تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/01/27 - 02:43
کد خبر: 308701

ماجرای رقص‌نور در یک هیات

انتشار یک ویدئوی نامتعارف از مجلس مولودی واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی بوجود آورد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، انتشار یک ویدئو در فضای مجازی واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت، ویدئویی که هیچ قرابتی به هیات‌های سنتی و مذهبی اهل‌بیت (ع) ندارد.

این موضوع باعث شد تا به سراغ "حیدر توکل" شاعر و مداح پیشکسوت اهل بیت (ع) برویم و در این باره با او گفت‌وگو بگیریم. توکل درباره اینگونه رفتارهای نابهنجار و بی‌قاعده در هیات‌های مذهبی که مخالف شان مجالس اهل‌بیت (ع) است، می‌گوید: متاسفانه در عرصه ستایشگری شاهد این هستیم که برخی مداحان به‌جای ارائه هنر، مجلس‌آرایی می‌کنند و از جلوه های بصری و دوربین‌های آن‌چنانی استفاده می‌کنند تا مخاطب خود را از دست ندهند. این اتفاقات پیش‌تر در خواننده‌ها وجود داشت. خواننده‌هایی که با هنجره‌هایشان نمی‌توانند عرض اندام کنند از جلوه‌های بصری و بعضاً همراه با رقص و غیره استفاده می‌کنند. شما در مراسم‌های بزرگان حوزه ستایشگری هیچ‌گاه از این مسائل نمی‌بینید، چراکه آنها با هنر مجلس‌آرایی هنجره‌شان و نفس گرم‌شان جلسه را اداره می‌کنند نه اینکه با رقص‌نور و دوربین‌های پهبادی و غیره‌شان جلسه اهل‌بیت (ع) را اداره کنند.

این شاعر اهل‌بیت (ع) با تاکید بر اینکه اینگونه رفتارها ذائقه مردم را عوض می‌کند و شان جلسه اهل‌بیت (ع) را زیر سوال می‌برد، می‌گوید: جلسات بزرگان حوزه ستایشگری اگر از نظر جمعیت، کم‌رونق هستند دلیلش این است که از این فضاها دور ماندند؛ البته ملاک ارزیابی هیات، هیچگاه جمعیت نبوده و نیست، چراکه شاید ذائقه برخی از مردم با شرعیات و عرفیات جامعه مطابقت نداشته باشد، خب آیا باید مطابق با ذائقه آنان حرکت کنیم؟ خیر. معتقدم اینگونه مراسم‌ها بیشتر، نمایش عزاداری و جشن اهل‌بیت (ع) است. باید از این افراد پرسید آیا می‌توانند با این سبک برای امام جماعت مسجدشان و یا مثلاً برای ختم نزدیکان‌شان اقامه عزا کنند؟

توکل در پاسخ به این سوال که کدام نهاد و یا سازمان پاسخگوی این معضلات است، می‌گوید: ما از چند سال گذشته، فریاد می‌زنیم که فکری به حال حوزه ستایشگری کنید. همه اصناف و گروه‌ها دارای اتحادیه و سندیکا هستند اما مداحان برای خود اتحادیه‌ای ندارند. ۱۱ نهاد و سازمان در حال حاضر، مسئولیت رسیدگی به امور مداحان را بر عهده دارد که اوضاع آن روز به روز بدتر می‌شود.

این مداح اهل‌بیت (ع) می‌گوید: بزرگان حوزه مداحی هیچ حلقه وصلی با جوانان نگذاشته‌اند. جوان هیاتی، روحیه خاصی دارد. اگر بخواهیم با او قهر کنیم، به راحتی جدا می‌شود و برای اینکه خودش را اثبات کند، دست به هرکاری می‌زند.

وی در پاسخ به این سوال که راه حل برای برون‌رفت از این وضعیت چیست، می‌گوید: بزگترین معضل در حوزه ستایشگری این است که ادعای بزرگی در این عرصه بسیار است و دیگر نصیحت‌بردار نیست. نصیحت را کسی می‌تواند داشته باشد که افراد دیگر او را بزرگ بدانند البته پیشکسوتان این حوزه نیز آغوش خود را برای آنها باز نمی‌کنند؛ یعنی یا جوان یا از سوی بزرگان طرد و یا ترور شخصیت می‌شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دیدار سفرای ایران در ایتالیا، فرانسه و انگلیس با عراقچی
واکنش ترامپ به افزایش تلفات نظامیان آمریکایی در تجاوز به ایران
پیام تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
حجم مبادلات ایران و پاکستان باید به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد
از مردم عذرخواهی کردم و امروز هم خودم را شرمنده مردم می‌دانم
سنتکام مدعی آغاز موج جدید حملات به ایران شد
حادثه دریایی دیگر در نزدیکی سواحل عمان
نامه‌های ادعایی قطر علیه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت
چه کسانی پشت تبلیغات سیاسی در فیلترشکن‌ها هستند؟
اعرافی: تسهیل ازدواج، تأمین مسکن و درمان ناباروری باید در اولویت باشد
نیروگاه دارخوین حتی حاوی مواد هسته‌ای نبود
هرگونه لغزش در مسیر حفظ اقتدار، بهایی سنگین برای امنیت ملی دارد
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
هشدار سازمان ملل؛ شیوع بیماری‌های حاد تنفسی و پوستی در غزه
پایان کار نمایندگان ایران با ۵ طلا و دو برنز
پزشکیان: مهم‌ترین میدان نبرد امروز، عرصه اقتصاد و معیشت مردم است
پیشنهاد تغییر نام میدان نوبنیاد به نام شهید محمد پاکپور در شورای شهر
تسلیم رونوشت استوارنامه سفیر جدید سریلانکا به عراقچی
سفیر جدید پاکستان در ایران با عراقچی دیدار کرد
سندروم توافق سال‌هاست به جان شما افتاده است
«ترین»های جذاب جام‌جهانی ۲۰۲۶
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top