تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/11/29 - 08:24
کد خبر: 386164

روایت عضو سابق شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم از انتخابات و اتفاقات اخیر؛

یک بام و دو هوا و نقشه‌ای که نقش بر آب شد

یک بام و دو هوا و نقشه‌ای که نقش بر آب شد

امسال که دوباره به واسطه ارتباط موثر نمایندگان با کف دانشگاه، عملگرایی و پیگری مشکلات دانشجویان و توانمندی خود داوطلبان حضور در شورا به احیای عدالت آری گفته اند، باید مسیر شروع شده گذشته پر قدرت‌تر از قبل ادامه یابد و هدف‌های جدیدی جانمایی گردد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ میلاد مفاخری عضو سابق شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم در یادداشتی به «خبرنامه دانشجویان ایران» درباره اتفاقات اخیر انتخابات این شورا و وضعیت فعلی نشریات دانشجویی نوشت: نزدیک به دوسال پیش در این ایام که نه از کرونا خبری بود و نه مرغ ۲۷ هزار تومانی میل می‌کردیم، عده ای دانشجو با حمایت مسئولین و در حرکتی که حتما در تاریخ جریان دانشجویی ثبت خواهد ماند، برای اینکه در انتخابات شورای مرکزی ناظر بر  نشریات دانشجویی وزارت علوم کرسی های بیشتری را کسب کنند اقدام به ابطال ناجوانمردانه انتخابات کمیته های ناظر ۲۶ دانشگاه در سطح کشور کردند.

اینکه چرا برای رای آوردن این کار را کردند و یک نسل از فعالین نشریات دانشجویی را از حضور در مهمترین اجتماع نشریاتی کشور محروم کردند را  بارها در طی سال گذشته و مسئولیتم در شورا در فرصت های پیش آماده بیان کردم و کردند اما در یک کلام می‌توان گفت، عدم عملکرد مناسب در دوران مسئولیت، فرار از پاسخگویی، منفعت طلبی، شعار زدگی و اولویت قرار دادن فرامین و پدرخواندگان خارج از دانشگاه به نیازها و دغدغه های دانشجویان بعضاً مظلوم حال که ماقبل را می‌دانید و با کمی بالا پایین کردن فضای مجازی مستنداتش را هم میابید.

 اگر به زمان حال رجوع کنیم یعنی انتخابات ۲۵ بهمن ۹۹ که به واسطه شیوع ویروس کرونا و اولویت دهی به حق و حقوق نشریات دانشجویی با تاخیر برگزار شد که در دو قسمت توضیح داده خواهد شد. 

سکوت غرر منفعت طلبی
مدیران مسئول که به ما اعتماد کردند و ما را لایق نمایندگی خود دانستند به خود و آن ها قول دادیم شیوه نامه انتخابات مدیران مسئول نشریات را که انحصار گرایانه، منفعت طلبانه برای عده ای محدود و ظالمانه در حق اکثریت فعالان این حوزه بود را اصلاح کنیم.

از دانشگاه های همسو با وزارت علوم که انتظاری برای کمک نبود اما از دانشجویان چرا!

حق دلسوزان زیادی پای کار آمدند اما عده ای هم نیامدند، مانند  نفر چهارم انتخابات پارسال که بعد از تقلب و تخلف فاحش نفر سوم و فرار رو به جلو و انصرافش وارد شورا شد. آن هم از ائتلافی که با عملکردش آزادی را تا غروب همراهی کرده بود و نه تنها عملکردی نداشت بلکه ۲۶ دانشگاه را از حضور در انتخابات محروم کرده بود.

امت بحثم این نیست، بحثم آنجاست که نه تنها پیشنهادی برای اصلاح شیوه نامه از جانب آن ائتلاف به شورا نیامد بلکه نفر سوم هم یک برگ پیشنهاد به شورا ارائه نکرد و تنها به سنگ اندازی در مسیر اصلاح شیوه نامه بسنده کرد. روشی که با قدرت ادامه دادند و عملا هیچ نکردند جز تلاش در جهت منافع شخصی که الحق که در این حوزه الگوی خوبی‌ هستند تا زمان انتخاب کمیته های ناظر در دانشگاه . . . 

یک بام دو هوا
انتخابات امسال در کمیته‌‌ها ‌و به ویژه در شورا از سوی غروب آزادی شاهد یک شیوه کنش گری آشنا بود که از قضا ارث بزرگتر هایشان است.

یعنی هرجا که مردم به آن ها اقبال نداشتند اولا مشکل از ساختار  دموکراسی و فشارهای بیرونیست و حتی یک ذره امکان ندارد که نتیجه‌ این عدم اقبال عملکرد ضعیف و کارنامه پر از خالیشان باشد.
اتفاقی که سال قبل غروب آزادی  حس کرده بود رخ میدهد به همین دلیل ۲۶ دانشگاه را از حق رای آزادانه محروم کرد تا صرفا خود روی کار بماند، البته که نه محکم دانشجویان خط بطلانی بود بر انحصارشان.

