تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/04/20 - 11:14
کد خبر: 240553

نامه ایران به دولت کانادا برای استرداد خاوری

روابط دیپلماتیک ایران و کانادا چندان مساعد نیست. سوئیس و عمان در این میان به سنت همیشگی، پادرمیانی میان طرف ایرانی و خارجی را بر عهده دارند. آنچه این روزها بیش از هرچیز در حوزه روابط ایران و کانادا خودنمایی می‌کند، نبود امکان برای ایران در استفاده از توان اینترپل برای بازگرداندن محمودرضا خاوری به ایران است.

خبرنامه دانشجویان ایران: روابط دیپلماتیک ایران و کانادا چندان مساعد نیست. سوئیس و عمان در این میان به سنت همیشگی، پادرمیانی میان طرف ایرانی و خارجی را بر عهده دارند. آنچه این روزها بیش از هرچیز در حوزه روابط ایران و کانادا خودنمایی می‌کند، نبود امکان برای ایران در استفاده از توان اینترپل برای بازگرداندن محمودرضا خاوری به ایران است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شرق، حالا پیگیری‌ها برای متقاعدکردن همکاری اینترپل در سایه روابط ضعیف دیپلماتیک ایران و کانادا کار دشواری به نظر می‌رسد. در همین حال، علیرضا رحیمی، عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت مجلس، از نامه‌نگاری نماینده ایران در سازمان ملل به دولت کانادا برای پیگیری پرونده خاوری در این کشور خبر داده است. این نامه به وساطت دولت سوئیس به دست کانادایی‌ها رسیده و تا اکنون هیچ واکنش دیپلماتیکی از سوی آنها مخابره نشده است.

شهریور ٩٦ دیدار دیپلماتیکی میان ایران و کانادا در سطح کارشناسی برگزار خواهد شد. بازخوانی پرونده محمودرضا خاوری می‌تواند یکی از محورهای این دیدار به شمار آید. رحیمی، نماینده مجلس، وعده داده پیگیر پرونده خاوری، شناسایی اموال او در خارج از کشور و روند بازگردانده‌شدن او به ایران باشد.

‌آیا دولت ایران در موضوع بازگرداندن آقای خاوری به طور رسمی از دولت کانادا درخواست کمک کرده است؟
بله؛ پیگیری‌هایی صورت گرفته است؛ ازجمله ارسال یادداشت رسمی از سوی نماینده ما در سازمان ملل از طریق نماینده سوئیس به دولت کانادا.

‌نامه، مربوط به چه تاریخی بوده؟
تاریخ دقیق را نمی‌دانم؛ ولی مربوط به سال گذشته است.

‌آیا پاسخی از جانب کانادا دریافت شده است؟
نه؛ دولت کانادا ماجرا را مسکوت گذاشته و به‌هیچ‌وجه در ارتباط با استرداد آقای خاوری همکاری نکرده است؛ نه با دولت ایران و نه با واسطه‌هایی که از سوی ایران تعیین شده است.

‌کدام واسطه‌ها؟
یکی از واسطه‌ها کشور سوئیس است که یادداشت‌های رسمی ما را منتقل می‌کند. دومی هم کشور عمان است که حافظ منافع ایران در کانادا در نبود روابط دیپلماتیک با این کشور است. البته عمان نماینده مستقر هم دارد.

‌آیا از سوی ایران افرادی به کانادا رفته‌اند تا در این زمینه پیگیری خاصی انجام دهند؟
گزارش مستندی به کمیسیون امنیت ارائه نشده است؛ اما اساسا چون مسئله، موضوع ملی است، از طرف دادستانی و وزارت امور خارجه پیگیری‌های لازم در دستور کار است. قطعا برنامه منسجمی برای شناسایی اموال و استرداد خاوری پیش‌بینی شده؛ اما چون به ما گزارشی نرسیده، در جریان جزئیات امر نیستیم.

‌یعنی این مسئله در دستور کار وزارت امور خارجه و دستگاه قضائی قرار دارد؟
شناسایی اموال به قوه قضائیه مربوط بوده و دادستانی کل در این پرونده مدیریت کار را بر عهده دارد. اگر وزارت امور خارجه هم بخواهد در زمینه شناسایی اموال ورود کند، به مجوز قوه قضائیه نیاز است.

