تاریخ انتشار: شنبه 1399/12/30 - 11:47
کد خبر: 389505

فعالیت‌های دانشجویی به محاق رفته است

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی، خواستار توجه جدی به اسناد بالادستی و جذب نیروهای جوان و باانگیزه در دانشگاه‌ها با هدف تقویت بنیه علمی کشور و تجاری سازی آن شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر نقش بی‌بدیل دانشگاه‌ها در کشور گفت: امام خمینی (ره) فرموده بودند دانشگاه کارخانه انسان سازی است و مقام معظم رهبری نیز در سال‌های گذشته بر نقش دانشگاه‌ها برای تحقق نهضت نرم افزاری، تقویت حرکت علمی کشور و حرکت در مرزهای دانش سخن گفته‌اند. اما از آنجا که در سال‌های اخیر دانشگاه‌ها به مانند گذشته، شکل دهنده و طراح حرکت‌های تأثیرگذار در سطح کشور نبوده‌اند، ایشان نیز چندان بر اهمیت وزارت علوم در پیشرفت کشور تاکید نکرده‌اند و این امر باید مورد توجه همه ما قرار بگیرد. در گذشته دانشگاه‌ها صنعت هسته‌ای و ماهواره‌ای کشور را راه اندازی کردند یا داروهای نوظهور و انواع واکسن‌ها را تولید کردند. اما در حال حاضر تنها شاهد تداوم برخی ابتکار عمل‌های گذشته هستیم و در این دولت کمتر حرکت علمی جدید و خلاقانه‌ای در دانشگاه‌ها شکل گرفته است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اسبق وزارت علوم افزود: نظام جمهوری اسلامی همیشه به مجموعه دستگاه علمی کشور اهمیت جدی داده و این موضوع در اسناد بالادستی هم محرز و مشخص است. نقشه جامع علمی کشور نیز با عنایت به همین مساله تنظیم شده و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر این امر صحه گذاشته است.

خواجه سروی تصریح کرد: برخی از دولت‌ها به دانشگاه‌ها خیلی اهمیت می‌دادند و بودجه و امکانات آنها و نیز روند جذب هیأت علمی جوان و باانگیزه و متعهد را رونق دادند، ولی در دولت کنونی وزارت علوم به اندازه کافی مورد توجه نبوده و خیلی از دستاوردهای قبلی از بین رفته است. تأثیر آفرینی عملیاتی مقالات علمی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها کاهش یافته و قراردادهای وزارت علوم با وزارتخانه‌هایی همچون دفاع و صنعت، معدن و تجارت در حد گذشته نیست.

وی افزود: در حوزه فرهنگی نیز در این دوره اتفاق خاصی در دانشگاه‌ها نیفتاده و شاهد پس رفت هستیم. فعالیت‌های دانشجویی نیز در این دوره به محاق رفته است. اگر چه در یک سال اخیر شاهد شیوع ویروس کرونا بوده‌ایم، اما در همین شرایط نیز باید مشوق‌هایی برای اساتید و دانشجویان ارائه می‌شد تا عرصه فرهنگ در دانشگاه‌ها مغفول نماند و از ظرفیت فضای مجازی به شکلی گسترده‌تر استفاده می‌شد. بی توجهی به ضوابط و مقررات در زمینه معرفی اساتید نمونه، پروبال دادن به اساتید نزدیک به یک جناح سیاسی و بی توجهی به سوابق و کارکردهای هر یک از آنها نیز مزید بر علت شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بازگشت به اسناد بالادستی و رعایت جدی آنها، جذب نیروهای جوان، متخصص و متعهد به عنوان هیأت علمی، تقویت پایگاه‌های استنادی علمی در داخل کشور و تقویت ارتباطات علمی در سطح بین‌المللی را از جمله راهکارهای تقویت جایگاه علمی و دانشگاه‌های کشور دانست و افزود: در این دوره به جای تقویت ارتباطات علمی با جهان فقط شاهد سفرهای خارجی مکرر مدیران وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌ها به کشورهای مختلف جهان بوده‌ایم و معلوم نیست تحمیل این هزینه‌ها به بیت‌المال چه دستاوردی داشته است. این سفرهای خارجی بدون نتیجه بوده و ما نباید اعزام دانشجو را به خارج از کشور متوقف می‌کردیم و باید با دانشگاه‌های مهم جهان تبادل استاد و دانشجو داشته باشیم. در داخل کشور هم دانشگاه‌ها باید بر اساس نیازهای کشور، منطقه و جهان رده بندی شده و بین آنها تقسیم کار شود. دانشگاه‌ها نباید بی هدف باشند و باید به سمت تولید علم هدفمند با قابلیت تجاری سازی حرکت کنیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیدار جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر انقلاب
بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
پیدا شدن دختر فراری در کلانتری
مالیات در انتظار خانه‌های خالی/ ۵۷۰ هزار واحد خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شده است
مرگ عجیب پسر دانش‌آموز با مشت همکلاسی
جزئیات و نحوه پرداخت ارز به زائران حج تمتع
افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
زمان عرضه خودروهای وارداتی و خودروهای برقی اعلام شد +جزئیات
حسن روحانی دلایل ردصلاحیتش را اعلام کرد
خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
۱۱ بازیکن نکونام برای فتح تبریز
ستاره سپاهان برای انتقام به آزادی می‌آید
ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد
سخت‌ترین هفته مدعیان/ پرسپولیس می‌شکند یا استقلال؟
شوخی رئیسی با محافظان خود +فیلم
انتقاد زاکانی از شهرداران گذشته تهران +فیلم
مقاومت دانشجویان آمریکایی ثمر داد
بازنشر خاطره‌گویی پربازدید حسن روحانی +فیلم
توئیت توهین آمیز عضو شورای شهر تهران +عکس
۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
ردپای مرد طلبکار در آدم‌ربایی میلیاردی
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top