تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/10/30 - 19:56
کد خبر: 299063

تسخیر علم مهندسی برق و الکترونیک منطقه توسط دانشمندان ایرانی

براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.

در تصویر زیر صدرنشینی ایران در علم مهندسی برق و الکترونیک را مشاهده می‌کنید:

بررسی‌های منتشر شده در مجله «SCImago Journal & Country Rank» نشان می‌دهد دانشمندان ایرانی با تعداد 4 هزار و 698 مقاله در رتبه نخست و ترکیه با اختلاف قابل توجه در مقام دوم قرار دارد.

کشورهای عربستان سعودی، مصر، رژیم صهیونیستی ، کشورهای امارات متحده عربی، قطر،عراق، اردن، لبنان، عمان، کویت، سرزمین‌های اشغالی، یمن،‌سوریه و بحرین به ترتیب در رتبه‌های بعد از ایران و ترکیه قرار دارند.

از میان 4698 مقاله منتشر شده توسط محققان ایرانی، 4602مورد قابل استناد بوده است؛ در حالی که ترکیه به عنوان کشور حائز مقام دوم تنها 2191 مقاله در زمینه علم مهندسی برق و الکترونیک ارائه کرده که تنها 2143 مورد آن قابل استناد بوده است.

بحرین به عنوان آخرین کشور در سطح آسیای غربی در سال 2017 تنها 19 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ارائه کرده است.

ایران در یک بررسی کلی‌تر میان 155 کشور جهان، جایگاه دوازدهم را به خود اختصاص داده و صدرنشین کشورهای جهان، چین است که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

محققان چینی در سال 2017، 55755 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک منتشر و ارائه کرده‌اند که از این تعداد 54 هزار و 932 مورد قابل استناد بوده است.

کشورهای آمریکا،‌هند، ژاپن، آلمان، کره جنوبی،‌ انگلیس، فرانسه، ایتالیا، کانادا، روسیه، ایران، تایوان، اسپانیا، استرالیا، مالزی، لهستان، سنگاپور، برزیل، ترکیه، هنگ‌کنگ، هلند، سوئیس، سوئد، عربستان سعودی، اکراین، بلژیک، اندونزی، جمهوری چک، دانمارک، مصر، پاکستان، رمانی، فنلاند، مکزیک، پرتغال، استرالیا، تونس، یونان، تایلند و الجزایر به ترتیب در رتبه‌های بعد از کشور صدرنشین جهان قرار گرفته‌اند.

ایالات متحده آمریکا به عنوان دومین کشور در سطح جهان با یک اختلاف قابل توجه نسبت به دانشمندان چینی، تنها 29 هزار و 491 مقاله در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ارائه کرده‌اند.

نظام رتبه‌بندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کنند.

این رتبه‌بندی یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش‌محور در جهان است.

اخیرا این نظام رتبه‌بندی دو شاخص جدید عملکردی (نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه‌ها افزوده است.

در خبرهای پیشین نیز به صدرنشینی ایران در رشته‌های متفاوتی ازجمله علم ژنتیک، علم فیزیک، ریاضیات کاربردی، علوم زیستی، فناوری نانو، فناوری آب و علم پزشکی داخلی اشاره شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عرضه دلار در بانک‌ها ۲۵ برابر تقاضا/ بازار با کمبود عرضه مواجه نیست
سازمان بسیج مستضعفین: هم‌افزایی دولت، ملت و نهادها، کلید طلایی گشایش مشکلات کشور است
وزیر کشور: در تاریخ معاصر سندی مثل تفاهم‌ ایران و آمریکا به نفع مردم ما نیست
جدیدترین آمار گیشه ۳ میلیون نفری سینما در روزهای پایانی تابستان
مخبر: ملت استوار ایران، محاصره را به شکست محاصره‌گر بدل می‌کند
واکنش عراقچی به تلاش‌های بیهوده آمریکا برای دستکاری بازار جهانی انرژی
جهش ۱۳۰ هزار واحدی بورس در تعطیلات/ شاخص از ۶.۵ میلیون واحد گذشت
نیکزاد: مسئولیت ما، تقویت همدلی و اعتماد عمومی است
چاپ مقاله علمی پژوهشی؛ راهنمای کامل انتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی
مدیریت هزینه‌های ساخت‌وساز با انتخاب هوشمندانه مقاطع فولادی
شاهنامه‌خوانی در خانواده؛ طرحی برای انتقال فرهنگ ایرانی
وال استریت ژورنال: روز دی اقتصادی آمریکا؛ بانک‌های ایران باز، تحریم‌ها بی‌اثر
معاریو: نتانیاهو از ترس ترامپ درباره لبنان محتاطانه عمل می‌کند
کارشناس روس: موشک «خیبرشکن» ایران کابوس فرسایش دفاعی واشنگتن است
آلن ایر: ترامپ باید شکست در برابر ایران را بپذیرد
نقش‌آفرینی ایران در تدوین بیانیه پایانی آسیا در اجلاس کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی
توقف دو عملیات عمرانی در تهران به دلیل عدم رعایت الزامات ایمنی
قیمت طلا و سکه در ۶ شهریور؛ طلا ۲۱ میلیون و ۹۰۷ هزار تومان شد
پالایش و پخش بر مدار ایستادگی
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top