تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/06/03 - 20:26
کد خبر: 543019

اولین شهر هوشمند دریایی ایران در قشم ایجاد می‌شود

اولین شهر هوشمند دریایی ایران در قشم ایجاد می‌شود

عضو هیئت مدیره منطقه آزاد قشم از آغاز رسمی فعالیت‌های مربوط به تأسیس نخستین «شهر هوشمند دریایی ایران» در این منطقه خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ فرزین حقدل عضو هیئت مدیره منطقه آزاد قشم با یادآوری این‌که در دهه‌های گذشته اقتصاد ملی از ظرفیت‌های عظیم دریایی فاصله گرفته بود، اظهار کرد: متأسفانه طی سال‌های گذشته نوعی بی‌توجهی به دریا و اقتصاد مبتنی بر آن در کشور وجود داشت، در حالی که بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد همه قدرت‌های بزرگ جهانی از قرن هجدهم میلادی به بعد، با تکیه بر دریا به اقتدار اقتصادی و حاکمیتی دست یافته‌اند، اکنون اما شرایط و ضرورت‌ها ایجاب کرده است که به‌سمت دریا بازگردیم.

وی درباره پروژه شهر دریایی گفت: طرح ایجاد شهر دریایی قشم که بیش از یک دهه به‌دلیل تغییرات مدیریتی متوقف مانده بود، طی شش ماه اخیر با قدرت از سر گرفته شده است، در همین راستا "شرکت شهر دریایی قشم" با مشارکت سازمان منطقه آزاد، دو شرکت زیرمجموعه (شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه قشم و شرکت توسعه بنادر و فرودگاه‌های قشم) و همچنین دو مجموعه خارجی تأسیس شده است تا به‌عنوان توسعه‌دهنده (Developer) همه فعالیت‌های اقتصاد دریاپایه را سازماندهی و هدایت کند.

وی تصریح کرد: «شهر هوشمند دریایی ایران» مأموریت دارد همه حوزه‌های مرتبط با اقتصاد دریاپایه اعم از صنایع و تجارت دریایی، تعمیر و نگهداری، کشاورزی و شیلات دریایی، ورزش‌ها و گردشگری دریایی را در یک چارچوب منسجم و هوشمند پیش ببرد. جانمایی این فعالیت‌ها متناسب با ویژگی‌های مختلف در چند نقطه از سواحل شمالی و جنوبی قشم انجام خواهد شد.

عضو هیئت مدیره منطقه آزاد قشم با تأکید بر اهمیت فناوری‌های نوین در این پروژه خاطرنشان کرد: با توجه به سرعت تحولات جهانی در حوزه فناوری، به‌ویژه هوش مصنوعی، «شهر هوشمند دریایی ایران» باید از همان ابتدا به‌عنوان یک شهر دریایی نسل جدید و کاملاً هوشمند طراحی شود. الگوهای موفق جهانی در سنگاپور، هنگ‌کنگ و بوستون پیش‌ِروی ماست و تلاش خواهیم کرد خدمات و زیرساخت‌های «شهر هوشمند دریایی ایران» مطابق با استانداردهای پیشرفته بین‌المللی ارائه شود.

حقدل افزود: خشکسالی‌های اخیر و محدودیت‌های منابع آبی در کشور، ضرورت انتقال جمعیت و صنایع را به سواحل دوچندان کرده است، بر همین اساس، دولت ایجاد شهرهای جدید در حاشیه سواحل جنوبی کشور را مصوب کرده است و قشم به‌دلیل موقعیت ژئوپولیتیک و ژئواستراتژیک ویژه، می‌تواند پیشگام این حرکت ملی باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
باقی‌مانده غذا را مصرف کنیم
می‌توانیم گره مسکن را باز کنیم
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۵ امشب پایان می یابد
شرایط گمرکی واردات و صادرات طی ۳ ماه آینده اعلام شد
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت ۱۴۰۵ کانون های وکلا تا ۱۱ مهر ماه
سخنگوی ارتش: آمریکا در منطقه مستأصل شده است/ پایگاه‌های آمریکایی دیگر قابل بازسازی نیستند
تأمین مستمر سوخت نیروگاه‌ها شرط اصلی عبور از فصل سرد سال
دانشگاه علم و فرهنگ در شاخص‌های نوآوری سایمگو بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور است
مهلت ثبت‌نام در آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت تمدید شد
بنزین سوپر وارداتی ۱۱۱ هزار تومان معامله شد
گروسی: در حال حاضر گفتگوهای تمام عیاری میان ایران و آمریکا وجود ندارد
«گردهمایی دختران ایران» نماد حضور پرشور دانشجویان است
هشدار مدودف نسبت به رسیدن خطر وقوع جنگ جهانی به بالاترین سطح
پزشکیان: از ارائه برنامه‌ اصلاح الگوی مصرف برای تنظیم مقررات و قیمت‌گذاری استقبال می‌کنیم
دانشجویان انقلابی اجازه ایجاد فضای رادیکال در دانشگاه علامه را ندادند
کار دانشجویی با مهارت خودت در آویدگرد؛ تدریس آنلاین، کارگاه انجمن علمی و شب بازی
راهنمای انتخاب کالای خواب برای اتاق خواب مدرن
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top