تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/12/13 - 09:39
کد خبر: 260448

دست خالی ایران در یارکشی بازی برجام؛

اروپا در تیم آمریکا

اروپا در تیم آمریکا

تلاش اروپایی ها برای فشار به ایران جهت همراهی با رویکرد جدید آمریکا بیشتر شده و برخلاف تصور رایج اروپایی ها برجام بدون آمریکا را توافقی که تامین گر منافع آنها باشد نمی دانند و به نظر می رسد تدوین یک توافق مکمل در دستور کار آنها قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مباحثی که با توجه به نزدیک شدن تاریخ ضرب الاجلی که ترامپ برای اصلاح برجام تعیین کرده بود در روزهای اخیر در محافل رسانه ای دنیا مطرح شده است گسترش فشار کشورهای اروپایی بر ایران برای مذاکره درباره ی نفوذ منطقه ای خود و آغاز این مذاکرات بین ایران و کشورهای اروپایی است.

در همین راستا در هفته ی گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از برخی از دیپلمات های اروپایی مدعی شده بود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ مذاکراتی پیرامون نقش منطقه ای ایران به ویژه در سوریه و یمن بین برخی از مقامات اروپایی و دیپلمات های ایرانی صورت گرفته است و قرار است که این گفتگوها ادامه داشته باشد. این خبرگزاری حتی مدعی شد که دور بعدی گفتگوها در ماه جاری میلادی و در ایتالیا برگزار خواهد شد.

پیش از این وزیر خارجه ی فرانسه نیز چندی پیش مدعی شده بود که پیرامون مساله ی موشکی ایران مذاکراتی را با برخی از مقام های ایرانی انجام داده است که البته این مطلب در همان مقطع از سوی مقامات ایرانی رد شد و این صحبت ها گفتگوهای مرسوم سیاسی دانسته شد که همیشه در جریان بوده و به معنای مذاکرات رسمی دیپلماتیک نمی باشد.

در این بین اما فارغ از شیطنت رسانه های غربی به نظر می رسد تلاش اروپایی ها برای فشار به ایران جهت همراهی با رویکرد جدید آمریکا بیشتر شده و برخلاف تصور رایج اروپایی ها برجام بدون آمریکا را توافقی که تامین گر منافع آنها باشد نمی دانند.

در همین راستا و با توجه به پالس هایی که اخیرا از طرف اروپایی ها مبنی بر آغاز مذاکرات منطقه ای و موشکی با ایران به گوش می رسد و از آنجا که چندان محتمل نیست اتحادیه اروپا بخواهد با اصلاح متن برجام وجهه ی بین المللی خود را زیر سوال ببرد به نظر می رسد تدوین یک توافق مکمل در دستور کار اروپایی ها قرار گرفته است.

به این ترتیب اروپایی ها علاوه بر حفظ وجهه ی خود مبنی بر انجام تعهدات در چارچوب برجام به نگرانی های ایالات متحده نیز پایان داده اند. هرچند به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران با توجه به تجربه ی برجام حداقل در مقطع فعلی زیر بار چنین مسئله ای برود اما سکوت مسئولان وزارت خارجه در مورد ادعای رویترز مسئله ی نگران کننده ای است که امید است سهوی بوده باشد چرا که معمولا در این طور مواقع یک تکذیبیه ساده حداقل کاری است که وزارت امورخارجه می تواند انجام دهد.

همچنین نکته ی مهم دیگری که باید به آن توجه داشت پایان ناپذیر بودن بهانه تراشی های آمریکا در مورد برجام است و تصور این نکته که با گنجاندن مسائل منطقه ای و موشکی به عنوان توافق مکمل در کنار برجام این توافق روی ریل خواهد افتاد و جمهوری اسلامی ایران می تواند از منافع آن بهره مند شود تصور باطلی است.

این همان مسئله ای است که قبل از توافق هسته ای نیز توسط منتقدان به آن اشاره شد اما متاسفانه توجهی به آن صورت نگرفت و وضع فعلی برجام ناشی از همین غفلت است. لئواشتراوس متفکر نو محافظه کار آمریکایی(تفکری که هم اکنون بر دستگاه سیاست خارجی آمریکا حاکم است) معتقد است اگر تهدید خارجی وجود نداشته باشد باید آن را ساخت یا بازتولید کرد.

این رویکرد یعنی تهدید سازی از فعالیت های مسالمت آمیز ایران دقیقا رویکردی است که در حال حاضر بر دستگاه سیاست خارجی آمریکا حاکم است و به همین دلیل هر گام عقب نشینی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به معنای ساخته شدن تهدیدی جدید از فعالیت های ایران است.

درواقع همانطور که عقب نشینی از مسئله ی هسته ای به بهای تهدید سازی از فعالیت منطقه ای و موشک های متعارف ایران تمام شد عقب نشینی از این مسئله تهدید سازی و ایران هراسی در حوزه ی جدیدی را در پی خواهد داشت که این مساله دور باطلی است که جز با مقاومت بر سر اصول اساسی کشور جلوی آن گرفته نخواهد شد.

* گزارش از محمدکاظم عبدالحمیدی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
آخرین آمار از تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»
واریز ۲ میلیون تومان به حساب معلمان در آستانه روز معلم
آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top