تاریخ انتشار: شنبه 1399/05/11 - 19:41
کد خبر: 365761

صفحه لمسی که نیازی به لمس آن نیست

پژوهشگران بر این باورند که این نمایشگر، به خاطر توانائیش در کاهش انتقال عوامل بیماری‌زا از سطح دستگاه‌ها، می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در دنیای پس از کووید-19 داشته باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اسلش‌گیر، اعدتا کاربران اسمارتفون‌ها می‌دانند که نمایشگر لمسی آنها یکی از کثیفترین دستگاه‌هایی است که با آن سر و کار دارند. سطح یک صفحه لمسی ممکن است مملو از ویروس‌ها و باکتری‌هایی باشد که پتانسیل بیمار کردن مردم را دارند. این یک مساله دارای اهمیت ویژه در وضعیت کنونی جهان است که همه‌گیری کروناویروس منتج به بیماری‌هایی می‌شود که به طور بالقوه ممکن است موجب مرگ افراد شوند.

محققان دانشگاه کمبریج در حال کار بر روی نوع جدیدی از صفحه لمسی بوده‌اند که نیازی به لمس آن نیست. به آن «نمایشگر لمسی بدون لمس» گفته می‌شود و به طور خاص برای استفاده در خودروها در دست توسعه بوده است. پژوهشگران بر این باورند که این نمایشگر، به خاطر توانائیش در کاهش انتقال عوامل بیماریزا از سطح دستگاه‌ها، می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در دنیای پس از کووید-19 داشته باشد. این تکنولوژی با عنوان «لمس پیشبینی‌کننده» به ثبت انحصاری رسیده است و به عنوان بخشی از همکاری تحقیقاتی با جگوار لندروور توسعه داده شد.

این پژوهشگران می‌گویند که تعداد فزاینده‌ای از خودروها امروز برای کنترل مسیریابی، سرگرمی یا دما به تکنولوژی صفحه لمسی مجهز می‌شوند. یک چالش این است که کاربران غالبا به خاطر شتاب گرفتن یا ارتعاش خودرو ناشی از جاده در لمس آیتم مورد نظرشان دچار اشتباه می‌شوند. و وقتی این اشتباه رخ دهد برای اصلاح آن کارهایی می‌کنند که باعث می‌شود تمرکزشان بر جاده از بین برود.

محققان کمبریج یک صفحه لمسی ساختند که نیازی به لمس آن نیست

تکنولوژی لمس پیشبینی‌کننده برای کاربر این امکان را فراهم می‌آورد که بر روی گزینه‌ای که قصد انتخاب آن را دارد، با فاصله، انگشت خود را نگه دارد و گزینه مورد نظرش انتخاب شود. تکنولوژی لمس پیش‌بینی‌کننده، در تستهای جاده‌ای با استفاده از شبیه‌سازهای جاده‌ای و کارآزمایی‌های جاده‌ای، توانست تلاش و زمان تعامل را تا 50% کاهش دهد. این کاهش زمان به علت توانائی پیشبینی هدف مورد نظر مشتری با دقت بالا در همان ابتدای اشاره کردن کاربر است.

پژوهشگران می‌گویند که این تکنولوژی می‌تواند در اسمارتفون‌ها گنجانده شود و می‌تواند در زمان قدم زدن یا پوییدن مفید واقع شود. همچنین این تکنولوژی برای افرادی که به بیماریهایی مبتلا هستند که موجب لرزش یا تکان ناگهانی دست می‌شود، از جمله بیماری پارکینسون یا فلج مغزی، مفید واقع می‌شود. مشخص نیست که چه زمانی این تکنولوژی ممکن است به صورت تجاری روانه بازار شود. 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سومین واحد بخار نیروگاه فردوسی به شبکه برق کشور متصل شد
دشمن از او هراس داشت
چرا تولیدکنندگان در نمایشگاه اسباب‌بازی امسال حضور ندارند؟
رویدادی مهم و سرنوشت ساز برای پویانمایی ایران
تلاش وزارت علوم برای برگزاری حضوری دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی
دلالی خریدهای استقلال زیر ذره‌بین نهادهای نظارتی
هوشمندسازی خدمات دستگاه‌ها به ۵۰ درصد هم نرسید
وضعیت کویت و بحرین، عبرتی برای خودباختگان داخلی است
پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید خواهد بود
مدنی‌زاده: به دنبال تقویت روابط تجاری با عراق هستیم
قالیباف: دشمن خودش را با نفت ۳ رقمی تنبیه کرده است
پاسخ کوبنده سپاه به حمله آمریکا در مسیر زائران اباعبدالله الحسین (ع)
مخبر: شعله‌های آتشی که آمریکا روشن کرده، دامن همه جهان را می‌گیرد
امیر اکرمی‌نیا: حملات تلافی‌جویانه وارد مرحله تازه‌ای می‌شود
دیدار دوجانبه پزشکیان و نخست وزیر عراق؛ تأکید بر تحکیم روابط راهبردی
اولویت‌های عجیب دولت در روزهای سخت جنگ؛ رئیس‌جمهور به جای مدیریت بحران، به فکر رفع فیلتر سایت فردوسی‌پور!
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
۵۳ شهید در پی حملات آمریکا به ایران
احتمال محرومیت بیرانوند پابرجاست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران در مرحله جدیدی از بازدارندگی قرار دارد
قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top