تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/02/08 - 03:04
کد خبر: 353682

معاون ظریف: اکثر مرزهای ما باز است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با بیان اینکه اکثر مرزهای کشور به جز مرز ترکمنستان باز است، گفت: نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور در حال مذاکره با کشورهای میزبان برای تردد تجار هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «غلامرضا انصاری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) در گفتگویی عنوان کرد که نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور در حال مذاکره با کشورهای میزبان برای تردد تجار و بازرگانان در شرایط کنونی هستند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه درباره اینکه در حال حاضر نفرات و تجار در شرایط کنونی و شیوع کرونا نمی‌توانند به راحتی تردد کنند، اظهار داشت: اکثر مرزهای ما به جز ترکمنستان باز است. ترکمنستان مرزهای خود را به روی همه کشورها اعم از همسایه و غیرهمسایه به علت کرونا بسته است و آنگونه که مقامات ترکمنستان ادعا دارند کرونا در این کشور دیده نشده و آنها برای حفاظت خود از آسیب‌های کرونا، تقریبا همه مرزها را بسته‌اند.

وی افزود: خوشبختانه در سایر مرزهای ما تردد کالا ادامه دارد و فعال است اعم از مرزهای شرقی، غربی، شمال و جنوب و کالا در حال رفت و آمد است، ولی برای تجارت تنها نمی‌توان به حمل و نقل کالا اکتفا کرد و افراد باید بروند و مذاکرات داشته باشند و با هم کار انجام دهند.

انصاری اضافه کرد: امیدواریم بحث‌هایی را با کشورهای همسایه برای راه‌های عادی سازی تردد بین مرزها به ویژه در حوزه تردد نفر آغاز کنیم، وزارت بهداشت کمک کرده و پروتکل‌هایی را برای ما فرستاده‌اند و این پروتکل‌ها را به همه نمایندگی‌های خود در کشورهای همسایه و دیگر کشورهای دنیا فرستاده‌ایم، چرا که تردد نفر شامل هوا، دریا و زمین می‌شود و خواسته‌ایم نمایندگی‌های ما با مقامات محل درباره اینکه دو طرف چه راه‌هایی را می‌توانند پیش‌بینی کنند که تردد امن نفر را داشته باشیم، مذاکرات خود را آغاز کنند.

*رانندگان و تجار افغان می‌توانند با رعایت مقررات وارد ایران شوند

وی گفت: طبیعتا برای رانندگان و تجار این کار را در ابتدا شروع می‌کنیم، همانطور که برای برخی از کشورهای شرقی این کار را کردیم و افغانستان و پاکستان پروتکل‌هایی را معرفی کردیم و رانندگان و تجار افغان می‌توانند با رعایت آن مقررات و براساس توافق با کشورهای طرف مقابل، وارد ایران شده و به کار خود ادامه دهند.

انصاری یادآور شد: به دنبال این هستیم که همین وضعیت را با بقیه همسایگان در چارچوب‌هایی توافق کرده و با نظارت دقیق در مرزها شرایط رفت و آمد نفر (افراد) را نیز فراهم کنیم.

وی در این باره عنوان کرد: کشوری مثل افغانستان الان دستورالعمل آن رفته و سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های ما می‌توانند در چارچوبی که وزارت بهداشت تعیین کرده برای راننده‌ها و تجار آن کشورها روادید صادر کنند و امیدواریم در آینده بتوانیم این کار را برای بخش‌های دیگر ترددهای نفر گسترش دهیم.

معاون وزیر خارجه افزود: در حال حاضر سفارتخانه‌ و سرکنسولگری‌های ما در عراق با مقامات دولت میزبان در تماس هستند که راهکارها را برای رفت و آمد نفر پیدا کنند، ضمن اینکه تردد کالا و کامیون بین دو کشور فعلا در مرزها فعال است.

