تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/10/21 - 10:09
کد خبر: 457292

دهه فجر با رویکرد «جهاد تبیین» در دانشگاه‌ها

دهه فجر با رویکرد «جهاد تبیین» در دانشگاه‌ها

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و رئیس کمیته دانشگاهیان ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، بر لزوم تمرکز بر «جهاد تبیین» در برنامه های دهه فجر سال جاری تاکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و رئیس کمیته دانشگاهیان ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، بر لزوم تمرکز بر «جهاد تبیین» در برنامه های دهه فجر سال جاری تاکید کرد.

دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست کمیته دانشگاهیان ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی به اقتدار انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: هر چقدر که از زمان شکل گیری انقلاب اسلامی فاصله می گیریم تاثیرات عمیق تری از انقلاب را درک می کنیم؛ این را بر اساس شاخص دشمنی ها با انقلاب اسلامی عرض می کنم و این مسئله گواه آن است که انقلاب، تاثیرات کلان خود را در مناسبات جهانی داشته و دوران ساز بوده است. بر همین اساس محققین حوزه انقلاب ها، انقلاب اسلامی ایران را جزو انقلاب های کبیر می دانند.

رئیس کمیته دانشگاهیان ستاد گرامیداشت دهه فجر افزود: انقلاب اسلامی ایران، انقلابی است که در لایه‌هایی فراتر از یک انقلاب سیاسی یعنی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و در ذهنیت ها توانسته تغییر ایجاد کند. عالمان این حوزه، انقلاب فرانسه را انقلاب مدرن دانسته که با محوریت امانیستی به وقوع پیوست و دقیقاً انقلاب اسلامی ایران در نقطه مقابل آن و در نتیجه بن بست های چنین اندیشه و تفکری شکل گرفت. تفکری که امتداد آن قرار بود به ایران هم آمده و با نگاه آمرانه از یک نقطه بالا به پایین در جامعه ایران هم جاری شود. اما هویت سخت تمدنی ایران، ایرانی که غنی با معارف اسلامی شده بود و اندیشه های توحیدی را پیش از اسلام نیز داشت که با آمدن اسلام این اندیشه بال و پر گرفته بود؛ در مقابل این مدرنیته تحمیلی ایستاد و نسخه جدیدی از مناسبات اجتماعی را ارائه داد که در دوره خود بی نظیر بود و اثرات بسیاری بر جای گذاشت.

کلانتری، با اشاره به دشمنی ها علیه انقلاب اسلامی ایران در ادوار مختلف تاکید کرد: دوره ای که همه صحبت از تمدن بلامنازع جدید غربی داشتند؛ انقلاب اسلامی انقلابی بود که با یاد خدا شکل گرفت و مناسبات جدیدی را داشت که می توانست بر جهان حاکم کند. عداوت ها با انقلاب اسلامی ایران همچنان ادامه داشته و روز به روز هم بیشتر می شود و اتفاقاً همین مسئله نشان دهنده آن است که انقلاب اسلامی تاثیرات خودش را بر جهان و مناسبات جهانی داشته است.

وی ادامه داد: بر این اساس امسال دهه فجر باید رنگ و بوی متفاوت تری داشته باشد و طبیعتاً با توجه به حوادث اخیر این رنگ و رو باید مورد بازنگری قرار گرفته و متناسب با این فضای جدید، طراحی صورت گیرد. طبیعتاً هر دوره ای ما این ایام را جشن می گیریم چون این ایام الله آغاز گر مسیر جدیدی از تاریخ است؛ امسال باید علاوه بر این موضوع به نکات مهم دیگری هم توجه کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: رسالت جدی تر ما در این دوره جهاد تبیین است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب می باشد. ایشان مسئله جوانان را بسیار مهم می دانند و فرمودند که فقط با جهاد تبیین می توان با این وسوسه هایی که دشمن در حال انجام آن است، مقابله کرد.

وی افزود: برما واجب است که در این حوزه به صورت جدی ورود کنیم. امسال به نظر می رسد اصلی ترین کار باید در این حوزه صورت گیرد. کلانتری با تاکید بر اینکه دشمن هجمه های خود علیه آموزش عالی کشور را ادامه می دهد، گفت: می بینیم که دشمن با تمام داشته هایش به آموزش عالی کشور هجوم آورده است. حوزه‌ای که با سینه ستبر می‌توان از عملکرد انقلاب اسلامی ایران در آن دفاع کرد، دشمن دقیقاً همین قله را مورد هدف قرار داده بود که در این مسئله با شکست مواجه شد و ما توانستیم به همت دانشجویان و بدنه اساتید و کارکنان فضا را کنترل کنیم. هرچند که دشمن از تلاش های خود دست برنداشته و فعالیت می کند تا از این پیشرفت علمی با تحریم اساتید، دانشجویان و امکانات پژوهشی جلوگیری کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به لزوم کنش‌گری در این فضا اشاره کرد و اذعان داشت: به فضل الهی با تلاش دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌ها ان‌شاءالله شاهد این خواهیم بود که مسیر پیشرفت را با سرعت طی کنیم و کسانی که با رتبه های پوشالی و مقاله های عاریتی در سایر کشورهای دنیا فعالیت میکنند، میاندار این عرصه نخواهند بود.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی ادامه داد: در این فضا باید کنش‌گری جدی‌تر و جدیدتری را معطوف به جهاد تبیین داشته باشیم به طوری که دستاوردهای دانشگاهیان و دانشجویان را بازنمایی کنیم؛ دستاوردهایی که در عین تحریم سنگین کشور در فضاهای دانشگاهی کشور رخ داده است چرا که همه این دستاوردها نشان دهنده عملکرد و اقتدار انقلاب اسلامی ایران است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بزرگداشت رهبر شهید و دکتر مصباح‌الهدی باقری‌کنی در دانشگاه امام صادق
توانیر: تلاش برای رفع آسیب شبکه برق در استان های جنوبی ادامه دارد
قیمت طلا و سکه در ۲۶ تیر ۱۴۰۵
عقب‌نشینی برابر دشمن، محکوم است/ تعرض به زیرساخت‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند
هشدار وزیر کار به امارات از تریبون بریکس: سرزمین خود را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
سپاه: حمله به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی تاوان بسیار سخت و بیچاره کننده‌ای خواهد داشت
کتاب «روایت آقا»؛ تصویری ناب از مراحل رشد و بالندگی شخصیت رهبر شهید در دامان پدری عالم و زاهد
رهبر شهید، استقلال و خودکفایی را شرط بقای ملت می‌دانست
در مسئله کارخانه قند یاسوج، بین صیانت از محیط زیست و حمایت از تولید توازن برقرار کنید
حملات وحشیانه یانکی‌ها به زیرساخت‌های جنوب، نبرد را به مرحله جدید کشاند
آن قاتل قمارباز با چه زبانی بگوید با شما تفاهمی ندارد؟
خون‌خواهی رهبر شهید، حقی مشروع و ضرورتی راهبردی است
اطلاق «جان‌باخته» به شهدای حملات آمریکا، رویا فروشی صلح با دشمن است
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top