تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/05/08 - 03:04
کد خبر: 365408

اینستکس اروپایی در کمای کرونا

آنچه غرب را دل‌نگران از یک رویکرد شرقی و جدا از تکیه به غرب کرده، این است که در دو مؤلفه اقتصادی و امنیتی- نظامی ظرفیت جدید در قبال فشارهای جنایتکارانه غرب علیه ایران به وجود آید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «هادی محمدی» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

اگر نگاه و نیت‌های درستی در کار باشد، عبرت‌های مذاکره و تعاملات با اروپا و امریکا در برجام و قواعد منافقانه و اهداف یکسان غربی در قبال ایران و غیرقابل اعتماد بودن آن‌ها و بهانه‌سازی‌های نخ‌نما برای اجرای وعده و تعهدات‌شان، بسیار گرانبها خواهد بود. رویکرد سیاست خارجی نمی‌تواند و نباید بیش از این، فرصت‌های ملی را از کف بدهد و در چند خیز و تحرک هدفمند به جبران زیان‌های هفت سال گذشته بپردازد.

مسئولان اجرایی اینستکس که تعاملات مالی را در چارچوب نفت در مقابل غذا و دارو قرار داده و دیپلمات‌های ایرانی هم آن را پذیرفته‌اند و به‌خوبی می‌دانند که این راهبرد غربی، در ریل‌گذاری براندازی غرب در قبال عراق صدام برای ایران شبیه‌سازی می‌شود، در روزهای گذشته تأکید کرده‌اند که به دلیل کرونا قادر به فعال‌سازی این سیستم مبادلات مالی نیستند.

هر وجدان ملی اگر به صدها دلیل قبلی نتواند این بازی غربی را بپذیرد، بهانه‌جویی‌های جدید و کرونایی اینستکس اروپایی برایش کفایت می‌کند تا رشته امیدهای واهی به وعده‌های توخالی غرب را پاره کند. وزیر محترم خارجه نباید حیثیت دیپلماتیک خود را به اصرار در برجام گره بزند و کافی است در رویکرد دنیای بدون غرب، تمامی حوزه‌های باظرفیت در جهان و به‌ویژه چهار حوزه چین، روسیه، حوزه پیمان شانگ‌های و همسایگان در دستور و اولویت فوری خود قرار دهد. آنگاه خواهد دید که همین غرب و حتی دزدان سرگردنه، چگونه برای امتیازدهی صف خواهند کشید.

اولتیماتوم جدی و با پشتوانه‌های عملی و باورپذیری در قبال کره‌جنوبی و هند، میلیاردها دلار بلوکه شده در آن کشورها را به کشور سرازیر کند و گشایش اندکی در اوضاع رها شده اقتصادی فعلی کشور ایجاد خواهد کرد. ورود به یک سطح جدید در تعاملات همه‌جانبه با روسیه، توازن جدیدی در رفتار ترکیه نیز در همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای ایجاد می‌کند، چرا که اقتصاد ترکیه به شدت به بازار ایران و عراق متکی است و ده‌ها میلیارد دلار در تراز مالی خود ثبت می‌کند و اکنون در شرایط دشوار اقتصادی به‌سر می‌برد که اهرم‌های مالی امریکایی، دولت این کشور را به برنامه‌های مشترک در لیبی و یمن وادار کرده است.

آنچه غرب را دل‌نگران از یک رویکرد شرقی و جدا از تکیه به غرب کرده، این است که در دو مؤلفه اقتصادی و امنیتی- نظامی ظرفیت جدید و خنثی کننده‌ای در قبال فشارهای جنایتکارانه و ضد بشری غرب علیه ایران به وجود آید؛ لذا دیپلماسی و تلاش جدیدی که دکتر ظریف از خود نشان می‌دهد، اگر با عزمی واقعی و همه‌جانبه همراه باشد و حاشیه‌های فشار باندهای حزبی را کنار زده و دیگر ظرفیت‌های ملی را در کنار خود قرار دهد، هیچ نیازی به میوه‌های فاسد برجام نخواهد داشت.

تجربه تلخ سفر معاون وزیر خارجه و هیئت همراه به افغانستان به‌خوبی نشان داد که حتی تکرار رویکردهای تجربه شده در کنفرانس بن در قبال روندهای حکومتی افغانستان یا مذاکرات طالبان و امریکا، جایگاه و شأن و اقتدار ایران را به سادگی در موقعیتی قرار می‌دهد که چهره‌های دست‌آموز و تعلیم دیده در امریکا که امروز برخی از جایگاه‌های مسئولیتی افغانستان را در دست گرفته‌اند، چگونه و به نیابت از امریکا، رفتاری طلبکارانه و در چارچوب سیاست‌ها و رویکردهای امریکایی از خود نشان دادند. اصرار بر تجربه‌های تلخ و میوه‌های فاسد کارنامه‌ای غیرقابل دفاع خواهد داشت، ولی فرصت برای جبران و بازگرداندن شاخص‌های کارآمدی و نتایج ملموس و اعتبار دیپلماتیک و دستاوردهای اقتصادی، با رویکردهای جدید امکان‌پذیر است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند
هشدار وزیر کار به امارات از تریبون بریکس: سرزمین خود را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
سپاه: حمله به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی تاوان بسیار سخت و بیچاره کننده‌ای خواهد داشت
کتاب «روایت آقا»؛ تصویری ناب از مراحل رشد و بالندگی شخصیت رهبر شهید در دامان پدری عالم و زاهد
رهبر شهید، استقلال و خودکفایی را شرط بقای ملت می‌دانست
در مسئله کارخانه قند یاسوج، بین صیانت از محیط زیست و حمایت از تولید توازن برقرار کنید
حملات وحشیانه یانکی‌ها به زیرساخت‌های جنوب، نبرد را به مرحله جدید کشاند
آن قاتل قمارباز با چه زبانی بگوید با شما تفاهمی ندارد؟
خون‌خواهی رهبر شهید، حقی مشروع و ضرورتی راهبردی است
اطلاق «جان‌باخته» به شهدای حملات آمریکا، رویا فروشی صلح با دشمن است
ایران منهای ایران با هشتگ جنوب
چرا خاتمی مانند ونس درباره حملات آمریکا علیه کشور  حمایت سکوت آمیز دارند
از هدف قرار دادن پایگاه کویت تا انهدام رادارهای عمان
اگر کارمند رسمی دانشگاه نبودم، رفتارها به مراتب بدتر از این بود
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top