تاریخ انتشار: شنبه 1405/05/17 - 13:14
کد خبر: 561219

قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد

قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد

در مدل جدید طرح تغذیه دانشجویی اعتبار در نظر گرفته‌شده برای وعده ناهار ۳۵۰ هزار تومان و برای وعده شام ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طرح جدید تغذیه دانشجویان با هدف تغییر شیوه تخصیص و مصرف یارانه غذا و افزایش امکان انتخاب دانشجویان طراحی شده است. در این طرح، دانشجو به جای رزرو مستقیم غذا، اعتبار تغذیه دریافت می‌کند و این اعتبار در قالب کیف پول الکترونیکی در اختیار او قرار می‌گیرد.

بر اساس این طرح، سلف‌سرویس‌ها و رستوران‌های مکمل دانشگاه‌ها حفظ می‌شوند، اما امکان واگذاری آنها به چند بهره‌بردار بخش خصوصی وجود دارد. این مجموعه‌ها تحت نظارت دانشگاه فعالیت می‌کنند و کیفیت خدمات و غذای آنها در ادامه همکاری مؤثر خواهد بود.

در مدل جدید، بخشی از اعتبار تغذیه از محل یارانه صندوق رفاه و بخش دیگر توسط دانشجو تأمین می‌شود. دانشجو می‌تواند از اعتبار خود برای وعده‌های صبحانه، ناهار و شام استفاده کند و هزینه غذا از کیف پول الکترونیکی او کسر می‌شود.

برای اجرای این طرح، سامانه‌ای با پنل‌های جداگانه برای دانشجو، رستوران، دانشگاه و صندوق رفاه طراحی شده است. همچنین رقابت میان رستوران‌ها، امکان امتیازدهی دانشجویان به کیفیت غذا و خدمات و تأثیر این ارزیابی بر تمدید قرارداد مجموعه‌ها از دیگر ویژگی‌های طرح عنوان شده است.

در صورت استفاده‌نکردن دانشجو از اعتبار، سهم یارانه به خزانه بازمی‌گردد و سهم پرداختی دانشجو مجدداً به کیف پول او بازگردانده می‌شود تا در دفعات بعد قابل استفاده باشد.

در خصوص تعیین سقف اعتبار وعده های غذایی در طرح جدید تغذیه دانشجویی، نیز، رضا ریاحی رئیس اداره امور تغذیه دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرده است: یکی از مهم‌ترین ابهام‌های دانشجویان، نحوه تعیین سقف اعتبار وعده‌های غذایی است؛ ارقامی که برای ناهار ۳۵۰ هزار تومان و برای شام ۲۵۰ هزار تومان اعلام شده است.

وی افزود: وزارت علوم برای تعیین این ارقام، از دانشگاه‌های مختلف کشور اطلاعات مربوط به هزینه تمام‌شده غذا را دریافت کرده است. دانشگاه‌ها موظف شدند برآورد کنند که هزینه واقعی تهیه هر وعده غذایی، به‌ویژه در ابتدای سال تحصیلی، چه میزان خواهد بود.

رئیس اداره امور تغذیه دانشگاه صنعتی شریف افزود: پس از جمع‌آوری این اطلاعات و بررسی میانگین هزینه‌ها، سقف اعتبار وعده‌های غذایی مشخص شد. بنابراین، ارقام اعلام‌شده نه بر اساس قیمت یک دانشگاه خاص، بلکه بر اساس میانگین محاسبات انجام‌شده در سطح کشور تعیین شده‌اند.

وی افزود: در مدل جدید، اعتبار در نظر گرفته‌شده برای وعده ناهار ۳۵۰ هزار تومان و برای وعده شام ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود. دانشجو در صورتی که غذایی با قیمت بالاتر از این سقف انتخاب کند، باید شخصاً مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

ابهام در اعتبار صبحانه؛ طرحی که هنوز نهایی نشده است

وی افزود: در کنار ناهار و شام، موضوع اعتبار صبحانه نیز یکی از بخش‌های مبهم طرح جدید است. پیش‌تر عددی حدود ۱۲۰ هزار تومان به‌عنوان اعتبار صبحانه مطرح شده بود، اما هنوز مشخص نیست این مبلغ دقیقاً با چه سازوکاری در اختیار دانشجو قرار خواهد گرفت.یکی از ابهام‌های اصلی این است که آیا این مبلغ به‌صورت روزانه اختصاص پیدا می‌کند یا به شکل تجمیعی در اختیار دانشجو قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: اجرای مدل مشابه ناهار و شام برای صبحانه، به‌خصوص در دانشگاه‌هایی مانند شریف، چالش‌های خاص خود را دارد؛ زیرا همه دانشجویان هر روز در دانشگاه حضور ندارند و ممکن است دانشجو برای استفاده از یک اعتبار محدود، صرفاً به دانشگاه مراجعه نکند.به همین دلیل، شیوه استفاده از این اعتبار هنوز در حال بررسی است و باید مدل اجرایی مناسبی برای آن طراحی شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رژیم صهیونیستی در قتل مداح جوان به دنبال ایجاد وحشت در جامعه است
ذوالقدر: آمریکا تا رفتارش را تصحیح نکند تنگه هرمز باز نخواهد شد
عراقچی: توافق با عمان نزدیک است/ تکذیب سهم ۱۱ درصدی ایران از خزر
شورای امنیت سه‌شنبه میزبان نشستی درباره کرانه باختری
آغاز فروش بلیت اتوبوس به مقصد مشهد/ قیمت‌ها اعلام شد
عمان: مذاکرات درباره ترتیبات دریانوردی در تنگه هرمز در فضای مثبت جریان دارد
پزشکیان‌: بهترین زمان برای دستیابی به توافق شرایط کنونی است
رونمایی از یک ربات انسان‌نما برای زندگی فراتر از کارخانه
بهبود باروری زنان بالای ۳۵ سال به کمک «مکمل‌های باکتریایی»
ارائه طرحی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های مسکونی
خبرنگاری در عصر هوش مصنوعی؛ تهدیدی برای شغل یا فرصتی برای تحول؟
«گزارش آخرین گزارش»؛ روایتی ماندگار از شهید محمود صارمی در روز خبرنگار
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
هشدار کانادا درباره عواقب تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا
الزیدی: ۳۰ سپتامبر زمان نهایی خروج نیروهای ائتلاف آمریکا از عراق است
گزارشی از حادثه دریایی در سواحل عمان
لیونل مسی عزادار شد
توافق با عمان نزدیک است
علل مرگ زنان در ایران
اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است
خبرنگاران در مقابله با روایت‌سازی دشمن نقش مهمی دارند
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top