تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/01/26 - 10:06
کد خبر: 555511

پرونده ویژه تبعات اقتصادی جنگ رمضان؛ قسمت اول

جنگ رمضان؛ سومین شوک بزرگ تاریخ اقتصادجهان

جنگ رمضان؛ سومین شوک بزرگ تاریخ اقتصادجهان

اختصاصی خبرنامه دانشجویان ایران- پس از تحمیل جنگ رمضان توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، این کشورها که در خیال خام خود کل جنگ را سه چهار روز پیش‌بینی کرده بودند، با دیوار سخت واقعیت روبرو شدند. امروز با گذشت بیش از ۴۰ روز از جنگ، اقتصاد دنیا با تبعات سنگینی مواجه شده است. در این پرونده ویژه قصد داریم هر چند روز، تبعات بوجود آمده از این اشتباه استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی را مرور کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید مصطفی موسوی نژاد/// پس از تحمیل جنگ رمضان توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، این کشورها که در خیال خام خود کل جنگ را سه چهار روز پیش‌بینی کرده بودند، با دیوار سخت واقعیت روبرو شدند. امروز با گذشت بیش از 40 روز از جنگ، اقتصاد دنیا با تبعات سنگینی مواجه شده است. در این پرونده ویژه قصد داریم هر چند روز، تبعات بوجود آمده از این اشتباه استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی را مرور کنیم. در همین ابتدا بد نیست بدانیم بودجه نظامی آمریکا در سال 2024 حدود 1 تریلیون دلار بوده در حالیکه بودجه نظامی ایران در حد 8 میلیارددلار بوده است. بودجه نظامی آمریکا برابر با بودجه نظامی 10 کشور رتبه‌های بعدی آمریکا (شامل چین، روسیه، هند، عربستان، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ژاپن، کره‌جنوبی و ایتالیا) می‌باشد. جالب آنکه آمریکایی که در این روزها تمام تلاش خود را برای باز کردن تنگه هرمز انجام می‌داد، وقتی در انجام این کار ناتوان شد، خودش یه قفل دیگر بر این تنگه زد و اقدام به محاصره دریایی نمود و بدین ترتیب اوضاع دنیا را بیش از پیش ملتهب کرد. ضمن اینکه محاصره دریایی ایرانی که 8500 کیلومتر مرز دارد که فقط 1600 کیلومتر آن مربوط به دریای جنوب است، امری مسخره به نظر می‌رسد. ایران یک جزیره کوچک نیست که بتوان با محاصره دریایی آن را فلج نمود. 
در همین راستا ماریو ناوفال، تحلیلگر اقتصادی می‌نویسد:«ایران نفت خود را از کانال‌های مخفی دیگری به چین می‌فروشد، فلذا محاصره دریایی تاثیری بر آن‌ها نخواهد داشت. همچنین روسیه تجهیزات نظامی خود را از طریق دریای خزر به ایران می‌رساند و این مسیر از گزند ترامپ به دور است.» 
بد نیست بدانیم ایران پیش‌بینی این شرایط را می‌کرده و چیزی حدود 174 میلیون بشکه معادل 80 روز صادرات ایران، خارج از محدوده محاصره دریایی آمریکا قرار داده است. امروز 129 نفتکش بصورت چراغ خاموش در حال حرکت در اقیانوس هستند. 
بدین ترتیب در ادامه به تبعاتی که دنیا با ان مواجه شده است می‌پردازیم. 
-    نشریه هیل در مورد تبعات این جنگ نوشت: اقتصاد آمریکا در حال حرکت به سمت رکود است و شاید بدترین رکود تاریخ آمریکا رخ بدهد.
-    بانک جهانی هشدار داده است که این اتفاق سومین شوک بزرگ تاریخ اقتصاد بوده است و در صورت تداوم می‌تواند برای 45 میلیون نفر در دنیا قحطی بوجود آورد. همچنین طبق هشدار صندوق‌بین‌المللی پول و آژانس بین‌المللی انرژی، تداوم محدودیت تنگه هرمز بزرگترین شوک تاریخ بازار جهانی انرژی را در پی خواهد داشت. فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در همین راستا گفته است در بحران‌های 1973 و 1979، هر بار حدود 5 میلیون بشکه در روز را از دست داده‌ایم. اما امروز 13 میلیون بشکه در روز از دست رفته است و هر لحظه ممکن است بیشتر هم شود. در بحران اوکراین 75 میلیاردمتر مکعب گاز از دست رفت اما امروز گاز بیشتری از دست رفته است. بیش از 80 تاسیسات نفتی آسیب دیده‌اند. بیش از یک سوم این تاسیسات بگونه‌ای آسیب دیده‌اند که با فرض توقف همین امروز جنگ، تا دو سال طول خواهد کشید تا به وضعیت عادی برسند.

 

  •  
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای جامع خرید و فروش ملک در پرند؛ از مسکن ملی تا پروژه‌های لوکس
خرید مواد اولیه تولید شکلات؛ راهنمای انتخاب ترکیبات برای افزایش کیفیت، براقیت و ماندگاری
فروش قطعات پکیج لورچ با ۲۵ درصد تخفیف ویژه
شارژ کارتریج در محل، بهترین انتخاب شرکت هایی که عجله دارند!
نکاتی برای تمیز کردن و نگهداری صحیح از فرش
۷ مهارت ضروری هر معامله گر که نمی دانید
فارکس چیست و چرا باید آن را جدی بگیریم؟
فرش کثیف چقدر می‌تواند برای سلامتی ما خطرناک باشد؟
خرید بیت کوین: راهنمای عملی برای ایرانیان
فیلم | توضیح آیت‌الله جوادی‌آملی درباره نماز قائد شهید
بیانیه حزب اتحاد ملت؛ موشکهای آمریکایی را پیام دیپلماتیک میداند که باید با لبخند پاسخ داد!
‌یمنی‌ها نفتکش‌های عربستان را از باب‌المندب برگرداندند
مسی به حضور در تیم ملی فوتبال آرژانتین ادامه می دهد
ویزای شمشیربازان برای مسابقات قهرمانی جهان صادر شد
بازار فروش سؤالات جعلی آزمون دستیاری
مهلت بخشودگی جریمه قانون مالیات بر ارزش افزوده تا ۳۱ تیر تمدید شد
حملات جدید ایران به مواضع آمریکایی در بحرین و اردن
سخنگوی دولت: لنج‌های تجاری در جاسک مورد حمله دشمن قرار گرفته است
ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران آغاز شد
یخچال انسانی برای مقابله با گرمازدگی ساخته شد
فرصت همکاری در حوزه علوم اعصاب و فناوری
بازار فروش سؤالات جعلی آزمون دستیاری
ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران آغاز شد
۸ نفر از روسای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها ابقا شدند
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top