تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/05/14 - 10:03
کد خبر: 276279

علی رغم ادعای پایان تکلیف دانشجویان بورسیه صورت گرفت؛

تهدید نرم وزارت علوم علیه بورسیه‌ها

تهدید نرم وزارت علوم علیه بورسیه‌ها

ما به آن کسی که می‌خواهد عضو هیات‌علمی بشود نصیحت می‌کنیم و می‌گوییم کسی با حکم قضایی عضو 30 ساله هیات‌علمی نمی‌شود. شما می‌خواهید عضو هیات‌علمی بشوید، خب! سازوکار خاص خودش را دارد. در این سیستم ما حداقل پنج بار امکان تجدیدنظر را پیش‌بینی کردیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همه چیز از سال 93 آغاز شد. تعدادی از رسانه‌هاپیرو سخنان معاون وزیر علوم  با انتشار تیتری از تخلف 3000 نفری بورسیه غیرقانونی خبر دادند؛ مساله‌ای که در همان سال رئیس‌جمهور نیز به آن واکنش نشان داد و با به‌کار بردن عبارت مشهور « بورسیه! و ما ادراک ما البورسیه!» چهار سال تعداد زیادی از دانشجویان «نخبه‌ای» که با علم خود توانسته بودند به مدارج بالای علمی برسند، به یکباره وارد فضایی شدند که خیلی‌ها آن را «ظلم» به این دانشجویان قلمداد کردند. اما چهار سال گذشته است و خبری از آن ادعای  «غیرقانونی» نیست و به‌رغم مصاحبه‌های گاه و بیگاه مسئولان وزارت علوم مبنی‌بر حل مشکلات و جایابی نهایی این دانشجویان باز هم اتفاقات دیگری در حال وقوع است و به نظر می‌رسد عزم دیگری برای تصمیم‌گیری درباره دانشجویانی که حتی پشت خود حکم قضایی و دیوان عدالت اداری می‌بینند، وجود دارد. فرهیختگان امروز در گزارشی به اظهارات اخیر رئیس مرکز جذب وزارت علوم پرداخته است:

در دانشگاه اصفهان چه گذشت؟
 در اواخر 24 تیرماه 97، همایش اساتید دانشگاه اصفهان و حضور و سخنرانی محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب وزارت علوم این مساله را بیشتر نشان می‌دهد. او در این همایش پرده جدیدی از تصمیم یک‌سری مسئولان آموزش عالی درباره دانشجویان بلاتکلیف بورسیه برمی‌دارد. رضوان‌طلب در این جلسه، برخلاف آنچه مسئولان وزارت علوم درباره تعیین تکلیف دانشجویان بورسیه می‌نامند، با اشاره به احکام قضایی مبنی‌بر به‌کارگیری دانشجویان بورسیه توسط دانشگاه‌ها می‌گوید: «در برابر حکم قطعی هیچ کسی نمی‌تواند مقاومت کند. ما همچنان اعتقادمان بر این است که این حکم خلاف مقررات است، ولی حکم خلاف مقررات را ما نمی‌توانیم در برابرش ایستادگی کنیم. نمی‌توانیم بگوییم این اجرا نشود، اصلا معنا ندارد ما به رئیس دانشگاه بگوییم این را اجرا نکند، چرا؟ چون قاضی فورا انفصال می‌زند برای رئیس دانشگاه. کسی هم نمی‌تواند از وی دفاع کند. مقررات قضایی کشور این است! آن حکم باید اجرا شود. فقط ما می‌توانیم براساس ماده 79 مقررات دیوان عدالت اداری کشور از رئیس دیوان عدالت اداری درخواست تجدیدنظر یا اعاده دادرسی بکنیم. آن هم مبتنی‌بر این است که رئیس دیوان عدالت اداری تشخیص بدهند این حکم صادره خلاف مقررات و موازین شرعی یا قانون اساسی است. خب! این اتفاق خیلی نادر می‌افتد.»

بیشتر بخوانید// ما قربـانی شدیم

شما راه را اشتباه رفتید!
 او در ادامه این سخنرانی خطاب به دانشجویان بورسیه می‌گوید: «ما به آن کسی که می‌خواهد عضو هیات‌علمی بشود نصیحت می‌کنیم و می‌گوییم کسی با حکم قضایی عضو 30 ساله هیات‌علمی نمی‌شود. شما می‌خواهید عضو هیات‌علمی بشوید، خب! سازوکار خاص خودش را دارد. در این سیستم ما حداقل پنج بار امکان تجدیدنظر را پیش‌بینی کردیم. شما اگر دانشگاه، رئیس دانشگاه یا هیات اجرایی جذب دانشگاه با نظر شما مخالف باشند، اولا یک هیات 9 نفره هستند که هیچ‌کدام هم از کسی تبعیت نمی‌کنند. در هیات مرکزی جذب بنده شهادت می‌دهم که به هیچ وجه هیچ‌کس به رای بغل دستی خود توجهی ندارد. هر کسی برای خودش رجل مستقل است. آنهایی هم که خانم هستند توی هیات مرکزی، آنها هم رجل مستقل هستند، رای خودشان را دارند. خب! اگر کسی بخواهد عضو هیات‌علمی باشد، از همین سازوکار باید باشد که توی سیستم پذیرفته بشود، والا به زور قاضی بنویسند حکم کارگزینی برای ایشان صادر شود. فردا کلاس می‌خواهد. رئیس دانشگاه چه می‌گوید؟ می‌گوید برو قاضی برایت کلاس بگذارد. باز باید برود شکایت کند کلاس بگیرد؟ یا مثلا اتاق می‌خواهد باز باید برود شکایت کند اتاق بگیرد؟ اینکه زندگی نمی‌شود. شما راه را اشتباه رفتید... به جاهای مختلف شکایت کردند... آخرش هم نتیجه‌ای نگرفتند.»

