تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/01/24 - 10:17
کد خبر: 391991

انتقاد به لغو زمان برگزاری آزمون دستیاری

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه هنوز رای دیوان در خصوص لغو آزمون دستیاری صادر نشده است، گفت: برگزاری این امتحان به مشکلی پیچیده تبدیل شده است و وزارت بهداشت و معاونت آموزشی این وزارتخانه به تنهایی نمی‌توانند زمان برگزاری آن را نهایی کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، سعید هاشمی نظری من بیان این مطلب در خصوص زمان برگزاری چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری اظهار کرد: اکنون بیش از یک سال است که تمام ابعاد جامعه با پدیده‎ای جدید مواجه شده است که بالطبع چالش ‏های جدیدی را تحمیل و برنامه‎ های جاری و آتی را با تغییراتی مواجه ساخته است. نظام آموزشی و در رأس آن آزمون‏ ها به عنوان تجمعی با احتمال ریسک گسترش بیماری، نیز به تبع بقیه موارد دستخوش تحول در برنامه ‎ریزی و زمانبندی اجرا شده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: در سالی که گذشت، با همدلی میان داوطلبان، وزارت متبوع و دانشگاه ‎های علوم‎پزشکی، آزمون‎ های دوره‎ای و ورودی علوم‎پزشکی با رعایت حداکثری پروتکل‎ های بهداشتی، برگزار شد. در این میان اما دوره ۴۸ آزمون دستیاری، با تفسیر و تعبیر متفاوت نظر کارشناسانه وزارت بهداشت از سوی معترضان به زمان آزمون، مورد اعتراض گروهی از داوطلبان این آزمون قرار گرفت.

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت تاکید کرد: حال آنکه زمان‌بندی برگزاری آزمون دستیاری مطابق با روال سابق از آذرماه ۹۸ بر روی پایگاه اطلاع رسانی این مرکز قرار داده شده بود و بررسی ‎ها نشان از رعایت آیین‎ نامه‎ ها و نبودن مشکل حقوقی به خصوص در حیطه فاصله اعلام منابع تا زمان برگزاری آزمون، یعنی بازه‎ سوم اردیبهشت ۹۸ تا اسفند ماه ۹۹ داشت. 

نظری گفت: علی‎رغم تمامی تلاش ‎هایی که در راستای استیفای حقوق گروهی که خود را برای آزمون اسفندماه آماده نموده‏ بودند،صورت پذیرفت، معترضین، شکایت خود را به دیوان عدالت اداری بردند و دیوان نیز بنابر وظیفه قانونی خود به پیگیری موضوع پرداخت. 

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی افزود: در اواخر بهمن ماه در نشست مشترکی که بین وزیر بهداشت و معترضین برگزار شد، برای احترام به خواسته این دسته از داوطلبان زمان آزمون به ۲۰ فرودین ۱۴۰۰ تغییر یافت. بر اساس تعاملی که نمایندگان معترضین در جلسه داشتند این احساس وجود داشت که این تاخیر به عنوان یک سیگنال مثبت باعث شود که مساله به شکل مسالمت آمیز حل شود.

به گفته وی، متأسفانه معترضین برگزاری آزمون به طرح شکایات خود ادامه دادند.  معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز علاوه بر دفاع حقوقی سعی کرد شرایط خاص کشور و کرونا و وزارت را بازگو نماید و تاکید شد که تغییر به صلاح نیست. علی رغم این تلاش ها با دستور موقت دیوان مقرر شد که امتحان ۲۰ فروردین برگزار نشود اما هنوز رای دیوان صادر نشده که بتوان روال قانونی مربوطه را طی نمود.

دکتر نظری ادامه داد: بدین ترتیب آزمونی که اکنون می‎ توانست تمام شده باشد و  پزشکانی که می‏ توانستند بر بالین بیماران باشند، امروز سردرگم زمان است. در نتیجه مسأله ه‏ای بسیار ساده به کلاف سردرگمی تبدیل شده اند که به نظر می‏ رسد باز شدن آن نیاز به تلاش و همدلی بسیار دارد.

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی اظهار کرد: قدر مسلم شرایط و بار روانی وارد بر داوطلبان این آزمون، که اکنون در خط مقدم دفاع از سلامت جامعه، خالصانه خدمت می‎ کنند، بر مسؤلان پوشیده نیست. در این مدت نیز وزارت متبوع و معاونت آموزشی به اشکال مختلف و با تلاشی مضاعف پیگیر پرونده بوده و به جهت کاهش تنش‎ های روانی داوطلبین سعی شده است حفظ آرامش به عنوان یک اصل در تمامی مراحل، مد نظر قرار گیرد.

نظری تاکید کرد: به دلیل اینکه توسط تعدادی از داوطلبین شاکی آزمون دستیاری که بر نظرات خود به صورت افراطی اصرار می ورزند موضوع به قوه قضاییه کشیده شده و برخی معترضان از تمامی ابزارها برای پیگیری شکایت خود در مجلس و سایر سازمان های نظارتی استفاده می برند بنابراین ابعاد این امتحان به مشکلی پیچیده تبدیل شده است و وزارت بهداشت و معاونت آموزشی به تنهایی نمی توانند زمان آن را نهایی کنند.

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی در پایان خاطر نشان کرد: اگرچه معاونت آموزشی وزارت بهداشت به عنوان وظیفه به شدت پیگیری موضوع را از طریق مراجع قانونی انجام می دهد تا مناسب ترین تاریخ برای برگزاری امتحان مشخص شود. امروز شرایط ناپایدار کرونا ثابت کرده است، هرگونه تعللی سبب از دست دادن زمان بسیار زیادی خواهدشد که با توجه به ارتباط تنگانگ داوطلبان این آزمون به عنوان بخشی از مدافعان سلامت، این مساله به ضرر آحاد مردم و افزایش دشواری برگزاری آزمون به دلیل شرایط پیش رو خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top