تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/04/14 - 19:27
کد خبر: 559412

اسکان ۵۰ هزار زائر در بهشت زهرا(س) مهیا شد

اسکان ۵۰ هزار زائر در بهشت زهرا(س) مهیا شد

سازمان بهشت زهرا(س) با آماده‌سازی ۱۳ سایت اسکان و جانمایی ۱۲ هزار چادر، ظرفیت اسکان شبانه ۵۰ هزار زائر را فراهم کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سازمان بهشت زهرا (س) با آماده‌سازی ۱۳ سایت اسکان، جانمایی ۱۲ هزار چادر، آماده‌سازی پارکینگ‌ها، تقویت زیرساخت‌های آب، برق و سرمایش، ظرفیت اسکان شبانه ۵۰ هزار نفر همزمان با برگزاری مراسم وداع و تشییع امام شهید در بهشت زهرا(س) و حرم مطهر امام خمینی(ره) فراهم شده است.

در پی برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده از سوی شهرداری تهران و مأموریتی که برای سازمان بهشت زهرا(س) در حوزه خدمت‌رسانی به زائران تعریف شده، این سازمان با تکیه بر ظرفیت‌های زیرساختی خود در محدوده بهشت زهرا(س) و حرم مطهر امام خمینی(ره)، طرح گسترده‌ای را برای اسکان، پذیرایی، پشتیبانی و هدایت زائران به اجرا گذاشته است.

بر اساس این گزارش، موقعیت جغرافیایی بهشت زهرا(س) و حرم مطهر امام خمینی(ره) در جنوب تهران و استقرار این مجموعه در یکی از مبادی مهم ورود زائران به پایتخت، از مهم‌ترین دلایل انتخاب آن به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی اسکان و خدمات‌رسانی بوده است. طبق آمارهای موجود، حدود ۴۶ درصد زائرانی که وارد تهران می‌شوند از مبادی جنوبی وارد پایتخت خواهند شد و به همین دلیل، ظرفیت‌های موجود در این محدوده برای ارائه خدمات در بدو ورود زائران، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در محدوده این سازمان و حرم مطهر امام خمینی(ره)، حدود ۳ هزار چشمه سرویس بهداشتی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین مزیت‌های زیرساختی این مجموعه برای میزبانی از جمعیت انبوه زائران به شمار می‌رود. بر همین اساس و با توجه به همین ظرفیت‌ها، بخشی از پارکینگ‌ها، صحن‌ها و فضاهای موجود در حرم امام و بهشت زهرا(س) برای اسکان زائران، استقرار خودروهای شخصی و عمومی و ساماندهی حضور جمعیت اختصاص یافته است.

در این چارچوب، تقسیم‌بندی فضاها برای تفکیک محل استقرار خودروها، محدوده اسکان زائران و بخش‌های خدماتی انجام شده تا امکان مدیریت هم‌زمان اسکان، تردد و خدمات‌رسانی فراهم باشد.

در بخش اسکان، هماهنگی‌های لازم با جمعیت هلال احمر انجام شده و هلال احمر استان اصفهان با حضور در محل، از فضاهای پیش‌بینی‌شده بازدید کرده و پس از بررسی زیرساخت‌ها، این مجموعه را به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی و جدی اسکان زائران تأیید کرده است.

بر این اساس، در مجموع ۱۳ سایت برای اسکان زائران در محدوده بهشت زهرا(س)، حرم امام و فضاهای وابسته جانمایی شده است. برای این سایت‌ها نصب حدود ۱۲ هزار چادر برنامه‌ریزی شده و عملیات نصب چادرها در بسیاری از سایت‌ها آغاز شده است؛ به‌گونه‌ای که در برخی نقاط نصب چادرها به پایان رسیده و در سایر سایت‌ها نیز مراحل تکمیلی در حال انجام است. همچنین داربست‌های حاشیه‌ای، محصورسازی و آماده‌سازی پیرامونی این سایت‌ها نیز اجرا شده تا شرایط لازم برای استقرار امن و منظم زائران فراهم شود.

