تاریخ انتشار: شنبه 1405/06/07 - 00:03
کد خبر: 562656

در نامه بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران خطاب به قالیباف مطرح شد؛

مگر مجلس باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید!؟

مگر مجلس باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید!؟

بخشی از نامه: تیغ نظارت را که شریان حیاتی جمهوری بود، در مسلخ مصلحت‌تراشی‌های فردی و کنترل هیئت رئیسه، کُند و بی‌اثر کردید. خمول تدریجی مجلس در برابر مسائل کشور، خطرات بزرگی چون توده‌ای‌تر شدن ساخت سیاسی کشور را به همراه دارد که اگر امروز از آن پیشگیری نکنید، می‌تواند عواقب سختی را متوجه کشور کند.

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشجویی«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران در نامه خطاب به قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پیرامون عملکرد و مواضع چند ماههٔ اخیر وی نکاتی مطرح کرد.

متن کامل نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف  
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

سلام و احترام؛

آنچه در ادامه می‌خوانید، بخشی از نکاتی است که به حکم فریضه و از روی شفقت، با توجه به عملکرد و مواضع چند ماههٔ اخیر جنابعالی، لازم دیدیم با شما در میان بگذاریم. موفقیت شما را در میدان‌های امروز، موفقیت همهٔ مردم ایران می‌دانیم و اهمال یا ناکامی در این نبرد را به زیان تمامیت ایران.

۱. بازتولید دوگانهٔ کاذبِ مقاومت و توسعه

جنابعالی در سفر اخیر خود به بغداد، گزاره‌ای را بر زبان آوردید که نه با مبانی معرفتی انقلاب اسلامی سازگار بود و نه با عقلانیت سیاسیِ متناسب با بزن‌گاه‌های برون‌مرزی. سخن گفتن از «بی‌ثمر بودن اقتدار نظامی در شرایط عصر» و «گرسنگی مردم»، اگرچه در نگاه نخست صبغه‌ای از شفقت بر معیشت خلق دارد، اما در نگاهی ژرف‌تر، تن دادن به همان دوگانه‌های منسوخ و واهیِ «توسعه در برابر مقاومت» است!

جناب آقای قالیباف! توان دفاعی کشور، رقیب رفاه و گشایش اقتصادی نیست، بلکه خاستگاه و تکیه‌گاه آن است. با کدام منطق مبتنی بر حکمت، تکیه‌گاه امنیت را در کفهٔ مقابل نان و تدبیر زندگی مردم قرار دادید؟ مردم نمی‌خواهند شما را در ادامهٔ آن شجرهٔ ناپاکِ سیاسی ببینند که سال‌ها کشور را با همین دوگانه‌های دروغین به عقب راندند؛ هم بر مقاومت زخم زدند و هم توسعه را از آیندهٔ این کشور دریغ کردند.

۲. تعطیلی عملیاتی و انفعال ساختاری مجلس

جناب آقای قالیباف!

چگونه است که علی‌رغم پیش‌بینی‌های حقوقی و مجوز صریح کمیسیون آیین‌نامهٔ داخلی مجلس در ماه‌های پیش از تلاطمات جاری جهت انعقاد جلسات در مکانی خارج از صحن بهارستان، جنابعالی هیچ تمهید و تدبیری برای پایداری و اثربخشی بیشتر نهاد قانون‌گذاری در چنین شرایط حساسی نیندیشیدید؟

جای حیرت است که در روزهای نیاز مبرم کشور به قانون‌گذاری هوشمندانه، به همین برگزاری کم‌رنگ و نیمه‌تشریفاتی جلسات رضایت داده‌اید! حتی اگر برگزاری مجازی جلسات را ـ که البته در قانون به عنوان آخرین راه پیش‌بینی شده ـ بپذیریم، چرا با وجود تعطیلی چندماهه و تراکم عقب‌ماندگی‌های تقنینی در کشور، هیچ عزمی برای افزایش تعداد جلسات مجازی دیده نمی‌شود و حتی با لغو مکرر آنها مواجه هستیم؟

جای تأسف است که جنبش دانشجویی مجبور است مطالبات و اندازه‌های صریح رهبر معظم انقلاب را در خصوص ضرورت قانون‌گذاری در موضوع راهبردیِ تنگهٔ هرمز ـ که هنوز طرح آن در مجلس تعیین تکلیف نشده ـ به جنابعالی یادآوری کند. الحذر!

۳. از شعار «نفی رئیس‌سالاری» تا مسلوب‌الاختیار ساختن نمایندگان

جناب آقای رئیس!

حافظهٔ انتخاباتی مردم و دانشجویان آنقدر کوتاه نیست که شعارها و بیانیه‌های انتخاباتی جنابعالی در زمستان ۱۳۹۸ را فراموش کند. شما روزی با نقدهای تند بر الگوهای مدیریت گذشته در مجلس، از ضرورت برچیدن ساختار «ریاست‌محور» مجلس و پایان دادن به بدعت «نماینده و نماینده‌تر» سخن می‌گفتید و خواستار بازگرداندن اقتدار به بدنهٔ ۲۹۰ نفرهٔ نمایندگان بودید.

