تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/02/29 - 11:18
کد خبر: 166768

هاشمی: هزینه‌ کرسی‌های آزاداندیشی در چارچوب مقررات را پرداخت می‌کنیم

سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم شب گذشته در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» که با موضوع بررسی کرسی‌های آزاداندیشی از شبکه خبر روی آنتن رفت، گفت: هنوز شناخت درستی از آزاداندیشی در جامعه وجود ندارد و به همین خاطر در 12 سال اخیر متأسفانه مراجع ذیصلاح نظارت مثبتی بر روند جلوگیری‌های لازم و بجا بر آزاداندیشی در جامعه و افکار عمومی نداشته‌اند.

خبرنامه دانشجویان ایران: معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: اگر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در چارچوب مقررات باشد ما هم همکاری می‌کنیم و هزینه‌های آن را پرداخت خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم شب گذشته در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» که با موضوع بررسی کرسی‌های آزاداندیشی از شبکه خبر روی آنتن رفت، گفت: هنوز شناخت درستی از آزاداندیشی در جامعه وجود ندارد و به همین خاطر در 12 سال اخیر متأسفانه مراجع ذیصلاح نظارت مثبتی بر روند جلوگیری‌های لازم و بجا بر آزاداندیشی در جامعه و افکار عمومی نداشته‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر جلسات آزاداندیشی بصورت زیرزمینی برگزار شود فرصتی برای پرداختن به آنها بوجود نمی‌آید که این مسئله بسیار مخرب است.

هاشمی در قسمت دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که چه میزان از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی راضی هستید، تاکید کرد: درصد رضایت‌بخشی از کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها بسیار زیاد است. اگر کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها به اندازه کافی برگزار نمی‌شوند به این خاطر است که این مسئله تهدیداتی را متوجه خود می‌دانند، ما باید شرایطی ایجاد کنیم که علاقمندی را برای ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی بالا ببریم.

هاشمی در ادامه در پاسخ به انتقاد میرحاجی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که بصورت تلفنی در برنامه شرکت کرده بود، خاطرنشان کرد: شما وزارت علوم را مقصر عدم برگزاری درست کرسی‌های آزاداندیشی می‌دانید ولی این که وزارت علوم تصدی‌گری کند صحیح نیست.

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: اگر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در چارچوب مقررات باشد ما هم همکاری می‌کنیم و هزینه‌های آن را پرداخت خواهیم کرد.
هاشمی در قسمت دیگری از سخنان خود در پاسخ به میرحاجی افزود: شما ما را به عدم همکاری در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی متهم می‌کنید. شما به ما پیشنهاد دهید که ما چه کاری را انجام دهیم؟ اصلا ما باید چه کاری انجام دهیم تا شما با ما همکاری داشته باشید.

وی در ادامه تاکید کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بارها به ما انگ زده و بارها علیه ما بیانیه داده و ما را متهم کرده است. بدون اینکه دلیل و سندی داشته باشد. البته ما استقبال می‌کنیم. ولی آقای میرحاجی نماینده تمام دانشجویان نیست. وی تنها نماینده تعدادی از دانشجویان است که البته برای ما این تعداد هم بسیار عزیز هستند.

هاشمی اضافه کرد: خیلی خوب است که در برنامه‌های تلویزونی دانشجویان حاضر شوند و نظرات خود را به مسئولان بگویند. ولی در این برنامه یک نفر را به عنوان نماینده تمام دانشجویان دعوت کرده‌اند که اینگونه نیست. بهتر بود از طیف‌ها و تشکل‌هایی که نظر مخالف با آقای میرحاجی دارند هم فردی دعوت می‌شد.

معاون فرهنگی وزارت علوم در قسمت دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سهم وزارت علوم در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و تحقق مطالبه رهبری نزدیک به  70 درصد است. کرسی‌های آزاداندیشی نیاز به حمایت و کنترل و دستورالعمل و چهارچوب دارد و نباید گله‌ای از نظارتهای لازم الاجرا داشت و این نظارتها را دخالت دانست.

هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی مغفول مانده است، اظهار داشت: آزاداندیشی یعنی افراد مانع ذهنی یا عینی برای تبادل نظر با دیگران نداشته باشند و باید اذعان کرد که دراین باره وضع مطلوب نیست.

وی گفت: محدود کردن آزاداندیشی هزینه دارد. برخی‌ها احساس می‌کند نباید یک‌سری از حرف‌ها زده شود چون دشمن سوء استفاده می‌کند ولی اینگونه نیست، دشمن از اینکه آزادانه نظرات گفته نشود می‌تواند سوء استفاده کند.

معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: آزاد اندیشی زمانی به عنوان یک مطالبه جریان پیدا می‌کند که آزاداندیشی به نفع جامعه دانسته شود.

هاشمی تصریح کرد: در سال 93 فقط 300 کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌های کشور برگزار شد. هر چند این موضوع چندان کمی نیست و باید کیفی بررسی شود اما به نظر من بین 20 تا 30 درصد این خواست رهبری و سیاست گذاران نظام تحقق یافته است.

وی در خاتمه در پاسخ به درخواست مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برای حضور در جمع دانشجویان این دانشگاه گفت: من همواره در دانشگاه‌های مختلف در حال رفت و آمد هستم و با تشکل‌های مختلف هم دیدار می‌کنم. امشب هم قول می‌دهم طبق درخواست آقای میرحاجی سه شنبه هفته آینده برنامه‌های خود را کنسل کنم و برای ادامه بحث به دانشگاه تهران بروم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
موفقیت اولیه سامانه فناورانه مهار آلودگی هوای تهران
عناوین پرفروش نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
شناسایی ۴۹۲ گونه بیماری نادر در ایران
بانک مرکزی: صدور چک الکترونیک سرعت گرفت
تکذیب محتوای ‌منسوب به آیت‌الله علم‌الهدی درباره مذاکرات
وضعیت تکان‌دهنده مزار زنده‌یاد عنایت‌الله بخشی در قطعه هنرمندان
بندهای فیفا که ماجرای ویزای ساعتی به تیم ملی ایران را رد می‌کند
رایگان شدن سینما از ابتدای تیرماه برای مددجویان کمیته امداد
زلفی‌گل: تاکید شهید رییسی به اخذ تصمیمات علم پایه برای کشور
عبور ۲۸ کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی سپاه طی شبانه‌روز گذشته
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به «صور» در جنوب لبنان
زاکانی: بازسازی ۲۴۰ واحد آسیب دیده در جنگ دو ساله به اتمام می‌رسد
استراتژی‌های دفاعی در نظام قضایی ایران
نیمار به رکورد «پله» رسید
تنها توافقی را مشروع و مقبول می‌دانیم که مزیّن به رضایت و تأییدِ شخصِ حضرت‌عالی باشد
سراب توافق بازی ترامپ برای کاهش قیمت نفت است
پایان کار ایران با ۳ نقره در جوانان آسیا
روایت ترور خانوادگی یک دانشمند در حمله آمریکایی صهیونی
دیدار وزیر علوم با بازمانده شهدای جنگ رمضان دانشگاه شهیدبهشتی
ترویج الکل در شبکه نمایش خانگی، زنگ خطر جدی برای جوانان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top