تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/08/07 - 13:45
کد خبر: 374467

انتخابات و الکترال کالج در آمریکا چگونه است؟

در همین انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، در تمام ایالات برای بایدن و ترامپ رای‌گیری می‌شود (سایر کاندیداها هم هستند اما چندان اهمیتی ندارند).

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اسفندیار خدایی طی یادداشتی که در کانال تلگرامی شطحیات منتشر شد به بررسی نحوه برگزاری انتخابات آمریکا پرداخت.

 آیا مردم آمریکا مستقیماً به ترامپ و بایدن رای نمی‌دهند؟ آیا این اعضای مجمع الکترال می‌توانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند؟

اینها سوالاتی هستند که همواره مخاطبان کانال مطالعات آمریکا می‌پرسند. در گوگل که سرچ می‌کنیم درباره الکترال کالج متون زیادی هست که غالباً وارد جزئیات فراوان شده‌اند و خواننده در مواجهه با انبوه مطالب، دست خالی بر می‌گردد. اینجا بطور خلاصه به این سوالات پاسخ می‌دهم:

 در همین انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، در تمام ایالات برای بایدن و ترامپ رای‌گیری می‌شود (سایر کاندیداها هم هستند اما چندان اهمیتی ندارند). پس مردم نام کاندیدای مورد نظر خود یعنی بایدن یا ترامپ را روی برگه رای می‌نویسند نه نام کس دیگری. هر ایالت بسته به تعداد جمعیت، تعداد خاصی سهمیه رای الکترال دارد. مثلا کالیفرنیا، پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکا تعداد ۵۵ رای الکترال دارد اما سهمیه ایالت آلاسکا فقط ۳ رای الکترال است.

 تعداد آراء الکتورال هر ایالت، مساوی است با مجموع تعداد اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آن ایالت: تعداد اعضای مجلس نمایندگان هر ایالت با توجه به جمعیت در آخرین سرشماری مشخص می‌شود. هر ایالت دو عضو سنا نیز دارد بدون توجه به جمعیت.یعنی پنجاه ایالت آمریکا مجموعاً یکصد نماینده سنا دارند. تعداد الکتورال کالج هر ایالت مساوی است با مجموع اعضای مجلس نمایندگان بعلاوه دو عضو سنا. کالیفرنیا ۵۳ عضو مجلس نمایندگان دارد و دو عضو سنا پس می‌شود ۵۵ رای الکتورال. آلاسکا بخاطر جمعیت اندکش یک عضو مجلس نمایندگان دارد اما مثل تمام ایالات دیگر دو عضو سنا هم دارد، پس سهمیه آلاسکا سه رای الکتورال می‌شود.

هر کاندیدا در هر ایالتی که برنده شد، تمام آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند. این که گفتم نکته ظریفی است که معمولاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اگر این را متوجه نشوید، این مقاله دیگر برای شما فایده‌ای ندارد! چون به سوالتان جواب نمی‌دهد پس تکرار می‌کنم: هر نامزد که در یک ایالتی برنده شد، تمام آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند و به نفر دوم هیچ رای الکتورالی تعلق نمی‌گیرد حتی اگر ۴۹ درصد آراء را کسب کرده باشد. یعنی هر ایالت یا آبی (دموکرات) می‌شود و یا قرمز (جمهوری‌خواه). هر کس که تعداد آراء الکترالش از نصف گذشت یعنی به ۲۷۰ رای الکتورال رسید پیروز خواهد شد و رئیس‌جمهور می‌شود.

 در نهایت حزب پیروز در هر ایالت به تعداد آراء الکترال آن ایالت، افرادی به عنوان نماینده الکتورال را به جلسه گردهمایی در پایتخت می‌فرستد. امروزه این گردهمایی نمادین است و اهمیتی چندانی ندارد و سرنوشت‌ساز نیست. چون نتیجه از قبل مشخص شده و شخص پیروز از روی مجموع تعداد آراء الکتورال در ایالتهایی که پیروز شده مشخص شده است. در طول تاریخ آمریکا حتی یک بار هم این جلسه گردهمایی نمادین تغییری در نتیجه اعلام شده انتخابات بوجود نیاورده است. البته گاهی، چند نفر به رای الکترالی که قرار است بدهند، خیانت می‌کنند و مثلاً به فلان هنرپیشه یا خواننده رای می‌دهند این کار در برخی ایالات جرم محسوب می‌شود اما از ابتدای تاریخ آمریکا تاکنون  مهم و سرنوشت‌ساز نبوده است. پس این جلسه نمادین و تشریفاتی است.

