تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/05/03 - 15:02
کد خبر: 402836

تولید مقالات علمی؛ یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشور

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تولید مقالات علمی یکی از شاخص های توسعه یافتگی کشور است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حمایت دانشگاه از شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متصدی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان کشور است.

او افزود: در سال گذشته حدود ۸ میلیارد تومان از طرف دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور به شرکت‌های دانش بنیان و مراکز نوآوری درون دانشگاهی کمک شده است.

صالحی عمران تصریح کرد: مراکز نوآوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای شرایط مناسبی را جهت مستقر شدن شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کرده است تا بتوانیم آن‌ها را به نحو احسنی حمایت کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: این موضوع قبلا در دانشگاه فنی و حرفه‌ای خیلی مرسوم نبوده است؛ چرا که پایه آن مبتنی بر دانش نبوده و مسیر شرکت‌ها به جای دانش بنیان مهارت بنیان بوده است.

صالحی عمران تاکید کرد: با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت‌های دانش بنیان کمک می‌کنیم و امیدواریم این حمایت‌ها باعث تولید و توجه به آن‌ها شوند تا به اینصورت شرکت‌های دانش بنیان قدمی در راستای اقتصاد آموزش عالی و تولید ناخالص ملی بردارند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه یافتگی در کشور تولید مقالات علمی است و احتمال دارد که از منظر فناوری نواقصی وجود داشته باشد. بعد از انقلاب اسلامی نیرو‌های فارغ التحصیل انسانی خوبی تربیت کرده ایم و جزو کشور‌هایی هستیم که در این حوزه توانسته ایم زمینه را برای جهش آماده کنیم.

او افزود: بحث اصلی این است که تا چه میزان انسان‌های علمی در راس امور هستند و در سیاست، اقتصاد، بهداشت و ... فعالیت می‌کنند. باید گفت که انسان‌های علمی به هیچ عنوان در کشور حاکمیت ندارند؛ با تغییر دولت‌ها نگرش‌های سیاسی هم تغییر می‌کند، در واقع بحث‌های حاشیه‌ای و بحث‌های غیر علمی در سازو کار توسعه دخالت می‌کنند و باعث عقب ماندگی کشور خواهد شد.

صالحی عمران تصریح کرد: پژوهش و فناوری هیچوقت از هم جدا نبوده و نباید به فراموشی سپرده شود. چرا که ما دو واژه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای داریم، تکنیکال (technical) به معنای فنی و وکیشنال (vocational) به معنای حرفه ای. از این دو واژه ماموریت‌های این دانشگاه را می‌توان استخراج کرد لذا درمیابیم که این دانشگاه برای چه ماموریت‌هایی آمده و چه باید کرد. همچنین، وضعیت موجود و مطلوب تکنیکال و وکیشنال را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم. این دو واژه کلیدواژه‌های مهمی هستند و ضرورت‌های پژوهشی در این دانشگاه را توجهیه می‌کنند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: من معتقدم در دانشگاه‌ها و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای و مراکزی که در دنیا آموزش‌های مهارتی را می‌دهند، پژوهش‌ها معنا‌های خاصی پیدا می‌کند. این معنا‌ها را می‌شود از این دو واژه استخراج کرد و می‌توانند به عنوان کلیدواژه‌های خوبی در سیاست گذاری‌های کلان و خرد پژوهشی راهنما باشند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور»
سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
ورزشکاران زن ایرانی افتخار آفریدند
اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
دستگیری عامل تیرندازی در منطقه فرحزاد
عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد
اینجا دانشگاه است
حواشی جدید سریال «پایتخت»
ورود پلیس ضد شورش برای متفرق کردن دانشجویان در پاریس +فیلم
رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید
مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
داستانی از نجات یک کسب و کار با پنل پیامکی
بازی‌های بلاک‌چینی: گالا (Gala) پیشگام سرگرمی‌های آینده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top