تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/06/27 - 10:52
کد خبر: 370550

«خبرنامه دانشجویان ایران» بررسی کرد؛

فرصت‌ها و چالش‌های تشکل‌های دانشجویی در ترم دوم کرونایی

فرصت‌ها و چالش‌های تشکل‌های دانشجویی در ترم دوم کرونایی

بهرحال گویا حداقل تا یک ترم دیگر خبری از بازگشایی دانشگاه ها نیست و تشکل ها برای زنده ماندن و بقا باید به فکر جذب و تقویت نیروهای خود هم از لحاظ عددی و هم از لحاظ کیفی باشند؛ در نتیجه نیاز به نوآوری و ابتکارات جدید در شیوه های همیشگی تشکل ها به شدت حس می شود.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اوایل اسفند سال گذشته خبری تکان دهنده جو کشور را بهم ریخت، دو نفر در اثر ویروس کرونا در قم جان باختند؛ این اتفاق ناگوار و شوک برانگیز در کوتاه ترین زمان ممکن تمام ساز وکارها و روندهای روزمره زندگی را بهم زد، یکی پس از دیگری سازمان ها، ادارات، مراکز آموزشی، ورزشی و ... تعطیل می شوند و همچنین مهم ترین رویدادهای جهانی نیز به سرعت لغو و به آینده موکول می شدند.

در این میان تشکل های دانشجویی نیز با چالش ها و فرصت های متفاوت و جدیدی رو به رو شدند که در این گزارش به این موارد می پردازیم.

با تعطیلی دانشگاه ها روند فعالیتی تشکل ها در یک بازه کوتاه مدت ناشی از شوک کرونا به صفر رسید و فعالیت ها متوقف شد، ابتدا همه باورها بر این بود که در بدترین شرایط دو ماهه این موضوع به پایان می رسد که این باور بخاطر جدیدبودن این ویروس و اطلاعات کم و ناقص از میزان خطر آن بود.

خروج از شوک

بعد از گذشت از مدت کمی از شیوع ویروس و نیاز بالای دولت به همکاری های مردمی و خودجوش در مبارزه با کرونا و کمک به اقشار آسیب دیده تشکل ها و دانشجویان به خود آمده و شروع به فعالیت کرده که ضدعفونی معابر و اماکن عمومی، تولید ماسک و گان بهداشتی، شرکت بسیار فعال در رزمایش همدلی و مواسات از جمله مهم ترین اقدامات تشکل ها بود.

افزایش سرسام آور لایوهای اینستاگرامی

تشکل ها در فضایی جدید و پیش بینی نشده با کمبود ابزار و شیوه های نو مواجه شدند که مسیری برای ارتباط جمعی با دانشجویان و جامعه برای خود دست و پا کنند، لایو اینستاگرام اما شیوه های متداول بود که با استقبال گسترده دانشجویان و البته فضای جامعه همراه شد ولی صرفا برای برگزاری یک برنامه عمومی، تحلیلی و  بدون کنترل خاصی قابل استفاده بود و بعد از مدتی نیز تکراری و غیرقابل تکیه و استفاده شد.

چالش های کرونا برای تشکل های دانشجویی

جذب نیرو
کسانی که در فضای تشکل های دانشجویی فعالیت کردند به خوبی می دانند ارتباط گیری حضوری و نزدیک چقدر در جذی دانشجویان خصوصا نو دانشجویان به تشکل موثر است و شاید مهم ترین شیوه همین ئارتباط چهره به چهره و حضوری باشد. اما به شروع ترم دو کرونایی و شروع ثبت نام دانشجویان جدیدالورود در فضایی کرونایی دانشگاه هیچ خبری از غرفه های جذب، رقابت تشکل ها و شور و شوق روزهای اول وجود ندارد.

تشکل ها با جذب و آموزش نیروهای جدید حیات پیدا می کنند اما در شرایط کنونی خطر عدم جذب نیروی جدید و فارغ التحصیل شدن نیروهای اصلی می توانند بقای تشکل ها را تهدید کند.
برگزاری انتخابات تشکل ها هر ساله در بازه اردیبهشت و مهرماه انتخابات تشکل های دانشجویی با شور و حرارت و رقابت تنگاتگ برگزار می شد، رقابتی که خود نیرو محرکه اعضای شورای مرکزی تشکل ها می شد؛ اما افت محسوس برگزاری و کیفیت برگزاری انتخابات ها به شدت تشکل ها را تهدید می کند.