برای هر یک از ۱۳ سایت اسکان، تمهیدات جداگانه‌ای در حوزه آب‌رسانی و پذیرایی در نظر گرفته شده است. بر این اساس، در هر سایت به‌طور میانگین دو ایستگاه آب پیش‌بینی شده که هر یک از این ایستگاه‌ها به دو مخزن ۲ هزار لیتری مجهز هستند. این ایستگاه‌ها وظیفه تأمین آب شرب، آب خنک، شربت و سایر اقلام مورد نیاز زائران را بر عهده دارند.

علاوه بر این، پنج تانکر متعلق به خود سازمان که پیش‌تر برای حمل آب خام استفاده می‌شد، ضدعفونی و به تجهیزات لازم از جمله لوله‌کشی و شیر برداشت آب مجهز شده‌اند تا در صورت نیاز، چه در داخل مجموعه بهشت زهرا(س) و چه در محیط‌های پیرامونی و کریدورهای اصلی تردد، برای تأمین آب مورد استفاده قرار گیرند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، ظرفیت فعلی اسکان شبانه در بهشت زهرا(س) و فضاهای پیش‌بینی‌شده برای زائران، ۵۰ هزار نفر در هر شب است. این ظرفیت شامل چادرهای اسکان، فضاهای مسقف ثابت، تأمین فرش، پتو، موکت و دیگر ملزومات مورد نیاز برای استقرار و استراحت زائران است؛ البته در صورت افزایش حجم مراجعات و نیاز بیشتر، ظرفیت اسکان قابلیت توسعه نیز دارد.

در بخش حمل‌ونقل و ترافیک، مسئولیت اصلی مدیریت ترافیک بر عهده پلیس راهور و معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران است و اگر لازم باشد ما نیز به آنها کمک می‌کنیم؛ با این وجود سازمان بهشت زهرا(س) در داخل مجموعه برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و در هماهنگی با نهادهای مسئول، بخشی از ظرفیت‌های پارک خودرو را آماده کرده است.

بر این اساس، حدود پنج تا شش پارکینگ بزرگ در اطراف بهشت زهرا(س) و حرم مطهر امام خمینی(ره) از جمله در محدوده غرب بزرگراه خلیج فارس، شمال بزرگراه علامه عسکری و محدوده کهریزک برای استقرار خودروها و ناوگان اتوبوسی در نظر گرفته شده است و تاکنون جانمایی ۴۰۰ دستگاه اتوبوس متعلق به استان اصفهان در این پارکینگ‌ها انجام شده و محدوده استقرار آن‌ها مشخص شده است. برای سایر اتوبوس‌ها و ناوگان نیز متناسب با اعلام پلیس راهور، شهرداری تهران و سایر دستگاه‌های مسئول، ظرفیت‌های تکمیلی در نظر گرفته خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
فیلم | تابوت کوچک در آغوش عزاداران بی‌شمار
فیلم | گلباران پیکر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان دانشگاه شریف
خداحافظی رسمی کی‌روش از تیم ملی غنا
رایزنی وزرای خارجه قطر و فرانسه درباره تفاهم‌نامه ایران آمریکا
قالیباف: در قبال امنیت و سرنوشت تمامی اضلاع جبهه مقاومت مسئولیت داریم
چند ساعت پس از جدایی تارتار؛ رحمتی سرمربی تیم فوتبال گل‌گهر شد!
قالیباف: شرط مذاکره قوی، آمادگی کامل برای جنگ است
علت خشم محافل صهیونیستی از سرمربی تیم ملی فوتبال مصر چه بود؟
آغاز مراسم تشییع آقای شهید از ساعت ۶
عارف: فردا جهان شاهد حماسه‌ای از جنس عقلانیت انقلابی خواهد بود
برگزاری تشییع رهبر شهید از جمکران تا حرم حضرت معصومه(س) به صورت زمینی
پاسخ باشگاه استقلال به سازمان لیگ در مورد سقف بودجه و بازیکن خارجی
دریادار ایرانی: دشمن خود را برای نبرد با رزمندگان مسلمان آماده کند
تیم کشتی آزاد جوانان ایران نایب‌ قهرمان آسیا شد
بازیکن ۲۹ ساله اولین خرید تارتار شد
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top