تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/08/09 - 12:23
کد خبر: 214534

جلسه کمیسیون اصل 90 درباره اختلاف پلیس و کانون سردفتران

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، امروز (یکشنبه) در نشست مشترک با مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه، درباره لزوم یا عدم لزوم تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، تصمیم می‌گیرد.

خبرنامه دانشجویان ایران: این جلسه با حضور مسئولین ذی‌ربط قوه‌ قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی، کانون سردفتران و دفتریاران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و نماینده کمیسیون حقوقی و قضایی درباره درباره لزوم تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی و یا کفایت برگه سبز در انتقال خودرو برگزار می‌شود. جلسه یاد شده، ساعت 14 و 30 دقیقه تا 16 بعدازظهر امروز برگزار خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از تسنیم، پیشتر کانون سردفتران و دفتریاران اعلام کرده بود که درخصوص رویکرد نیروی انتظامی مبنی بر کفایت استفاده از برگ سبز در انتقال خودرو و عدم لزوم تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی، از این نهاد به کمیسیون اصل 90 شکایت کرده است.

ثبت یا عدم ثبت نقل و انتقال معاملات خودرو در دفاتر اسناد رسمی از دعواهای قدیمی سازمان ثبت و پلیس راهنمایی رانندگی کشور است؛ سازمان ثبت اعتقاد دارد که طبق قانون، هرگونه نقل و انتقال و معامله‌ای از جمله نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود و از سوی دیگر نیز پلیس معتقد است برگ سبز تعویض پلاک به منزله سند مالکیت است و نیاز نیست مردم پس از تعویض پلاک به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.

جالب اینکه هر دو نهاد یا ارگان هم به ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی استناد کرده و تفسیر خود را از این قانون بیان می‌کنند.

آخرین بار حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه‌قضائیه در یکصدو دومین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره مناقشه اخیر نیروی انتظامی و سازمان ثبت در خصوص الزامی بودن یا نبودن ثبت انتقال خودرو در دفترخانه‌ها گفت: در مورد الزام نبودن یا بودن ثبت نقل و انتقالات خودرو در دفاتر اسناد رسمی سیر تاریخی وسیعی وجود دارد، ولی نهایتاً با توجه به ماده 29 قانون شاهد وقوع اختلاف نیز بین نیروی انتظامی و سازمان ثبت هستیم.

چرا که از یک سو نیروی انتظامی مدعی است این قانون ثبت نقل و انتقالات خودرو در دفاتر اسناد رسمی را اختیاری دانسته و از سوی دیگر سازمان ثبت به استناد همین ماده قانون معتقد است نقل و انتقالات خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود، لذا در چنین مواردی وقتی دو دستگاه دولتی چنین برداشت متفاوتی از یک ماده قانونی این به معنای عدم صراحت قانون است.

وی اضافه کرد: البته اگر از من بپرسند، معتقدم که ثبت نقل و انتقالات خودرو در دفاتر اسناد رسمی اختیاری نیست و این ماده ظهور دارد، ولی در مقابل نیز کسانی هستند که معتقدند نقل و انتقالات در دفاتر اسناد اختیاری است.

سخنگوی قوه قضاییه با هشدار به نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: با توجه به این برداشت‌های دوگانه مدعیان اختیاری بودن ثبت این نقل و انتقالات باید از مجلس درخواست تفسیر این ماده قانونی را داشته باشند وگرنه در آینده نزدیک به محاکم قضاییه بخشنامه خواهیم کرد که اسناد ثبت نشده نقل و انتقالات خودرو در دفترخانه‌ها را همچون سند عادی به شمار آورده و به سند صادره از سوی ناجا را به عنوان سند رسمی نپذیرند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بادبادک های کودکان غزه تهدید نیست
فیلم | جلیلی: نصیحت مردم به کارگزاران؛ حقی است که نمی‌توان از مردم گرفت
 مردم پشت هرآنکه بر "علی الاصول باشد" هستند
بررسی اقتصادی راه‌اندازی خط تولید آنژیوکت؛ فرصت سرمایه‌گذاری در بازار تجهیزات پزشکی مصرفی
نکاتی برای تمیز کردن عمیق فرش در خانه
۵ ترفند حرفه‌ای برای ثابت ماندن کرم‌پودر
رسانه روس مطرح کرد؛ بی‌توجهی رهبر کره شمالی به تقلاهای ترامپ
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
سولانا در برابر اتریوم؛ نبرد سرعت و کارمزد
ادعای ارتش آمریکا درباره حمله به یک قایق در کارائیب
علی اصغر آب نیکی؛ توسعه زیرساخت های ارتباطی
تمیز کردن لکه انواع دسر از روی فرش
چرا فرش ها خیلی سریع دوباره کثیف می‌شوند؟
تعریف خانواده در روایات: چهل حدیث درمورد خانواده از امام رضا
برچسب ایمنی شیشه؛ راهکاری ساده و استاندارد برای افزایش ایمنی سطوح شیشه‌ای در ساختمان
مرحله دوم فروش «خانه‌ریز» از پنجم شهریور آغاز می‌شود؛ واگذاری خانه‌ریز با قیمت کارشناسی جدید
۷ اشتباه رایج کسب‌وکارهای نوپا که فروش آنلاین را نابود می‌کند
ارسال توافق هسته‌ای ریاض-واشنگتن به کنگره
جزئیات رسانه‌های آمریکایی درباره طرح ترور پسر نتانیاهو
کمبودی در تأمین نهاده‌های کشاورزی نداریم
سناتور آمریکایی: جنگ علیه ایران بی‌نتیجه و غیر قانونی است
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top