تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/02/15 - 10:00
کد خبر: 394311

ماماها رکن پر اهمیت نظام سلامت در ارتقای سلامت و بهداشت مردم

وزیر بهداشت، گفت: امروز ماماها می‌توانند به عنوان یکی از ابزار مهم و کارساز در مدیریت کرونا کنار ما باشند؛ همانگونه که امروز در مراکز جامع خدمات سلامت به شدت نقش آفرینی می‌کنند و به همبن دلیل برخی از این عزیزان هم به شهادت رسیده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا؛ دکتر سعید نمکی در پیامی ضمن تبریک روز ماما و درود بر روح شهدای سلامت، گفت: ماماها در سرزمین ما نقش بسیار مهمی در تامین، حفظ و ارتقای تندرستی مردم به خصوص زنان و کودکان به عنوان دو گروه آسیب‌پذیر داشتند. در سال‌های بعد از انقلاب برای اصلاح شاخص MMR یا مرگ زنان در هر ۱۰۰ هزار بارداری و زایمان و همچنین NMR یا مرگ نوزادان به ازای هر ۱۰۰۰ تولد زنده و حتی IMR یا مرگ و میر کودکان زیر یک سال به ازای هر ۱۰۰۰ تولد زنده نقش مهمی ایفا کردند.

وی افزود: ماماها در تمام سال‌های پس از انقلاب در نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور با ارتقای سواد بهداشتی زنان هم در سلامت خودشان و هم سبب شدند تا افزایش سواد در زنان به عنوان یک عامل بسیار موثر در ارتقای تندرستی دیگر گروه آسیب‌پذیر یعنی کودکان نقش بسیار مهمی ایفا کردند. ماماها توانستند با آموزش مداوم تغذیه به زن باردار هم در سلامت او و هم در سلامت جنین او موثر باشند. ماماها با آموزش زن باردار برای شیوه درست زندگی سبب شدند نوزادان سالم به دنیا آیند.

نمکی تاکید کرد: ماماها باعث شدند با آموزش مناسب تغذیه با شیر مادر، کودک از حیاطی‌ترین غذای آسمانی محروم نشود و همینطور ماماها بودند که توانستند با زایمان ایمن و توسعه زایمان بهداشتی از مرگ و میر زنان بویژه در عامل مهمی مثل کزاز بند ناف تاثیرگذار باشند. به خاطر دارم در زمان جوانی که مسئولیت بهداشت کشور را به عهده داشتم یکی از گرفتاری‌های ما کزاز بند ناف بود که ماماهای سنتی با قیچی‌های آلوده به کزاز بند ناف قیچی می‌کردند و ما هم به اندازه کافی مامای دوره دیده در روستاها نداشتیم. یکی از اقدامات من این بود که ماماها و قابله‌های سنتی را آموزش دادم و کیف بهداشتی قابل استریل کردن در اختیار آنها قرار دادم و با این شیوه مقدار قابل توجهی در کاهش کزاز بند ناف و مرگ و میر ناشی از آن اثر گذار بودیم.

وی در ادامه تاکید کرد: پس از این اتفاق ماماهای دوره دیده و تحصیل کرده بیشتری به مجموعه اضافه شدند و دانشگاه‌ها، دانشحویان بیشتری گرفتند و بهورزان عزیز که یکی از قابلیت‌هایشان آموزش همین شیوه‌ها بود توانستند در تندرستی این دو گروه آسیب پذیر موثر باشند. امروز هم ماماها می‌توانند یکی از اصلی‌ترین ارکان تاثیرگذار نظام سلامت باشند. امروز ماماها می‌توانند با توجه به سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با بحث جمعیت و فرزندآوری و با توجه به وسواس و اضطرابی که بزرگان نظام از کاهش رشد جمعیت دارند در آموزش زنان و دختران جوان در رابطه با شیوه درست فرزندآوری، مراقبت‌های قبل از زایمان و افزایش سواد زنان با توجه به دگرگونی‌های زندگی مردم تاثیر گذار باشند و شیوه درست زندگی را به زنان آموزش دهند.

وزیر بهداشت گفت: فشارخون بالا، چاقی، افسردگی و... از جمله مسایلی است که امروزه می‌تواند جمعیت زنان را تحت تاثیر قرار دهد و ماماها می‌توانند این موارد را مدیریت کنند. 

وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: امروز ماماها می‌توانند به عنوان یکی از ابزار مهم و کارساز در مدیریت کرونا کنار ما باشند؛ همانگونه که امروز در مراکز جامع خدمات سلامت به شدت نقش آفرینی می‌کنند و به همین دلیل برخی از این عزیزان هم به شهادت رسیده‌اند. امروز انتظار داریم ماماها به عنوان یکی از کلیدی‌ترین عناصر نظام سلامت برای توسعه پروژه هر خانه یک پایگاه سلامت و انتقال دانش برای پیشگیری اولیه و درمان در منزل به سفیران سلامت که زنان خانواده هستند، کنار ما باشند. بدون تردید ماماها رکن پر اهمیت نظام سلامت در ارتقای سلامت و بهداشت مردم هستند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top