 سوال می‌پرسید هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ رای مردمی بیشتری داشت، پس چرا رئیس‌جمهور نشد. آیا دلیل آن، خیانت الکتورالها نیست؟ خیر هیلاری کلینون بدین دلیل شکست خورد که تعداد آراء الکترال کمتری کسب کرد. آراء مردمی هیلاری بیشتر بود چون در ایالاتی مثل کالیفرنیا که هیلاری پیروز شده میزان مشارکت مردم بالا بود اما در ایالاتی مثل تگزاس و فلوریدا که ترامپ پیروز شده مردم کمتری در انتخابات مشارکت داشته‌اند. اما این میزان مشارکت نقشی در تعداد آراء الکترال هیچکدام از ایالات ندارد. زیرا ای بسا مردم برخی ایالات وقتی که مطمئن شوند که کاندیدای انها با رای بالا پیروز شده است، دیگر نیازی به رای دادن نمی‌بینند، زیرا آراء الکترال هر ایالت از پیش، مشخص و ثابت است. مهم نیست که مشارکت مردم ۲۰ درصد باشد یا ۹۰ درصد.

 آخرین نکته اینکه کالیفرنیا با تمام ۵۵ رای الکتورالی که دارد حساسیت چندانی در ایام انتخابات آمریکا ندارد! زیرا مردم این ایالت بطور سنتی به دموکراتها رای می‌دهند پس رقابت چندانی در ایالت کالیفرنیا وجود ندارد. همچنین برخی ایالات بطور سنتی جمهوری‌خواه هستند و در آنجا هم خبری از رقابت انتخاباتی نیست. اما پیروزی در برخی ایالات آمریکا مثل فلوریدا و پنسیلوانیا اهمیت بیشتری برای کاندیداها دارد، چون غالب جمعیت این ایالتها مستقل هستتد و به این چند ایالت swing states می‌گویند و همین عامل آنها را عرصه تاخت و تاز کاندیداها می‌سازد و پیروزی در این ایالات، نقش اساسی در تعیین رئیس‌جمهور آمریکا دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
سپاه: حمله به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی تاوان بسیار سخت و بیچاره کننده‌ای خواهد داشت
کتاب «روایت آقا»؛ تصویری ناب از مراحل رشد و بالندگی شخصیت رهبر شهید در دامان پدری عالم و زاهد
رهبر شهید، استقلال و خودکفایی را شرط بقای ملت می‌دانست
در مسئله کارخانه قند یاسوج، بین صیانت از محیط زیست و حمایت از تولید توازن برقرار کنید
حملات وحشیانه یانکی‌ها به زیرساخت‌های جنوب، نبرد را به مرحله جدید کشاند
آن قاتل قمارباز با چه زبانی بگوید با شما تفاهمی ندارد؟
خون‌خواهی رهبر شهید، حقی مشروع و ضرورتی راهبردی است
اطلاق «جان‌باخته» به شهدای حملات آمریکا، رویا فروشی صلح با دشمن است
ایران منهای ایران با هشتگ جنوب
چرا خاتمی مانند ونس درباره حملات آمریکا علیه کشور  حمایت سکوت آمیز دارند
از هدف قرار دادن پایگاه کویت تا انهدام رادارهای عمان
اگر کارمند رسمی دانشگاه نبودم، رفتارها به مراتب بدتر از این بود
کرایه کانتینری جهان دو برابر شد
اخراج کارمند دانشگاه علامه به‌دلیل تذکر حجاب را تا لغو حکم پیگیری می‌کنیم
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top