تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/05/16 - 02:11
کد خبر: 323097

بازار نفت زیر تیغ تنش‌های آمریکا و چین

تنش های تجاری میان آمریکا و چین سبب شده تا قیمت نفت در اطراف 60 دلار در هر بشکه در نوسان بماند و و این درگیری‌ها آن را در وضعیت خفگی نگه داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، رویترز در گزارشی نوشت قیمت نفت در معاملات امروز اندکی افزایش یافت اما قیمت برنت به علت تشدید تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا، همچنان در نزدیکی پایین‌ترین رقم 7 ماه گذشته یعنی حدود 70 دلار قرار دارد.

 این شرایط از آنجا شروع شد که ترامپ پنج شنبه گذشته اعلام کرد که 10 درصد تعرفه بیشتر بر 300 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین اعمال خواهد کرد و می‌تواند این تعرفه‌ها را در صورتی که رئیس جمهور چین سریعا برای توافق اقدام نکند، افزایش دهد.

با توجه اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تعرفه‌های جدیدی علیه کالاهای چینی اعمال کرد و چین نیز اقداماتی علیه محصولات کشاورزی وارداتی از آمریکا انجام داد، نفت برنت طی هفته گذشته بیش از 9 درصد از ارزش خود را از دست داد.

همچنین آمریکا در واکنش به کاهش ارزش یوآن چین، آن را دستکاری عمدی پکن در ارزش ارز خود عنوان کرد.

کارستن فریتچ، تحلیلگر کامرزبانک در یادداشتی نوشت: «بهبود اندک قیمت نفت در صبح امروز به سختی قابل ذکر است. نگرانی‌ها در مورد تقاضا و تشدید درگیری تجاری هنوز بازار نفت را در وضعیت خفگی نگه داشته است.»

* دو سوال اساسی بازار نفت

تا آنجا که به بازار نفت مربوط است، دو سوال اساسی وجود دارد: اول، چرا چین به خرید نفت از آمریکا ادامه می‌دهد؟ دوم، چرا چین به تحریم‌های آمریکا در خرید نفت از ایران پایبند است؟

قیمت نفت ممکن اواخر امروز پس از انتشار گزارش امریکن پترولیوم اندکی افزایش یابد. انتظار می‌رود ذخیره نفت آمریکا برای هشتمین هفته متوالی کاهش یابد.

* چین خرید نفت از ایران را افزایش می‌دهد

البته بنک آو آمریکا مریل لینچ  سه روز پیش اعلام کرده بود که آخرین دور تعرفه‌های اعمالی آمریکا علیه کالاهای چینی، تقاضا برای نفت در جهان را تضعیف می‌کند و می‌تواند پکن را وادار کند به عنوان تلافی نفت بیشتری از ایران بخرد و این امر قیمت نفت برنت را 20 تا 30 دلار در هر بشکه کاهش خواهد داد.

این بانک افزود همچنین تصمیم چین برای دوباره از سرگرفتن خرید نفت از ایران می‌تواند قیمت نفت را کاهش دهد.

امروز نیز روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» در مطلبی از  تداوم خرید نفت ایران از سوی چین خبر داده است.

این روزنامه نوشت برخی مقام‌های وزارت خارجه چین در دیدار با مسئولان این روزنامه در پکن اعلام کرده‌اند چین به خرید نفت مورد نیاز از ایران ادامه می‌دهد.

به گفته مقامات وزارت خارجه چین، در حالی که پکن خرید نفت از ایران را کاهش داده‌، اما به این کار ادامه می‌دهد تا استقلال خود را از تحریم‌های آمریکا نشان دهد و همچنین اقتصاد ایران را حفظ کند

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ونس: رویکردمان را در قبال ایران تغییر خواهیم داد
ترامپ: متن توافق با ایران در یک جلسه رسمی منتشر می‌شود
کامالا هریس: جنگ ترامپ علیه ایران یک جنگ انتخابی بود
دانشمندان هسته‌ای با وجود محدودیت و ترور به بالاترین سطوح علمی رسیدند
وزیر اقتصاد: رقم کالابرگ دهک‌های پایین افزایش می‌یابد
اطلاعیه شماره ۴ ستاد تشییع امام شهید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای
دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
 «باید برخاست»، شعار محوری و «مشت گره‌کرده»، نشان رسمی مراسم «بدرقه آقای شهید ایران»
خودروی سردار آزمون در کرمان توقیف شد
استقبال پاپ از تفاهم میان ایران و آمریکا برای پایان‌دادن به جنگ
نشست مشترک اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر امور خارجه
آغاز پرداخت حقوق خردادماه بازنشستگان از فردا/ صدور احکام جدید و اعمال افزایش حقوق‌ها
تأکید عراقچی و البوسعیدی بر لزوم عبور ایمن از تنگه هرمز
هریس: ما در نهایت به برجام برمی‌گردیم
پاسخ رضاییان به خبرنگار: مسائل داخلی ایران به تو ربطی ندارد
جزئیاتی از تفاهم ۱۴ ماده‌ای ایران و آمریکا
سوئیس: توافق‌نامه ایران و آمریکا در «بورگن‌اشتوک» امضا خواهد شد
دانفوس؛ از یک شیر انبساط ساده تا یکی از غول‌های صنعتی اروپا
سیستم وی‌آراف مدیا
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top