انصاری خاطرنشان کرد: در کشورها وضعیت کرونا متفاوت است. خوشبختانه در ایران با توجه به تمهیدات خیلی خوبی که اندیشیده شد، الان به مرحله‌ای وارد شدیم که زندگی همراه با کرونا است.هم مردم احتیاط‌های لازم را انجام می‌دهند و هم زندگی عادی در حال شروع شدن است.در کشورهای دیگر چنین نیست، در برخی از کشورها هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد و ممنوعیت‌های رفت و آمد است و باید در طول مذاکراتی که با آنها داریم کم کم اطمینان ایجاد کنیم که با کنترل هم می‌شود رفت و آمدها را آغاز کرد و امیدواریم هر چه زودتر این قضیه محقق شود.

معاون وزیر خارجه همچنین در تشریح جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی خاطرنشان کرد: امروز محور اصلی جلسه، صادرات به عنوان اقدامی که کمک بزرگی به جهش تولید خواهد بود و قطعا صادرات کمک خوبی به تولیدکنندگان خواهد بود که بتوانند قیمت‌های خود را در صحنه بین‌المللی جاری و ساری کنند.

وی افزود: در خصوص صادرات محصولات کشاورزی و محصولات پایین دستی نفت نیز صحبت شد. خوشبختانه با توجه به وضعیت آب و هوایی کشور و چهار فصل بودن کشاورزی در ایران، می‌توانیم یکی از صادرکنندگان عمده در منطقه باشیم، نه تنها تامین کننده نیازهای کشورهای همسایه، بلکه می‌توانیم بازارهای بین‌المللی را نیز هدف قرار بدهیم.

انصاری با بیان اینکه سال گذشته سال بسیار خوب و موفقی بود، اظهار داشت: امسال با توجه به آب و هوا قطعا می‌تواند سالی موفق‌تر و کارآمدتر باشد. امیدواریم بتوانیم در هماهنگی که بین بخش‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط ایجاد می‌کنیم، سال آینده محوریت مهمی در بخش صادرات و به ویژه محصولات کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به حساسیت موجود در سطح دنیا برای جابه‌جایی محصولات کشاورزی، گفت: ضمن ملاحظه این حساسیت‌ها، معتقدم سال جاری را برای خودمان سال صادرات و واردات هوشمند قرار دهیم. وارداتی که جهت دار و کمک به تولید باشد و صادراتی که ضمن تامین نیازهای داخلی بتوانیم بازارهای منطقه را در کنترل خودمان قرار بدهیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ونس: به‌دنبال اعزام نیرو برای تغییر نظام ایران نیستیم
خداحافظی استارمر؛ این پایان مسیر سیاسی من است
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و از ابزار دیپلماسی هم استفاده کنیم
آبفای تهران: هیچ برنامه‌ای برای نوبت‌بندی آب تهران نداریم
انتقاد بازیکنی که کارت قرمزش بخشیده شد/ ترامپ عامل حذف آمریکا شد
نقش «خون در برابر خون» و «ترامپ را می‌کشیم» بر ۲ دیوارنگاره پایتخت
وزیر صهیونیست: نمی‌گذاریم کشور فلسطین تشکیل شود
پس از واشنگتن؛ الزیدی هفته آینده به ایران سفر می کند
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آیین جاماندگان اربعین متناسب با شرایط ویژه امسال اجرا می‌شود
«تروریستی» خواندن سپاه نشانه خباثت بریتانیا است
ثبت ملی تشییع پیکر رهبر شهید در فهرست میراث فرهنگی ناملموس
میان نگرش خانواده‌ها به فرزندآوری و رفتار واقعی آن ها فاصله وجود دارد
ردیابی خطاهای حرکتی با رابط مغز و رایانه آسان تر می شود
حداد عادل: آقا مجتبی یک نور بود که وارد خانه ما شد
زمان قرعه‌کشی مسابقات انتخابی جام ملت‌های زیر ۱۷ سال دختران آسیا
‏ ‌اسامی ۷ شهید نیروی زمینی ارتش اعلام شد
عراقچی راهی قطر شد
تشییع پیکر سه شهید خانواده محیط‌بان در حاجی‌آباد
واکنش معاون نهاد رهبری به اخراج یک کارمند دانشگاهی به دلیل پیگیری پوشش
علم الهدی: خونخواه اصلی رهبر شهید، امت اسلام هستند
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
شهادت رهبر انقلاب نقطه آغاز خلق یکی از پرافتخارترین صفحات تاریخ انقلاب و جهان بود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top