‌کمیسیون امنیت چطور؟ آیا پیگیری‌ای از سوی این کمیسیون صورت گرفته؟
در دستور کار است. البته کمیسیون برای تفحص وضعیت پرونده، ورود خواهد کرد و از دستگاه‌های مرتبط درباره پیگیری‌های صورت‌گرفته در این حوزه پرس‌وجو شده است.

‌آخرین خبری که بخواهید از پرونده خاوری به مردم بدهید، چیست؟
اینکه پرونده به‌هیچ‌وجه مسکوت و بلااقدام نبوده و پیگیری‌های لازم انجام شده است. به‌ زودی کمیسیون امنیت آخرین اطلاعات را استعلام خواهد کرد و در اختیار مردم قرار خواهد داد. به هر شکل، پرونده اختلاس خاوری، پرونده‌ای ملی است و حقوق مردم درگیر این پرونده است و مجلس، دولت و مسئولان ذی‌ربط، در این زمینه بر بازگشت حقوق بیت‌المال به کشور تأکید دارند.

‌شخص شما – به عنوان یکی از اعضای فراکسیون امید در مجلس – چه پیگیری‌هایی در این زمینه خواهید داشت؟
من شخصا به عنوان عضو کمیسیون امنیت و فراکسیون امید، تلاش می‌کنم پرونده خاوری به فراموشی سپرده نشده و پیگیری‌های لازم از جانب نهادهای مسئول در دستور کار باشد. قطعا تأکید بر گزارش‌دهی به‌موقع به مجلس، می‌تواند اهرم فشاری برای فعالیت مضاعف نهادهای پیگیر در این زمینه باشد. انگیزه ما در این حوزه، انگیزه‌ای ملی است.

‌نبود توافق‌نامه استرداد مجرمان تا چه میزان برای بازگرداندن خاوری به ایران مشکل ایجاد خواهد کرد؟
توافق استرداد مجرمان فرایندی طولانی دارد. وقتی مناسبات دو کشور در جریان باشد، روند خوبی پیدا می‌کند؛ اما روابط ایران و کانادا از سال ٢٠١٢ روابط مساعدی نبوده و همین کار ما را سخت کرده است. توافق‌نامه شاید مانعی نباشد و اینترپل هم قوانین خودش را برای بازگرداندن مجرم دارد.

‌از ترمیم و تسهیل روابط ایران و کانادا چه خبر؟
البته دولت ایران و کانادا برای تسهیل امر رأی‌دهی برای ایرانیان مقیم کانادا، دو ماه پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری تشکیل جلسه دادند که متأسفانه به دلایلی، این اقدام به نتیجه نرسید. همچنین بنا است تا شهریور مقام‌های ایرانی و کانادایی در سطح کارشناسی دیداری داشته باشند.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
طرح انسداد مرزهای شرقی افغانستان آغاز شد
رقم هدیه روز معلم مشخص شد
شکایت خواننده معروف به پلیس فتا
دستگیری ۲۵ داوطلب کنکور
نتانیاهو: با یا بدون توافق به رفح حمله می‌کنیم
آقای اژه‌ای برای رفع هرگونه نگرانی در تضییع حق طلبه خوزستانی دستور به بررسی مجدد دهید
طباطبایی: اظهارات نصیری تکرار یک شوخی بی‌مزه است/ رسولی:حرف‌های نصیری ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد
اسکای ویو دبی: تجربه فوق العاده سرسره شیشه ای و سکو تماشای دبی
دیزل ژنراتور؛ راهکاری قدرتمند برای تأمین برق
اصولی که هر دانشجویی باید آن را رعایت کند
تظاهرات دانشجویان دانشگاه راتگرز در نیوجرسی آمریکا +فیلم
وعده صادق ضربه مهلکی به غرب پرستان داخلی بود!
شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
محل آخرین بازی استقلال در لیگ برتر
آیا طرفداران امام خمینی خرافاتی بودند؟! +فیلم
پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
اوسمار مدعی شد که سپاهان بلوف زده است
زمان بیست و دومین حراج شمش طلا در مرکز مبادله اعلام شد
کارگران قرارداد موقت دائمی می‌شوند؟
آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مشهد از امروز
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top