چه می‌کند؟ +فیلم
ارتش اسرائیل مدعی تسلط بر گذرگاه رفح شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top