تناقض اظهارات مسئولان آموزش عالی
این اظهارنظر رئیس مرکز جذب وزارت علوم در آن روز ابهاماتی جدی در بین دانشجویان بورسیه ایجاد کرده است و این ابهامات در جایی به صورت تناقض به‌هم رسیده است؛ تیرماه سال جاری بود که رئیس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگویی با مهر می‌گوید: «تعداد زیادی از بورسیه‌های بلاتکلیفی که در فراخوان هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت‌نام کرده بودند، تعیین‌تکلیف شده و تنها ۶۸ نفر باقی مانده بودند که ۶۴ نفر از آنها را برای جذب به دانشگاه آزاد اسلامی معرفی کرده‌ایم. او ادامه می‌دهد تا شهریورماه مسائل مربوط به بورسیه‌ها به‌طور کلی تعیین‌تکلیف می‌شود.

این اظهارنظر و صحبت‌های اخیر رضوان‌طلب قطعا دو وجه متمایز در برخورد با این دانشجویان است؛ یکی از دانشجویان بورسیه درباره این اظهارات می‌گوید: «ببینید با جوانان متخصص، متعهد و توانا که بیش از حداقل 25 سال تحصیل کرده و از خیل جوانان مشتاق فعالیت در دانشگاه که مرکز رشد علمی و توسعه‌ای کشور بوده‌اند تا در جهت تامین نیروی متخصص و متعهد کشور پشتوانه‌هایی برای نظام و کشور عزیزمان در آینده باشند، طی پنج سال اخیر چه برخوردی می شود؟! ببینید مقاومت در مقابل جذب و استخدام این عزیزان که صلاحیت علمی و عمومی آنها بارها بررسی شده و بهانه‌ای منطقی و معقول برای به‌کار نگرفتن آنها وجود نداشته و پس از چندین سال صبر و تحمل سختی‌های زیاد و با تلاش و دفاع از خود توانسته‌اند احکام قضایی را به نفع خود بگیرند، با زیر پا گذاشتن اخلاق، مقررات و وجدان چگونه گرفته است؟!»

او در پاسخ درباره معنی اظهارات رضوان‌طلب و آینده این دانشجویان می‌گوید: «معنی سخنان فوق این است که حکم بورسیه‌ها که دیوان عدالت اداری و قوه قضائیه صادر کرده اجرا و جذب‌شان کنید، ولی در مراحل بعدی محکم ایستادگی خواهد شد تا مثلا کلاس خالی برای درس و اتاق استراحت نداشته باشند. این روندی بود که مسئولان دانشگاه‌ها و اعضای فعال سیاسی گروه‌ها در مراجعه و پیگیری حضوری دانشجویان برای فرآیند جذب‌شان، به جای اینکه باید شرایط را ایجاد می‌کردند، بلکه برعکس بهانه قرارش می‌دادند که ما کلاس خالی و اتاق خالی برای استاد جدیدی نداریم.»  او خطاب به مسئولان وزارت علوم می‌گوید: «ای کاش مسئولان  دست از سیاسی‌کاری برداشته و نسبت به جایابی و فراهم کردن زیرساخت‌های توسعه‌ای از جمله کلاس درس و اتاق اساتید اقدام فرمایند و بورسیه‌های زیرمجموعه وزارت علوم را هرچه سریع‌تر ابتدا جذب کرده و سپس در جهت ایجاد زیرساخت‌ها اقدام کنند.

در ضمن حکم قوه قضائیه حکم قانون و شرع بوده و بهتر است شرایط را فراهم سازند.» این دانشجو در پایان گفت‌وگوی خود نیز از مسئولان وزارت علوم می‌خواهد در فضایی به دور از نگاه‌ها و سلیقه‌ها مشکلات دانشجویان بلاتکلیف را حل کنند.» به هر حال این اظهارات رئیس مرکز جذب وزارت علوم می‌تواند چالشی تازه در عدم داشتن عزم برای حل مشکلات دانشجویان بورسیه‌ای قلمداد شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1397/05/15 - 23:07

توجه آقای رضوان طلب را به حدیثی از پیامبر که خود ایشان در نامه ای به وزیر علوم نوشتند جلب میکنم.
پیامبر اکرم(ص): خداوند متعال می‌فرمایند: اگر کسی مظلومی را ببیند و بتواند او را یاری دهدو کوتاهی کند من از او انتقام خواهم ستاند.

همه ما دانشجویان بورسیه از سر ایشان و ظلمی که در حق ما کردند به خدا و رسولش شکایت میکنیم
معرفی کسب و کارها
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
آژانس از مراکز هسته‌ای ایران بازدید خواهد کرد
«لوفت‌هانزا» به ایران بازمی‌گردد
عصبانیت ترامپ از عدم کاهش قیمت بنزین در آمریکا
تغییر در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران برابر مصر
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top