تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/05/25 - 11:50
کد خبر: 561769

رئیس پژوهشگاه ارتباطات اعلام کرد؛

حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی

حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برگزاری پنج فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌ها، رساله‌های دکتری، طرح‌های پسادکتری و فرصت‌های مطالعاتی از سال ۱۴۰۱، گفت: رویکرد جدید با تمرکز بر همکاری با دانشگاه‌های تراز اول و در حوزه فناوری‌های نوین شامل هوش مصنوعی، فناوری‌های کوانتومی و نیازهای اولویت‌دار وزارت ارتباطات دنبال می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدحسین شیخی با تشریح روند حمایت‌های پژوهشگاه از پایان‌نامه‌ها، رساله‌های دکتری، طرح‌های پسادکتری و فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی، از تحولی در ساختار فراخوان‌های علمی خبر داد.

وی با اشاره به سوابق این حمایت‌ها، گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون، مجموعاً ۵ فراخوان در این زمینه برگزار شده است که دو فراخوان آن در بازه زمانی یک سال گذشته بوده و با سرعت و تمرکز ویژه اجرا شده‌اند و در حال حاضر، قراردادهای مربوط به فراخوان چهارم نهایی شده و فرآیند اجرایی فراخوان پنجم نیز با موفقیت به جریان افتاده است.

شیخی خاطرنشان کرد: سیاست کلان پژوهشگاه بر تنوع‌بخشی به مسیرهای حمایتی استوار است؛ به‌طوری‌که حمایت‌های مختلف شامل پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، فرصت‌های مطالعاتی جامعه و صنعت اعضای هیئت علمی، دوره‌های پسادکتری و طرح‌های پژوهشی اعضای هیئت علمی، چهار صورت اصلی حمایت‌های این پژوهشگاه را تشکیل می‌دهند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به تنوع سازوکارهای حمایتی، یادآور شد: فراخوان‌های پژوهشگاه در قالب دو شیوه «نوع یک» و «نوع دو» تعریف و اجرا شده است. در حمایت‌های نوع یک، عنوان پایان‌نامه یا رساله از پیش توسط دانشگاه تعیین می‌شود و پژوهشگاه بر اساس موضوعات و اولویت‌های اعلام‌شده، از طرح‌های مربوط حمایت می‌کند. در مقابل، در حمایت‌های نوع دو، عنوان و موضوع پژوهش با تعامل و هماهنگی میان دانشگاه و پژوهشگاه تعیین شده و پس از توافق طرفین، طرح وارد فرآیند حمایت می‌شود.

وی افزود: در همین بازه زمانی، پژوهشگاه با هدف گسترش تعاملات علمی و تقویت ارتباط مؤثر با مراکز دانشگاهی، در مجموع نزدیک به ۳۰ موافقت‌نامه همکاری با دانشگاه‌های تراز اول کشور منعقد کرده است.

پذیرش گزینشی و تمرکز بر فناوری‌های نوظهور

شیخی با تبیین چرخش تحولی پژوهشگاه در انتخاب و حمایت از طرح‌ها، تصریح کرد: سیاست ما در این دوره، عبور از پذیرش‌های کلی و حرکت به سمت گزینش‌گری دقیق علمی است؛ به طوری که در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از درخواست‌های واصله پذیرفته می‌شوند. این گزینش‌گری هم در انتخاب دانشگاه‌های طرف همکاری (تمرکز بر دانشگاه‌های تراز اول کشور) و هم در هدایت موضوعات به سمت نیازهای واقعی وزارت ارتباطات و فناوری‌های پیشران از جمله هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی اعمال می‌شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات، در خصوص سازوکار نظارتی این طرح‌ها، گفت: حمایت‌های پژوهشگاه صرفاً جنبه مالی ندارد، بلکه برای هر پروژه‌ تحت حمایت، یک راهبر پژوهشی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه به عنوان ناظر تخصصی تعیین می‌شود که در کنار تیم دانشگاهی روند پیشرفت کار را هدایت می‌کند. پرداخت‌های مالی نیز طی ۳ مرحله و بر اساس خروجی‌های ملموس و تایید راهبر انجام می‌گیرد و در نهایت، با ثبت دستاوردها در سامانه ایرانداک، پژوهشگاه در مالکیت معنوی نتایج حاصله شریک خواهد بود.

شیخی با اشاره به پایداری این خدمات در شرایط مختلف کشور، تصریح کرد: حتی در شرایط جنگی اخیر و با وجود تعطیلی دانشگاه‌ها، چرخ حمایت‌های علمی پژوهشگاه متوقف نشد و فراخوان پنجم با موفقیت به سرانجام رسید. همچنین برای طرح‌های بسیار خاص و یونیک که در مرزهای دانش حرکت می‌کنند، این آمادگی وجود دارد که خارج از زمان‌بندی فراخوان‌ها و به صورت ویژه مورد حمایت قرار گیرند.


وی افزود: تدوین محورها و مقدمات اجرایی فراخوان ششم آغاز شده است و در شهریورماه سال جاری، هم‌زمان با آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، آماده دریافت طرح‌های اساتید و دانشجویان خواهیم بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مراسم ختم زنده‌یاد «ایرج خواجه امیری» +عکس
زلزله ۴.۷ ریشتری خراسان رضوی را لرزاند
فرانسه: دو دیپلمات ایران در روزهای آینده اخراج می‌شوند
گزارش واشنگتن پست از اختلاف نظر ترامپ و ونس درباره ایران
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
امارات: فعالیت‌های تجاری با ایران تا اطلاع ثانوی متوقف می‌شود
چرا نوجوانان بیشتر هیجانی هستند؟
اولین مدال طلای کشتی فرنگی جوانان دشت شد/ کشتی‌گیر ایران ضربه فنی شد!
برنامه بازی‌های نمایندگان ایران در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا
عراقچی: پزشکیان اصلاح‌طلب است اما اصول‌گراست
اجماع قوای سه گانه بر لزوم اصلاح احکام برنامه هفتم پیشرفت براساس اولویت‌های کشور
اطلاعیه ثبت احوال برای عکس‌دار کردن شناسنامه داوطلبان کنکور
مدارس دولتی تقویت می‌شوند/ آمادگی برای آغاز "حضوری" سال تحصیلی جدید
حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان صندوق کشوری چقدر است؟
تثبیت مالکیت ۴۵ هزار ملک آموزش و پرورش در دستور کار
ایران، قربانی اقدامات تجاوزکارانه و حملات نظامی بوده است
راهنمای جامع خرید بهترین دوربین سونی؛ از عکاسی حرفه ای تا تولید محتوا با شرکت اطمینان
قبل از ثبت‌نام در کلاس نقاشی به این ۷ نکته توجه کنید
راهنمای خرید مودم ADSL؛ هر آنچه قبل از خرید باید بدانید
چگونه دوده را از روی فرش پاک کنیم؟
معرفی ۸ بازی سرگرم کننده برای تقویت حافظه شنیداری کودک
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top