تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/02/24 - 13:03
کد خبر: 355818

کنارک قربانی جنگ الکترونیک آمریکا؟

17 روز قبل از این واقعه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده بود که به شناورها ایرانی حمله خواهد شد... کمتر از سه هفته بعد، یک ناوچه ایرانی در دریای عمان به طرز عجیبی منهدم شد و ارتش نیز احتمال جنگ الکترونیک از سوی "دشمن" را محتمل می داند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از عصر ایران: 21 اردیبهشت 1399، موشکی به ناوچه "کنارک" متعلق به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اصابت کرد. ارتش، ابتدا از بروز یک "حادثه" با یک شهید و تعدادی مجروح خبر داد ولی ساعاتی بعد که فضای مجازی پر از اخبار ضد و نقیض شد، منابع رسمی اعلام کردند که در جریان یک تمرین نظامی، ناوچه جماران  به اشتباه ناوچه کنارک را مورد هدف یک موشک کروز قرار داده است. بر اساس آمار رسمی، این رویداد 19 شهید  و 15 مجروح داشته است.

این روایت رسمی، اما تنها دو روز دوام آورد و سایت "آجا"  -رسانه ارتش در فضای مجازی- با انتشار  فیلمی  احتمال دیگری را مطرح کرد که اگر درستی آن اثبات شود، صورت مسأله به طور کامل عوض می شود.

در ویدئوی منتشره توسط ارتش آمده است: "نقص فنی در موشک تولید شده توسط صنعت، علت اصلی این تشخیص اشتباه بوده است اما احتمال  جنگ الکترونیک  از سوی دشمن نیز وجود دارد."

17روز قبل از این واقعه،  دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده بود که به شناورها ایرانی حمله خواهد شد. او پس از آن که چند قایق ایرانی به یکی از ناوهای آمریکایی نزدیک شده بودند به نیروهای آمریکایی دستور داد به هر شناور ایرانی که برای کشتی‌های آمریکایی در دریا مزاحمت ایجاد کرد شلیک و آن را نابود کنند.

کمتر از سه هفته بعد، یک ناوچه ایرانی در دریای عمان به طرز عجیبی منهدم شد و ارتش نیز احتمال جنگ الکترونیک از سوی "دشمن" را محتمل می داند.

این که آیا با تکنولوژی های مرتبط با جنگ الکترونیک می توان موشک کروز را از مسیر خود منحرف کرد یا خیر، پرسشی است که باید کارشناسان فنی و نظامیبدان پاسخ دهند، هر چند تصریح ارتش بر احتمال جنگ الکترونیک، این گزاره را تقویت می کند که چنین امکانی به لحاظ فنی وجود دارد.

اگر واقعاً در ماجرای کنارک، پای دشمن در میان باشد، پس می توان به این احتمال نیز فکر کرد که همان دشمنی که متهم به جنگ الکترونیک است، ای بسا متهم به این باشد که خودش موشکی را به سمت ناوچه ایرانی شلیک کرده است.

اگر این فرضیه مقرون به صحت باشد، شاید طرف ایرانی برای کنترل و مدیریت اوضاع آن را اعلام نکرده است که در شرایط کنونی، احتمالاً می تواند تصمیم مدبرانه ای باشد.جمهوری اسلامی، می کوشد تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا  -که پاییز امسال برگزار می شود- رابطه کنونی اش با آمریکا را به شکل کنونی و مدیریت شده پیش ببرد تا بلکه با شکست ترامپ، فضای بهتری بین ایران و امریکا ایجاد شود.

در شرایط کنونی که نظرسنجی ها در آمریکا چندان باب میل رئیس جمهور این کشور نیست، هر گونه تنشی به ویژه از نوع نظامی بین ایران و آمریکا، مشخصاً به نفع شخص ترامپ تمام خواهد شد. لذا فارغ از ماجرای کنارک، بعید نیست که ترامپ بخواهد بازی را بر هم بزند و با ایجاد تنش و درگیری، شانس رو به افول خود برای برنده شدن را احیا کند. لذا عقلای قوم در ایران می کوشند در ماه های باقی مانده تا انتخابات آمریکا، از  بازی در زمین ترامپ  خودداری کنند و تسویه حساب ها و تعاملات را به مشخص شدن فضای 4 سال بعدی امریکا منوط کنند.

در نهایت با توجه به این که آنچه ذکر شد، تنها فرضیاتی - البته قابل تأمل - در باره این ماجرا هستند، تا مشخص شدن همه ابعاد موضوع، به روایت رسمی بر می گردیم: ناوچه جماران به اشتباه ناوچه خودی را زد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«دنتال طلا» پلمب شد
تشدید بحران در ائتلاف حاکم اسرائیل؛ حمله پسر نتانیاهو به بن‌گویر
دست‌کم ۸ نفر در ایلینوی آمریکا هدف گلوله قرار گرفتند
فرار فرزند نتانیاهو از آمریکا به دلایل امنیتی
یمن: عربستان در پرونده ورود داروها کارشکنی می‌کند
پیام فرمانده کل سپاه در پی قهرمانی والیبالیست‌های نوجوان ایران
روسیه برای حملات گسترده علیه اوکراین آماده می‌شود
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
باران در ارتفاع البرز مرکزی و شمال، گردوخاک در جنوب، شرق و شمال‌شرق
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
چین بیشترین هزینه را برای احیای بازدارندگی ایران پرداخت کرد!
از تفاهم تا تحریم / تنگه هرمز، گرفتار تفاهم‌نامه اسلام‌آباد
تیم ملی والیبال پسران زیر ۱۷ سال ایران با پیروزی مقابل فرانسه، قهرمان جهان شد
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
تاریخ‌سازی دختران والیبال ایران در قهرمانی آسیا / با شایستگی چهارم شدیم
قطار چینی در ۵.۳ ثانیه به سرعت هواپیما رسید
ادامه نقض آتش بس؛ حملات دوباره رژیم اسرائیل به چند شهرک در جنوب لبنان
وضعیت بحرانی ذخایر موشک‌های راهبردی آمریکا پس از تجاوز علیه ایران
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top