از طرفی خود تشکل ها بر سر بدست آوردن کرسی شورای فرهنگی دانشگاه به رقابت می پرداختند و بیش ترین رای در صندوق هر تشکل، برابر با حضور آن تشکل در شورای فرهنگی دانشگاه بود؛ حال باید دید دانشگاه ها و وزارت علوم چگونه این کرسی را مدیریت می کنند خصوصا که رقابت سر این کرسی همیشه از چالشی ترین رقابت های تشکل ها بود.

پیشنهاد

پیشنهاد ما در این رابطه این است که معاونت فرهنگی دانشگاه ها با ابلاغ به تشکل ها از هر کدام گزارش عملکرد سال گذشته را دریافت کند و با شاخص های زیر در شورای فرهنگی داوری کرده و تشکل اول را انتخاب و به شورای فرهنگی سال آینده معرفی کند:

1. تعداد برنامه های برگزار شده توسط هر تشکل
2. کیفیت برگزاری برنامه ها از نظر به موقع بودن، خروجی برنامه، بررسی محتوا، شاخص بودن میهمان ها و ...
3. میزان استقبال دانشجویان از برنامه ها با توجه به گزارش عملکرد مصور «عکس و فیلم»
4. بررسی میزان فعالیت در دوران کرونا به صورت جداگانه
5. ابتکار، نوآوروی و به روز بودن در نوع و چگونگی برگزاری برنامه ها
6. بررسی فعالیت نشریات دانشجویی و...

مدیریت شرایط غیرحضوری

بهرحال گویا حداقل تا یک ترم دیگر خبری از بازگشایی دانشگاه ها نیست و تشکل ها برای زنده ماندن و بقا باید به فکر جذب و تقویت نیروهای خود هم از لحاظ عددی و هم از لحاظ کیفی باشند؛ در نتیجه نیاز به نوآوری و ابتکارات جدید به شدت حس می شود.

تشکل های دانشجوی نیاز به یک انقلاب در چگونگی برگزاری برنامه و چگونگی ارتباط گیری دارند، لایو اینستاگرامی، کلاس های مجازی، گروه های مجازی و این دست موارد بعنوان ابزار ارتباط گیری نمی توانند خلا برنامه های سالنی، شور و شوق دانشگاه و حضور دانشجویان در کنار همدیگر را جبران کنند اما با کمی خلاقیت در برنامه ها و استفاده از ابزارها شاید بتوان بخوبی فضا را مدیریت کرد.

فرصت: احیای نشریات دانشجویی

با افزایش حضور مجازی دانشجویان در شبمه های اجتماعی و رونق این فضا اندک اندک از اهمیت نشریات کاغذی کم و کمتر می شد اما فرصت کرونایی می تواند نشریات دانشجویی و اهمیت و تاثیرگذاری آن را احیا کند، نشریات در چنین شرایطی به دلیل اینکه نیلزی به چاپ سیاه و سفید با تعداد اندک مصوب دانشگاه ها نداردند می توانند در طراحی های جذاب تر و با دامنه مخاطب گسترده تری منتشر شوند، به راحتی در اختیار همه قرار گیرند و خلاء عدم ارتباط گیری حضوری را جبران کنند.

فرصت: برابری تشکل ها

تشکل های دانشجویی در شهرستان ها همواره نگران دعوت از میهمانان سرشناس و چهره های مطرح بودند، هزینه رفت و آمد، وسایل نقلیه، راه دور، امکان حضور یا عدم امکان حضور میهمان ها در وقت های مخصوص برنامه های تشکل ها و .. همه و همه دغدغه هایی بود که شهرهای نزدیک به پایتخت کم تر با آن درگیر بودند و چاش بزرگ شهرستان های دور تر  بود اما امروزه با مجازس شدن ارتباط هیچ تفاوتی بین تشکل دانشجویی در استان هرمزگان با استان تهران وجود ندارد لذا فرصت برابر می تواند رقابت مجازی جالب تری ایجاد کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه پاکستان و عمان
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
سوئیس: با ایران و آمریکا درباره مذاکره احتمالی در تماسیم
اعمال شب و روز اربعین را اینگونه به جا آورید
تغییر مسیر ۶ نفتکش عربستانی در پی تهدیدهای انصارالله یمن
عراقچی: وحدت مردم و دولت ایران و عراق به نقطه اوج رسیده است
سریال محمدحسین مهدویان به تلویزیون رسید
«فرزندآوری لاکچری»؛ چگونه فضای مجازی، فرهنگ قناعت را در خانواده‌ها تضعیف می‌کند؟
ثبت سفارش کتب درسی تمام پایه های تحصیلی
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top