میلاد مفاخری

از همین رو در مرحله اول یعنی انتخابات کمیته ها هر جا که حس کردند حتی اندکی شانس برای کسب کرسی‌های دانشجویی دارند با تمام توان به میدان آمدند و از تمام ابزار‌ها برای جلب نظر دانشجویان استفاده کردند و در هر دانشگاهی که حس کردند که دانشجو با آن‌ها همسو نیست و دست رد به منفعت طلبیشان میزند، بیانیه دادند و زمین و زمان را به هم باختند و به خیالشان انتخابات را تحریم کردند در همین شرایط هم به گواه آمار بسیاری از نزدیکانشان در انتخابات شرکت کردند این یعنی اعتباری در بین دوستان خود هم ندارند.

دوباره بیانه دادند و گفتند فشار آوردند به دانشجو، حال این که هر فعال نشریاتی که کمی درگیر کف میدان باشد میداند در دوره دیکتاتوری آن ها بود که دانشجو راه راه‌روهای دادسرا را یادگرفت.

با همه این احوال بار دیگر دانشجویان نشان دادن بیشتر از آنکه حرف و بیانیه برایشان مهم باشد عملکرد و عمل به وعده هاست که دارای اهمیت است. و با شرکت در انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم بار دیگر در حالی که در ظاهر توسط پدرخوانده‌ها تحریم شده بود اما در باطن همه کار کردند که دوباره به قدرت برسند خط بطلانی کشیدند بر انحصار‌ آزادی و منفعت طلبی.

سخن آخر
امسال که دوباره به واسطه ارتباط موثر نمایندگان با کف دانشگاه، عملگرایی و پیگری مشکلات دانشجویان و توانمندی خود داوطلبان حضور در شورا به احیای عدالت آری گفته اند، باید مسیر شروع شده گذشته پر قدرت‌تر از قبل ادامه یابد و هدف‌های جدیدی جانمایی گردد.

اصلاح دستور العمل اجرای ناظر بر ظوابط نشریات دانشجویی که باید از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح شود یکی از اهداف جامانده این دوره است که باید با قدرت در دوره جدید پیگری شود.

آنچه که جریان موسوم به غروب آزادی را به زوال کشاند دوری از بدنه دانشجویی و نگاه از بالا به پایین بود به طوری که نمایندگان هر دوره تنها با تایید یک شخص می‌توانستند نامزد حضور در شورا شوند، در صورتی که آنچه باعث تداوم احیای عدالت خواهد بود ان‌شاءالله پویایی و نگاه پایین به بالاست به طوری که نامزد‌های داوطلب ابتدا در یک انتخابات درون جریانی شرکت کرده و خود را در معرض انتخاب اعضای ائتلاف قرار میدهند و از دل آن‌ها نفرات نهایی انتخاباتی شوند،که بسیار نزدیک به دموکراسی_آزادی است.اتفاقی که در تمام سال ها رخ داد.

اگر می‌خواهیم پویا بمانیم نباید درگیر پدرخوانده سالاری شویم موردی که می‌تواند پایان رویای شیرین احیای عدالت باشد.

دوره ما در شورا به پایان رسید و قطعا کاستی‌هایی به همراه داشت. اما همواره سعی کردم در بازه های مختلف باب گفتگو را بدون لکنت باز بگذارم حتی اگر باعث آشکار شدن ضعف‌های فراوانم می‌شد. امروز هم که دیگر مسئولیتی ندارم در هر زمان خاطرم پاسخگوی دوران مسئولیتم باشم.

وجدانم آسوده است که حقی بر گردن ندارم اما اگر حقی هست و جنبه نفسانی ما آن را پنهان کرده عزیزان دل حلالمان کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هیچ سیاست جمعیتی بدون توجه به زنان موفق نخواهد شد
برنامه‌ریزی برای استقرار یک مرکز ناباروری در هر استان
تنهایی چگونه پردازش ضربان قلب را در مغز تغییر می‌دهد؟
مسئله‌ای فراتر از مشوق‌های فرزندآوری
مهر امسال باید متفاوت از سال‌های گذشته باشد
هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست
سوء استفاده اینترنشنال از بیماران پروانه‌ای
کیفیت نظام تعلیم و تربیت از پیش‌دبستانی آغاز می‌شود
علی اوجی با «قهرمان» به شبکه سه می‌آید
زنگ خطر گرایش متخصصان زنان به حوزه زیبایی
وعده وزیر ورزش برای بازسازی سالن والیبال
سدهای مهم کشور چقدر آب دارند؟
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
بیش از ۷۵۰ هزار نفر کارت کنکور ۱۴۰۵ و آزمون پذیرش دانشجو معلم گرفتند
چرا رهبر شهید به جوانان اروپایی نامه نوشتند؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
روسیه از هند بنزین وارد کرد
تبلیغات آمریکا درباره مسیرهای جایگزین در هرمز دروغ است
ترامپ در باتلاق جنگ ایران گیر افتاده است
زایمان طبیعی و سزارین نباید به جنگ عددی تبدیل شود
تعزیر نانوای متخلف/ ارز قاچاق مانع پرواز مسافر شد/ پرونده تعهد ارزی روی میز تعزیرات
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top