تاریخ انتشار: جمعه 1405/05/23 - 11:22
کد خبر: 561616

سقاب اصفهانی؛

مصرف بنزین ایران فاصله معناداری با الگوی بهینه دارد

مصرف بنزین ایران فاصله معناداری با الگوی بهینه دارد

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی گفت: هر تصمیمی درباره قیمت بنزین پیش از اجرا باید به‌ صورت شفاف با مردم در میان گذاشته شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در گفت‌ وگویی درباره مباحث مطرح‌شده در روزهای اخیر پیرامون وضعیت عرضه بنزین در کرمان اظهار کرد: موضوع از شب گذشته در حال پیگیری بوده و دستور توقف اقدام انجام‌شده نیز صادر شده است.

وی افزود: امروز نیز گفت‌ وگوهایی با وزرای نفت و امور اقتصادی و دارایی و دیگر مسئولان دولت برای بررسی دقیق‌تر این مساله انجام شده است.

رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی با اشاره به حساسیت جامعه نسبت به موضوع بنزین گفت: رویکرد دولت، پرهیز از هرگونه اقدامی است که مردم را غافلگیر کند. هر تغییر احتمالی در حوزه انرژی به‌ ویژه بنزین باید پیش از اجرا با مردم مطرح و دلایل، ابعاد، راهکارها و پیامدهای آن به‌روشنی تشریح شود.

سقاب اصفهانی با بیان اینکه مصرف روزانه بنزین کشور به‌ طور میانگین حدود ۱۳۵ میلیون لیتر است، یادآورشد: از این میزان، حدود ۱۱۲ میلیون لیتر در پالایشگاه‌های کشور تولید می‌شود و نزدیک به ۹ میلیون لیتر نیز از طریق تبدیل محصولات پتروشیمی به بنزین تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: محصولاتی که اکنون در پتروشیمی‌ها به بنزین تبدیل و در جایگاه‌ها عرضه می‌شود، تا سال ۱۴۰۰ صادر می‌شد و برای کشور درآمد ارزی داشت؛ اما ناترازی بنزین موجب شد این محصولات به مصرف داخلی برسد.

معاون رئیس‌جمهور اعلام کرد: برآورد می‌شود استفاده از این محصولات در داخل کشور، سالانه حدود ۲ میلیارد دلار از منابع ارزی قابل استفاده برای تامین دارو، کالاهای اساسی، گندم و پرداخت یارانه‌ها را کاهش داده باشد.

مصرف فعلی بنزین کشور حدود ۱۳۵ میلیون لیتر است

وی خاطرنشان کرد: بخش دیگری از نیاز روزانه کشور نیز از طریق واردات یا برداشت از ذخایر راهبردی تامین می‌شود و به همین دلیل، مدیریت مصرف و نزدیک‌کردن میزان مصرف به تولید داخلی، یک ضرورت اقتصادی است.

سقاب اصفهانی با اشاره به بررسی‌های انجام‌شده درباره مصرف سوخت در کشورهای مختلف، توضیح داد: بر اساس این بررسی‌ها، مصرف بهینه بنزین در ایران با توجه به جمعیت، وسعت کشور و میزان جابه‌جایی بار و مسافر باید بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون لیتر در روز باشد؛ در حالی که مصرف فعلی حدود ۱۳۵ میلیون لیتر است.

وی استاندارد و مصرف بالای خودروها را یکی از مهم‌ترین عوامل این فاصله دانست و افزود: بخش قابل توجهی از شکاف موجود میان مصرف فعلی و مصرف بهینه، ناشی از وضعیت خودروها و سیاست‌گذاری در صنعت خودروسازی است و نباید صرفاً مردم را مسئول افزایش مصرف دانست.

تشریح سه سناریوی در دست بررسی

رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی با تاکید بر اینکه هیچ‌کدام از گزینه‌های مطرح‌شده مصوبه مکتوب دولت نیست، گفت: وجود سناریوهای متعدد برای یک مساله، امری طبیعی است و باید همه گزینه‌ها در فضایی کارشناسی بررسی شوند تا بهترین راهکار انتخاب شود.

وی سناریوی نخست را عرضه بنزین به میزان تولید روزانه کشور اعلام و اضافه کرد: در این روش، بدون تغییر در قیمت، بنزین تا سقف تولید کشور در جایگاه‌ها عرضه می‌شود؛ اما ممکن است این شیوه به ایجاد صف و نابرابری در دسترسی به سوخت منجر شود.

سقاب اصفهانی درباره سناریوی دوم اذعان داشت: در این الگو، میزان سوخت در دسترس میان خودروها توزیع می‌شود و مصرف بیش از سهمیه تعیین‌شده، با نرخ غیریارانه‌ای و متناسب با هزینه تأمین یا واردات عرضه خواهد شد.

وی سناریوی سوم را اختصاص بخشی از بنزین به حمل‌ونقل عمومی بر مبنای پیمایش و توزیع بخش باقی‌مانده میان همه آحاد مردم دانست و اظهار کرد: در این روش، به جای آنکه سهم یارانه بنزین فقط به دارندگان خودرو اختصاص یابد، امکان توزیع عادلانه‌تر آن میان مردم فراهم می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: هر سه سناریو دارای نقاط قوت و ضعف است و رسانه‌ها، کارشناسان و مردم می‌توانند با بررسی ابعاد مختلف این راهکارها، دولت را در انتخاب تصمیم درست یاری کنند.

سقاب اصفهانی گفت: هدف نهایی، کاهش وابستگی به واردات بنزین، ایجاد تعادل میان تولید و مصرف و هدایت منابع کشور به اولویت‌هایی همچون تأمین دارو، کالاهای اساسی و تقویت زیرساخت‌هاست.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سالن‌ مطالعه دو دانشکده مهندسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر باز طراحی شد
اولویت‌های استادان برای سال تحصیلی پیش‌رو بررسی شد
فانتزی‌زدگی و فردگرایی خانواده را تهدید می‌کند
عراق تسلیم خواسته ضد ایرانی آمریکا نشود
پست جنجالی خبرنگار صهیونیست و اشاره به عملیات «پیجر» در ایرلند!
حادثه برای پرواز دبی به تل‌آویو با ۱۵۰ مسافر اسرائیلی
اعلام رسمی پایان مأموریت نظامی ائتلاف آمریکا در عراق
تحرکات مخفی کاخ سفید در قبال عربستان و امارات
مهاجمان تیم ملی فوتبال بدون زهر هستند
خانه دوم‌مان را به دشمن نمی‌سپاریم / با تبعیت از رهبری از پیچ تاریخی پیش‌رو عبور می‌کنیم
سهمیه طرح «تورم صفر» بر اساس تعداد اعضای خانوار تعیین می‌شود
مواد اولیه دارو به اندازه کافی وارد کشور شده است
فعالیت سامانه‌های بارشی پاییز آغاز شد
اقتدار دریایی ایران پشتوانه امنیت خطوط کشتیرانی است
پایان کار فینالیست‌های تیراندازی بدون مدال
پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور
لیدرهای آشوب‌طلب دانشگاه علامه زیر ذره‌بین / مطالبه برخورد با هنجارشکنان
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top