تاریخ انتشار: جمعه 1398/11/18 - 16:02
کد خبر: 344847

عناوین رشته‌های جدید کاردانش

آذرکیش با اشاره به نشست مشترک وزرای رفاه و آموزش و پرورش به منظور انعقاد تفاهم نامه‌ای پیرامون رفع مشکلات هنرستان‌ها اظهار کرد: یکی از دستگاه‌های اجرایی که همکاری بیشتری را با آموزش و پرورش، نسبت به سایر دستگاه‌ها در حیطه آموزش‌های مهارتی دارد وزارت رفاه است.

خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از ایسنا، مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره به روزآوری استانداردهای مهارتی کاردانش گفت: طی سال‌های ۷۳ تا ۹۸، هشت مجموعه استاندارد مهارتی تصویب و مورد استفاده قرار گرفته است. اخیرا نیز در حال نهایی کردن مجموعه نهم هستیم و تعدادی رشته جدید هم در چهار زمینه صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر به تصویب رسیده که پس از طی مراحل نهایی اعلام خواهد شد.

مصطفی آذرکیش  با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از یک قرن سابقه و قدمت در ایران دارد اظهار کرد:  از زمانی که اولین هنرستان تحت نام هنرستان صنعتی تهران راه‌اندازی شد حدود ۱۱۲ سال می‌گذرد و امسال صد و دوازدهمین سال تاسیس خود را جشن گرفت و سابقه طولانی مدتی را در آموزش‌های فنی وحرفه‌ای داریم.

وی افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اهتمام و حمایت جدی از حوزه فنی و حرفه‌ای بوده و اکنون در تمام مناطق آموزشی حداقل یک هنرستان داریم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تفاهم و همکاری با دستگاه‌های اجرایی و به ویژه دستگاه‌های متولی مهارت، بخش خصوصی و بنگاه‌های اقصادی ضرورتی اجتناب ناپذیر در توسعه آموزش‌های مهارتی به شمار می‌رود گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تقاضا محور و ماهیت این آموزش‌ها مشارکتی است

آذرکیش با اشاره به نشست مشترک وزرای رفاه و آموزش و پرورش به منظور انعقاد تفاهم نامه‌ای پیرامون رفع مشکلات هنرستان‌ها اظهار کرد: یکی از دستگاه‌های اجرایی که همکاری بیشتری را با آموزش و پرورش، نسبت به سایر دستگاه‌ها در حیطه آموزش‌های مهارتی دارد وزارت رفاه است.

وی ادامه داد: این همکاری از سال ۷۱ به صورت ویژه و با تصویب آیین‌نامه همکاری وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مراکز تولیدی و آموزشی در اجرای نظام جدید آموزش متوسطه پررنگ و قوی تر شد. در این آیین‌نامه که مصوب ۲۸ آذر ۱۳۷۱ هیئت وزیران است، دو فصل دیده شده که فصل اول آن دربرگیرنده آموزش‌های مشمول قانون کار است و وزارت رفاه حضور و مشارکت جدی در آن دارد و  فصل دوم نیز مرتبط با سایر دستگاه‌ها است.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۲۷ سال است که در آموزش‌های مهارتی کاردانش، تعامل تنگاتنگ و اثربخشی با وزارت رفاه و به ویژه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای داریم عنوان کرد: بیش از ۶۵ درصد استانداردهای مهارتی که اکنون در کاردانش استفاده می‌شود توسط سازمان فنی و حرفه‌ای تدوین و طراحی شده و این سازمان در فرایند آموزش که شامل تدوین استانداردها، اجرا، برگزاری آزمون و صدور گواهینامه است مشارکت دارد.

آذرکیش با بیان اینکه در حال حاضر چند نوع همکاری با وزارت رفاه داریم که باید گسترش یابد عنوان کرد: آموزش‌های مهارتی و استفاده از ظرفیت‌های مشترک مراکز دولتی و غیردولتی، تدوین استانداردهای جدید آموزشی، توسعه و تقویت کارآفرینی، ارتقای آموزش‌های فنی و کاردانش و پیشنهاد لوایح و ماده واحده‌هایی جهت اولویت دادن به فارغ التصیلان هنرستانها در بهره‌مندی از مشوق‌هایی در زمینه خوداشتغالی و دریافت کمک‌های فنی و اعتباری از این جمله است.

وی درباره به روزآوری استانداردهای مهارتی کاردانش نیز گفت: طی سال‌های ۷۳ تا ۹۸ ، هشت مجموعه استاندارد مهارتی تصویب و مورد استفاده قرار گرفته است. اخیرا نیز در حال نهایی کردن مجموعه نهم هستیم و تعدادی رشته جدید هم در چهار زمینه صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر به تصویب رسیده که پس از طی مراحل نهایی اعلام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مجموعه نهم، اتفاقات خوبی را رقم می‌زند. قطعا نیاز داریم رشته‌های قدیمی‌تر که کارآمدی کمتری در حال حاضر دارند حذف و رشته‌های جدید افزوده شوند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
ثبت جهانی قلعه الموت؛ آغاز مسئولیت تازه ایران برای حفاظت از میراث تمدن
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
اوپن ای آی یکی از تیم های خود را منحل کرد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
نقدی بر سه سناریوی دولت در افزایش قیمت بنزین
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
برچسب هوشمندی که اوردوز را تشخیص می‌دهد
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
نقشه رژیم صهیونیستی برای گسترش تجاوزات علیه لبنان
از فرار کابل تا کابوس هرمز؛ قاب‌های تاریخی فرسایش هژمونی آمریکا
هشدار پلیس فتا نسبت به فروش سئوالات کنکور
مراسم بزرگداشت آقای شهید ایران امشب در حرم امام رضا(ع) برگزار می شود
تشدید سرکوبگری صهیونیستی در کرانه باختری و تداوم موشک باران غزه
کاهش رتبه علمی ایران در جهان
رسانه صهیونیستی: امارات مجبور است تنش‌ها با ایران را کاهش دهد
آمریکا و ناتو برای شکست ایران آمدند
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top