اما امروز کارنامهٔ مدیریت شما بر صندلی ریاست، تصویر معکوس و دردناکی از همین شعارها و وعده‌هاست! شما نه تنها آن ساختار تمرکزگرا را اصلاح نکردید، بلکه با تعمیق انحصارگری در ریاست مجلس، شأن و هویت نمایندگی را به نازل‌ترین سطح ممکن تنزل دادید.

۴. نظارت را در مسلخ مصلحت‌تراشی‌های فردی کند نکنید!

جناب آقای قالیباف!

تیغ نظارت را که شریان حیاتی جمهوری بود، در مسلخ مصلحت‌تراشی‌های فردی و کنترل هیئت رئیسه، کُند و بی‌اثر کردید. خمول تدریجی مجلس در برابر مسائل کشور، خطرات بزرگی چون توده‌ای‌تر شدن ساخت سیاسی کشور را به همراه دارد که اگر امروز از آن پیشگیری نکنید، می‌تواند عواقب سختی را متوجه کشور کند.

نظارتی که دائم به آن استشهاد می‌کنید، کدام یک از مسائل واقعی مردم را حل کرده است؟ ثمرهٔ ملموس آن در کشور چه بوده؟ کدام یک از ابزارهای نظارتیِ مصرح در قانون اساسی را به خروجی بازدارنده و ملموس منتج کرده‌اید؟

۵. ریاست بر چه چیزی؟

فراموش نکنید که جایگاه رئیس مجلس، هویتی مستقل و قائم‌به‌ذات از باقی نمایندگان ندارد. آیا «بازگرداندن مجلس به مردم و نمایندگان» همین بود که نمایندگان مردم را در تصمیمات کلان کشور این‌چنین مسلوب‌الاختیار سازید؟

وقتی مرجعیت صحن و حیات معنایی مجلس را این‌چنین از حیز انتفاع ساقط کرده‌اید، دقیقاً بر چه چیزی ریاست می‌کنید؟ آیا مگر مجلسی باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید؟

۶. رئیس مجلس در بغداد و غفلت از نظارت بر معیشت در تهران

رئیس‌مجلسی که در بغداد از دغدغهٔ معیشت مردم و ضرورت توجه به رشد اقتصادی سخن می‌گوید، در تهران نهادی را اداره می‌کند که مهم‌ترین ابزار قانونی برای تنظیم اقتصاد، نظارت بر دولت و پاسخ به مطالبات معیشتی مردم است.

حیفا اگر نگران گرسنگی مردم شریف هستید، نیم‌نگاهی بر عملکرد چندسالهٔ خود در مجلس بیاندازید و این پرسش‌ها را از کارنامهٔ خود آغاز کنید. امروز مردم به مراتب توانایی بیشتری نسبت به شما در ایراد سخنرانی در این موضوعات دارند!

وَ السَّلامُ عَلَی مَنِ اتَّبَعَ الهُدَی

بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران
با احترام و آرزوی موفقیت مجدد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مماشات با دشمن کافیست / امنیت شریان‌های تجاری منطقه باید به امنیت لبنان گره بخورد
مگر مجلس باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید!؟
رهبر معظم انقلاب: ارتکاب هرآنچه به ضرر انسجام اجتماعی باشد، ممنوع است
اسپانیا: حملات غیر قابل‌ قبول تل‌آویو به مرکز آنروا را محکوم می‌کنیم
هگست: گزینه حملات نظامی در تنگه هرمز را منتفی نمی‌دانیم
رایزنی وزرای خارجه ژاپن و کویت درباره بازگشایی تنگه هرمز
تداوم حملات توپخانه و انفجارهای ویرانگر اشغالگران در جنوب لبنان
سی ان‌ان: چین تحریم‌های «یک‌جانبه» آمریکا علیه ایران را نمی‌پذیرد
تاکید نوری المالکی بر ضرورت پرهیز از تنش داخلی در عراق
رسانه آمریکایی: محبوبیت ترامپ در ۴۷ ایالت منفی است
رئیس دیوان کیفری بین‌المللی: تسلیم آمریکا نخواهیم شد
تکرار مواضع ضدایرانی واشنگتن توسط وزیر انرژی آمریکا
قطر سفر نخست وزیرش به تهران را تایید کرد؛ محور رایزنی‌ها کاهش تنش‌ها
بادبادک های کودکان غزه تهدید نیست
فیلم | جلیلی: نصیحت مردم به کارگزاران؛ حقی است که نمی‌توان از مردم گرفت
 مردم پشت هرآنکه بر "علی الاصول باشد" هستند
بررسی اقتصادی راه‌اندازی خط تولید آنژیوکت؛ فرصت سرمایه‌گذاری در بازار تجهیزات پزشکی مصرفی
نکاتی برای تمیز کردن عمیق فرش در خانه
۵ ترفند حرفه‌ای برای ثابت ماندن کرم‌پودر
رسانه روس مطرح کرد؛ بی‌توجهی رهبر کره شمالی به تقلاهای ترامپ
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top